Minden európai ország elsőszámú kérdése az EP-választáson a migráció ügye, és a jövő egyik legnagyobb kérdése, hogy a bevándorlás ügyében sikerül-e közelíteni a széttartó véleményeket, helyreáll-e az európai egység, de eddig egy erre irányuló kísérlet sem járt sikerrel – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Kolozsváron.

Orbán: "a magyarok világnemzetet építenek"

Orbán Viktor miniszterelnök előadása a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen Kolozsváron 2019. május 8-án. A kormányfő mellett Dávid László rektor és Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, a Sapientia Alapítvány kuratóriumának elnöke. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A kormányfő a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen tartott előadásában kiemelte:

két ágra szakadt az európai politikai gondolkodás a bevándorlással kapcsolatban.

Míg a Nyugat azon gondolkodik, "hogyan éljünk együtt", mi, közép-európaiak azon: mit kell tenni, hogy ne következzen be, hogy együtt kelljen élnünk a migránsokkal – közölte.

Orbán Viktor szerint a nyugatiak el akarják tüntetni a különbségeket, azt akarják, hogy "mi is engedjük be nagy számban a bevándorlókat", és akkor helyreáll az európai egység. Szerintünk azonban "az európai egységért ezt az árat nem szabad megfizetni" – jelentette ki.

Kifejtette: a bevándorlás mély változásokat előidéző folyamat, a bevándorlók nem az EU-hoz kapcsolódó területekről, hanem a kereszténytől különböző civilizációból érkeznek, így szükségszerűen kevert népességű lakosság jön létre. E helyzet feloldása a liberális doktrínák szerint az, ha mindenki kilép minden hagyományból, és az európai baloldal ezt kívánatos fejleménynek tartja, "posztnemzeti és posztkeresztény korszakot vizionál", ezért nem is akarja megállítani a bevándorlást – vélekedett.

Úgy látja, míg a közép-európaiak azt akarják, hogy minden migrációról szóló közös európai dokumentumban szerepeljen, hogy a migrációt meg kell állítani, más országok inkább menedzselni akarják a bevándorlást. Hozzáfűzte:

a közép-európaiak azonban ellenállnak ennek, nem akarnak kevert népességet, mert nincsenek rá jó példák.

A miniszterelnök kitért rá: biztonságos, keresztény és fejlődő magyar életet kínálunk a magyar fiataloknak.

Nagy idők és nagy lehetőségek kapujában állunk

- fogalmazott.

Közölte:

a következő 10 évben a magyarok, különösen az anyaország megmarad a keresztény kultúrkörben, ezért biztonságos életet kínál azoknak a fiataloknak, akik megmaradnak a magyarságukban, továbbá teljes foglalkoztatottságot és gazdasági növekedést is kínál.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyarok fenn akarnak maradni és folytatni akarják több mint ezeréves történelmüket azon a helyen, ahol az eddigi történelmük kialakult, dacára annak, hogy szuverenitásuk folyamatos kihívás alatt áll. Innen kell nézni, hogy milyen Európa-politika jó a magyaroknak – tette hozzá.

Azt mondta:

a magyarok demográfiai politikát is csinálnak, bár az EU-ban ezt szalonképtelennek nyilvánították.

De a magyarok nyíltan bevallják, hogy ilyen politikát folytatnak, mert "nem akarnak elfogyni", ezért a családokat akarják megerősíteni, megvédeni – közölte.

A kormányfő arról is beszélt, hogy

a magyarok bevándorlásellenes politikát csinálnak.

A bajbajutottakhoz kell a segítséget elvinni, nem a bajt idehozni. A magyar gazdaság mai állapotát meghaladó mértékben, lehetőségeinken és erőnkön felül viszünk segítséget a bajbajutott embereknek – mondta.

Közölte:

a magyarok világnemzetet építenek, mert a világ minden sarkában találunk magyarokat, és fontos, hogy a szétszóratott nemzetrészeinket össze tudjuk kapcsolni egy világnemzetté, erőforrásainkat gyarapítsuk és ésszerűen tudjuk szétosztani a világ magyarsága között.

