Április 30-án, a téli hónapokra hozott moratórium lejárta után megkezdődtek a kilakoltatások.

Orbán Viktor kitartást és minden jót kívánt a kilakoltatás előtt álló kilencgyerekes családnak
Fotó: Ivándi-Szabó Balázs/Magyar Hang

Az egyik legdurvább eset egy kilencgyermekes családé, akiket a Magyar Hang mutatott be. Fazekas-Simon Krisztinának 19 éves lesz a legidősebb gyermeke, a többi még kiskorú, így elveheti őket tőle a gyámügy. 

Az anya nyolc gyereke az első férjétől van, aki rendszeresen bántalmazta őket, és akitől elszöktek, ám végül mégis ugyanitt, Zsámbokon kötöttek ki, lakhatási okok miatt. A telken két ház áll, a hátsót az alkoholista első férjjel együtt építették hitelből, ez itt az anyósé volt. Ezen a házon jelzálog van, tehát most mindkettőt árverezik. Mindkét ház százszázalékos tulajdonosa a volt férj, Krisztina adóstárs. A volt férjnek nincsen bejelentett munkahelye, sem a részleteket, sem a gyerektartást nem fizette. 

Május 5-ig lehetett licitálni a házra (házakra), a kikiáltási ár 7,5 millió forint volt. Ezt az összeget hárman is le akarták tenni, de mindhárman kicsúsztak az időből,

„most éppen áll a bál, mert azt állítják, hogy határidőn belül voltak, holott nem”

– mondja az anyuka. 

A család így egy hónap haladékot kapott.

Az édesanya levelet írt Orbán Viktornak, a válaszban ez állt:

„Köszönjük, hogy segítségkérő levelével megkereste Orbán Viktor miniszterelnök urat, amelyre megbízásából a Levelezési Osztály válaszol. Őszinte megértéssel és együttérzéssel olvastuk sorait, melyekben egyéni élethelyzetét osztotta meg velünk”

– írták.

Ezután felhívták az édesanya figyelmét arra, hogy a vonatkozó „kormányrendelet értelmében Miniszterelnök úr valamennyi egyedi, szakmai, szakigazgatási és hatósági kérdésben az illetékes szervek, illetve szakminisztériumok álláspontjára támaszkodik, így az egyéni megkeresések és igények tekintetében elbírálási-, beavatkozási lehetőséggel sajnos nem rendelkezik.”

Ha segítene a családnak, ide tud pénzt utalni: Fazekas-Simon Krisztina, 65900114-05003871, a közleménybe írja be, hogy „adomány”.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

menekült
Ha 10 millió ft vissza nem térítendő hitelt tudnak adni annak a családnak, amelyik majd szül 3 gyereket, akkor miért nem tudnak annak is adni amelyik már most háromszorosan túlteljesítette, és a lakhatásuk és a család léte van veszélyben? Vagy legalább a tartozást kifizethetnék. Ez az 0rbán nem ember, ez egy undorító féreg. 01G!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Orbán kínos dolgokkal nem foglalkozik! Talán ha a család Mexikóvárosban élő üldözött keresztény lenne, akkor a mi pénzünkből segítenének rajta!
Hogy is van a "családok éve"? Az egész világ által csodált család támogatási rendszerünk? Tudom, hogy az adósságot törleszteni kell. De talán az igazságszolgáltatás is léphetne valamit a kedves "apukával" kapcsolatba! Valamikor az állam "megelőlegezte a tartásdíjat", amit aztán a