Ennek része Budapest erősítése, mert a főváros a világnak is megmutatja, mit nevezünk magyarságnak – vélte.

Megjegyezte:

ellensúlyozni kell az asszimilációs nyomást, elég erősnek kell lennünk ahhoz, hogy meg tudjuk tartani a magyarnak születetteket a vegyes területeken is.

Orbán Viktor szerint továbbá szuverenitásalapú politikát is folytatnak magyarok: ez magában foglalja a NATO-tagságunkat, és jó, hogy benn vagyunk az EU-ban, mert nemzeti céljainkat így könnyebben tudjuk szolgálni. Az államfinanszírozás szempontjából pedig nem mindegy, kinek vagyunk eladósodva, fontos, hogy magyar kézben legyen az államadósság, inkább a saját polgárainak legyen eladósodva az állam – mondta.

A miniszterelnök kiemelte:

az EU nem cél, hanem eszköz a magyarok számára.

Felvetette azt is:

politikai követelmény, hogy pontosan tudjunk válaszolni arra a kérdésre, kik vagyunk és "miért követelünk maguknak a helyet a Nap alatt".

Úgy vélte,

egyrészt "egyedi fajta vagyunk", van egy senki máséval össze nem keverhető, sajátos kulturális gyökérzetünk, történelmünk, nyelvünk.

Másrészt azért van jogunk a létezésre, mert olyan teljesítményt nyújtunk a világ számára, amely nélkülünk nem született volna meg, és nem lenne a jövőben sem – mondta.

Orbán Viktor közölte: máig érvényes "a magyarok karakterének örök motívuma", hogy ösztönösen el akarják kerülni a szolganép sorsot, senkinek az alávetettjei nem akarnak lenni, és minden alá- fölérendeltségnek világos és méltányos indoka kell, hogy legyen.

Megjegyezte: geostratégiai alapozottságú külpolitikát kell folytatnunk, úgy kell alakítani a kapcsolatainkat minden irányba, hogy az nekünk jó legyen.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Nem sok különbség van a Fidesz és azok között akik pedig "világkormányt" akarnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Volt már egy ilyen vezető személyiség, a Kárpátok Géniusza. Volt neki is stadionja a szülőfalujában.
uploads.disquscdn.com/images/561a7e2fe3a455678e069ed9299a485909af9df0bb4bbf70012c5d9b7a9daf73.jpg?w=600&h=404
Az európai elit még emlékszik, hogy hova vezetett, amikor Németországban nagyon hittek egy vezető személy, a FÜHRER erejében! Nem akarják még egyszer elpusztítani Európát! O1G pedig vonuljon el Grazba, - örökre!
Hülye f@sz, ennél többet nem érdemel.
painful
"a magyarok világnemzetet építenek"

Anyád !!!
Miről beszél már megint ez a fösvény rossz életű?
Undorodom ettől az embertől.
Minden rosszaság meg van ebben az egy emberben, amik külön-külön sok más emberben vannak meg.
Orbán a gonoszság netovábbja!
kokopelli
@Eladott Ország: Az Adolfnak (szerencsétlenségünkre) meg volt az ipari háttere,és nem úgy
mint a "törpének",akinek a külföldi cégek tartják víz fölött az országot! Borsót a dinnyével ösz-
szehasonlítani (a színén kívül) nagy baromság! Elmennek a "multik",visszajönnek a "vendég-
munkások" oszt annyi!...ő meg Putyiniá-ba menekül?...álmodik a nyomor,nem bírja a gyomor?
kissé felnőttem
@painful: arról nem makogott ,hogy evilágit avagy tulvilágit. Ez egy hatalommániás hóbort Musszolini, Sztálin, de Hitler is épp ennyire volt éhes.. XXI. -kszázad és nincs senki aki megállitaná. Európai Unióra nézve szégyen és gyengeség. DE egyetlen ember sem mer felállni hogy bocs de,,,. ez meg a tőbbiek hataloméhségével tudható be mind egyforma megszállott.
Jozefina
Előbb a saját házad táján próbálj rendet rakni, utána lehetsz a világ ura!!!
"A Beneš-dekrétumok tágabb értelemben a második világháború utáni csehszlovák államiságot megalapozó, 143 elnöki rendelet. Gyakrabban csak azt a 13 jogszabályt nevezik így, amelyek a csehszlovák nemzetállam megteremtése érdekében az ország területén élő németek és magyarok kollektív bűnösségét rögzítették. Az e dekrétumok alapján a német és magyar kisebbséggel szemben alkalmazott bánásmód összeegyeztethetetlen volt az emberi jogokkal, ellentétes volt a nemzetközi jog általános elveivel, a diszkrimináció és a kényszermunka tilalmával, továbbá a tulajdon sérthetetlenségének elvével. A dekrétumokat az egykori Csehszlovákia mindkét utódállama, Csehország és Szlovákia is jogrendje részének tekinti.[1][2] A dekrétumok összeegyeztethetetlenek az Európai Unió Alapjogi Chartájával, a szlovák parlament 2007-ben mégis megerősítette azok sérthetetlenségét."
Hát ezek a te barátaid és szövetségeseid???
Erről ugyanúgy kussol, mint az ügynökakták megnyitásáról!!!
Méghogy világnemzet??? Gyógyszerek elfogytak???
kokopelli
@kissé felnőttem: ...én megsértődnék,ha nekem makogna ilyen baromságokat! A hallgatóságának
ilyen alacsony a nívója!? Nem is érdemelnek mást?! (csak nem az "Ország Világ"-ból és a "Magyar
Nemzet"-ből akar egy újságot összetákolni? "Világ Nemzet" magáncélra?
staro2
Mikor szokik már le ez a rosszéletű arról, hogy a magyarsággal azonosítsa magát?
Nem a magyarok, hanem ő és tettestársai bolondultak meg!
RonaGyuri
Viktor neked sürgősen Graz-ba kellene menned, ez még tőled is elképesztő baromság! =))
painful
@kissé felnőttem: "és nincs senki aki megállítaná."
Mindig akkor, azért égett meg a világ, mert egy különösen aljas ember hatalomvágyból többet gondolt magáról más embereknél.Magyarországon már régen nincsenek fékek, ellensúlyok, de talán az európai unió többi országában még, igen, amik visszahatnak.
Az sem igaz, hogy 2,5 millió buta nagyon paraszt nagyon hülye magyar megbénít egy 740 milliós földrészt.
Igen, az EU-nak változtatnia kell, és meg kell állítania, az egységet szétverő nácikat !!!
Szeresük egymást gyerekek
Vs.
Utáljuk egymást gyerekek.

Azért mert jobban szeretem az ír népzenét, azért tudatában vagyok a magyar népzene másokra ható szeretetével, fontosságával..
Csak a gyengék buknak el.
Ha valami elbukik, az gyenge. Szóra sem érdemes. Mennie kell. Ez a kiválasztódás törvénye.
Hány magyar nagy múltú név halt ki 2010 óta, Orbán kormányzása óta, aminek a megmentéséért semmit nem tett az Orbán kormány?
Nem hiszek Orbánnak, és a csürhe csőcselék buta paraszt bandájának.

A történelem pöcegödre vár rátok.
Ezzel feküdjetek, és ezzel ébredjetek!
Gauntlet
@Horizont: kezd? már megvan! állítólag azt mondta magáról hogy ő a jézusi ige !
tudode
Mive?
.
A Hungary Help programGYÁVA!
.
----- AZ ORBÁN KORMÁNY „MAGYARORSZÁG SEGÍTI” PROGRAMJÁT AZ ÜLDÖZÖTT KERESZTÉNYEK SZÁMÁRA
.
hungarianspectrum.org/2019/01/24/the-orban-governments-hungary-helps-program-for-persecuted-christians/
.
Merjünk BAZI NAGYOK LENNI, vagy mik is!
Aki Én
@painful: Nagyjabol ennyi.
En is szeretem az ir nepzenet.
simmering73
"Orbán, attól tartok, teljesen elveszítette a kapcsolatot a való világgal. Korábban is voltak téveszméi – pl. Azt képzelte, hogy ő Magyarország, nomeg a magyar emberek, de ez eltörpül a mellett, hogy manapság jóformán Istennek képzeli magát, de legalábbis, fárosznak, követendő fénynek Europa sötét és viharos tengerén.
Megnyilatkozott Bernard-Henri Lévynek, igét hirdetett és prófétaként szólott. Alant következnek zavaros, de ellentmondást nem tűrő szavai."
kanadaihirlap.com/2019/05/08/orban-es-a-vilag/
papa.49
Kicsi vagy DE NAGYON HÜLYE csutitetű !!!
Nessy
Nem tudom, van e még közel s távol olyan kevert nemzet, mint mi magyarok!
A kereszténység sem lényeges, az ukrán, kínai, vietnami és egyéb már itt élő, és még majd érkező vendég munkások, és egyéb letelepülők esetében.
Illetve, ha a kormány hívja, akkor minden ok! Igaz, amit manapság pártunk és kormányunk tesz, mond a kereszténység égisze alatt, az minden ,csak nem az!
verőce21
Nem sok különbség van a Fidesz és azok között akik pedig "világkormányt" akarnak.
Pági
Döbbenet, hogy miket beszél és félelmetes.
Madácsi Pali
Miről hablatyol ez a barom? Világ vagy nemzet? Az egyseges EU-t sem képes támogatni, mert az nem a zsebébe játszik es még a nem neki tapsoló magyaroknak is jó lenne. Nem kicsit zizi.
namihami
Világnemzet? 12-13 millió fővel?
Ebből is, ki tudja mennyi azok száma, akik úgy állampolgárok, hogy a nyelvet se beszélik?
Netán világméretű kihalás van kilátásban a nagyobb létszámú nemzetek polgárai között? Mert csak így sanszos a dolog...
RonaGyuri
Valahol nagyon nem Európában

A közismert mondás szerint nem túl okos 19-re lapot kérni, Őfenesége 22-re is lapot kér(eget)

Mottó: (bocs ez most kicsit hosszabb lesz)
Orbán kapcsán szokás emlegetni Gabor Zsa-zsa híres gondolatát
a „csak beszéljenek rólam” -ról, én egy másikra utalnék:
„I believe in large families. Every woman should have at least three husbands”.
Orbán így van az ideológiával (pártcsaláddal), már lassan az 5.-nél tart! =))

Miközben arról hablatyol, hogy 9gazából fel sincs függesztve a tagságuk az EPP-ben, csupán ők önkéntesen szünetelnek egyre durvább dolgokat enged meg magának. Kezdve attól, hogy mindennek elmondja a többieket, olyanokat szól, hogy majd még meggondolja, hogy érdemes-e az EPP-ben maradniuk.
S akkor még nem is beszéltünk a tegnapi Kolozsvárott tartott szó-hasmenésről: (Őfeneségére különös hatással van Román légkör) a szokásos mocskos migráncsok, meg bezzeg Közép-Európa (persze a szokásos tudatlan módján a németek nélkül) mellett:
„biztonságos, keresztény és fejlődő magyar életet kínálunk a magyar fiataloknak.”,
„a következő 10 évben a magyarok, különösen az anyaország megmarad a keresztény kultúrkörben, ezért biztonságos életet kínál azoknak a fiataloknak, akik megmaradnak a magyarságukban, továbbá teljes foglalkoztatottságot és gazdasági növekedést is kínál.”,
„a magyarok demográfiai politikát is csinálnak, bár az EU-ban ezt szalonképtelennek nyilvánították.
De a magyarok nyíltan bevallják, hogy ilyen politikát folytatnak, mert "nem akarnak elfogyni", ezért a családokat akarják megerősíteni, megvédeni ”,
de talán a legjellemzőbb (Graz-ban is feljegyzik): „a magyarok világnemzetet építenek, mert a világ minden sarkában találunk magyarokat, és fontos, hogy a szétszóratott nemzetrészeinket össze tudjuk kapcsolni egy világnemzetté, erőforrásainkat gyarapítsuk és ésszerűen tudjuk szétosztani a világ magyarsága között.”!
S volt egy igencsak pikáns gondolata: „geostratégiai alapozottságú külpolitikát kell folytatnunk, úgy...
RonaGyuri
@RonaGyuri: folyt...

S volt egy igencsak pikáns gondolata: „geostratégiai alapozottságú külpolitikát kell folytatnunk, úgy kell alakítani a kapcsolatainkat minden irányba, hogy az nekünk jó legyen”, ami lássuk be vallomással felérő, hisz rögzíti, hogy csak a saját vélt érdekei érdeklik.
Mindeközben a politico.eu minapi elemzése szerint: „az EP centrumában masszív többség alakulhat ki, amihez az EPP 180, az S&D 159 és az ALDE 102 képviselővel járulhat hozzá a britek jelenléte miatt egyelőre továbbra is 751 fős parlamentben. ”!
csipetke
Valaki hátbavághatná a puhost,hogy felébredjen,és észrevegye,hogy mindkét keze a bilibe lóg...Bakker,hogy pont mi fogtunk ki egy megalomán elmebeteget...
papa.49
@csipetke: Minden nép olyan vezetőt, kormányt kap AMILYET MEGÉRDEMEL, hát csak ezért !!!
kokopelli
@Madácsi Pali: T.k. mindegy mit ugat a csuti!A határon túl röhögnek rajta,a csókosai meg itthon
csókolgatják a lábát! A pápa biztos nem irígykedik!
csipetke
@papa.49: 8:57 Akkor ezekszerint marhanagyot vétkezhettünk,hogy a puhossal vert meg minket a jóIsten...
Commenter
@papa.49: nem ezt érdemeltük, ezt nem érdemeltük! Az a 2.5 millió ember aki rájuk szavazott azok igen de az ország biztosan nem érdemelte meg hogy évtizedekre balkáni körülmények közé taszítsa. Abban igazad van hogy az ország zöme vak volt vele kapcsolatban és nem vette észre hogy kire, mire is szavaz valójában. Tegnap épp a 2006-os "zavargásokban" aktívan részt vevő Vona jelentette ki, hogy orbán belülről már nem megbuktatható demokratikus úton mert rendszere be van betonozva. Jól bebetonozta a rezsimet ahelyett hogy magát betonozta volna be mint rossz kommunistát, hiszen az ominózus beszédében azt is mondta hogy minden kommunistát agyagba kellene döngölni. Érdekes, a kínaiakkal, az azeriekkel stb. most nincs ilyen problémája?
papa.49
@Commenter: Tudod akkor ha nem hagytuk volna a fejünkre nőni akkor háboroghatnánk, de mivel pont olyan időbe került a hatalomba, és olyan felhatalmazással, hogy mire a JÓNÉP feleszmélt már be is betonozta magát a hatalomba örökre, legalábbis hosszú időre !!!Ezt itthonról csak felkeléssel lehet eltávolítani, vagy ha gazdaságilag megbukik az ország, csődbe jut, amíg egyik se lesz ez szívja tovább a vérünket !!!
papa.49
@csipetke: Akkor mikor még lehetett volna változtatni megvezette a népet a maszlagos szövegével, mert a bamba nép nem tanult abból ahogy kivégezte a mdf. a kisgazdákat, mindenkit aki hatalomba segítette !!!
A működése pont olyan mint a Hitleré, vagy a Sztáliné volt !!!
Commenter
@papa.49: itthon hogyan lehetne ellene bármit tenni amíg a karhatalom nem áll át, (Pintér alatt ez nem fog megtörténni) és hogyan tehetne bármit is egy ilyen megosztott, megvett? ellenzék akikről már maguk a szavazók is nehezen tudják eldönteni hogy kik is közülük az ellenzékiek valójában? Ez az ember nem lehet egy örökkévalóság, nem lehet több generáció élete! Ha belemegyünk az államcsődbe több 10 évre követni fogjuk az argentin példát ahol az embereknek már a szeme se rebben egy újabb államcsőd láttán. Újabb kölcsönökkel örök körforgásban élnek. Az államcsőd előnye számunkra az, ha lehet ezt mondani sajnos, hogy az államcsőd kivétel nélkül minden politikai erőt örökre eltüntetett amelyik előidézte! Államcsődöt túlköltekezés, rossz politikai és gazdasági rendszer szokott okozni: tevékenysége nyomán ezek a feltételek sajnos adottak. Az EU ha valóban segíteni akarna rajtunk és egy kicsit is visszaadni azért hogy az egyesült Németország most Európa meghatározó nagyhatalma lehet akkor nem tenné meg azt, hogy az olcsó munkaerő miatt gazdaságilag nem lehetetleníti el olyan gyorsan amilyen gyorsan csak lehet. Politikailag már elkezdte ezt megtenni, de ez sajnos kevés!
papa.49
@Commenter: Ismered a történelmünket, mikor segített a magyar népnek valamelyik nyugati náció ???
Itt nem az egyedi emberekről szólok, hanem egy ország, pl. mikor Rákóczi segítséget kért a franciáktól, vagy Tököli a törököktől, mi mindig a ,,rossz végén álltunk a lónak,, !!!
Amikor a Hornék kiengedték az ndk. németeket a határon akkor nagyon örültek a németek, de azóta már kurva sok víz lefolyt a Dunán, és a politika nem az a kategória ahol számon tartják a ,,jó cselekedeteket,, csak a rosszakat tartják számon !!! Még egy az elmúlt 9 év alatt annyi borsot törtek már a német politikusok orra alá, hogy nem hiszek már a segítségükben se !!!Ez se véletlen hidd el ez pontosan beleillik a muszka terveibe, hogy szétzúzza az Uniót, ami az elsődleges célja az állandó bomlasztással !!! Nem kell neki a csutitetű se, meg más se a volt csatlós országokból, majd ültett a nyakunkra egy orosz oligarhát oszt. jónapot !!!
papa.49
@tulipan: Azok se mi itt még mindig idegenek vagyunk, pedig már eltelt több mint ezer év !!!
CsipkeRózsa
Létezik olyan, hogy világnemzet, vagy ez Orbán új találmánya?
papa.49
@CsipkeRózsa: Eddig hány ehhez hasonló barom kifejezést ,,alkotott,, már ez is beleillik a sorba !!!
Commenter
@papa.49: Ezekben igazad van, tudjuk is, hogy a "politika nem hálakategória". Most lesz a keletnémetek átengedésenek 30. évfordulója ez még is csak egy kerek évforduló, és majd az is ki fog derülni a hivatalos propaganda nyomán (30 éve szabadon) hogy maga a csuti vágta át a szögesdrótot is, aminek a nagy részét akkora tkp. már lebontották. A muszka most azért elszámolja magát, remélem, mert hiába is szeretné visszaállítani a SZU-t vagy egy kisebb hasonló barakkal itt keleten beéérni, az már pont az EU miatt nem fog menni neki legalábbis hosszútávon remélem hogy nem. Nagy kérdés hogy Medvegyev és Putyin valóban még évtizedekig fogja-e váltogatni egymást a két meghatározó poszton vagy a fiatalabbik egyszer csak ráun a vén medvére és megpuccsolja? Az oroszok legalalább annyira jók a puccsokban mint a dél-amerikaiak.Nemcsak a néhai Borisz Jelcin, hanem Putyin ellen is volt már egy vagy több puccskísérlet. A normális gondolkodású oroszok is bátran eldönthetik mit akarnak "cár atyuskát", tundrát, vagy Európát. Nagyon tehetséges népnek tartom őket egyébként mindentől függetlenül sokkal sokkal jobbat érdemeltek volna mint ami uralkodókból és párttitkárokból kijutott nekik. Amíg Lenin jól elvan valamiért ott a múzeumban addig Oroszország nem lesz szabad.
papa.49
@Commenter: A Putyin ígéretet tett a ,,mázsás súlyú érdemrendekkel,, feldíszített tábornokainak, hogy visszaállítja a szovjet birodalmat, nem ezen a néven de azokkal az országokkal, na ezért lesz a III. VH. ebben teljesen biztos lehetsz !!!
Commenter
@CsipkeRózsa: valószínűleg ez az új mantra. Világnemzetet nyilván az itthoni magyarokból és az őshazából külföldre "szóródott" magyarokból akar felépíteni. Érdekes elképzelés az biztos...mást nem nagyon tudok elképzelni, mert még a KSH szerint is csak fogy a magyar...
Commenter
@papa.49: csak az egy kicsit gyorsabb lesz mint az előző kettő. Gombnyomásra fog működni :(
simmering73
"Ha lenne Magyarországon sajtó, naponta szedné ízekre Orbán sületlenségeit, amelyek a tényekkel és a normális ésszel köszönő viszonyban sem állnak. Ehelyett továbbadják Orbán állításait, senki nem cáfolja meg azokat. Orbán ezúttal a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen tartott előadást, ahol ezúttal is olyan kijelentéseket tett, amelyek után minden demokratikus országban azonnal le kellene mondania."
nepszava.us/orban-kolozsvaron-butitott-megpenditette-az-uniobol-valo-kilepest-is-1/
Commenter
@simmering73: Orbán ezúttal a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen tartott előadást, ahol ezúttal is olyan kijelentéseket tett, amelyek után minden demokratikus országban azonnal le kellene mondania." Ezeket a kijelentéseit a Hirklikk is lehozta. Azonnal lemondani? Hát ez nem egy demokratikus ország már sajnos és eleve meg is mondta ezért hogy őt sem elkergetni, sem elzavarni sem lemondatni nem lehet. Magától meg úgysem fog. Akkor mégis mit tehetünk ellene?
papa.49
@simmering73: Csak hogy mivel a belépésnél is népszavazás volt akkor értelemszerűen a kilépésről is kell népszavazni !!!
Ebbe viszont a külhoniaknak belepofázni KUSSS!!!
Commenter
@papa.49: kisgömböc szindrómában szenved. Mindent felzabál és tönkretesz.Vajon mitől fog kipukkadni? Csakis saját hatalmának súlya alatt omolhat egyszer végre-valahára össze. A kérdés az: mi jön/ mi jöhet utána? Egy még szélsőjobbosabb valami vagy esetleg egy valóban demokratikus és technokrata kormány amelyik az ország érdekeit végre a pártérdekek fölé képes helyezni? És ha ezt valóban meg is teszi még akkor is elmondhatatlanul nagy politikai és gazdasági károkat kell majd megpróbálnia orvosolni...
Commenter
@papa.49: hogy is áll a fülkeforradalom óta a népszavazás intézménye? Mert ez most nagyon nem világos! Nekem úgy rémlik, mintha eltörölték volna azt is az alapkatyvasz életbelépésekor. Tény hogy az AB minden az utóbbi időben benyújtott, népszavazásra irányuló kérelmet egyszerűen lesöpört az asztalról pedig ez is egy alapjog egy demokráciában. Nyilván a Fidesz elintézi majd hogy a határontliak ha már szavazati joggal rendelkeznek akkor ebbe is belenyekereghessenek, hiszen a csuti már nem csak lélekben érzi magát 15 millió magyar miniszterelnökének!
tulipan
Ez magyarkodó, álmagyar, melldöngető, pimasz narancsos hordájának "köszönhető"! :(
hirklikk.hu/kozelet/a-magyarok-kulfoldi-utazasait-is-megnehezitenek/350143/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.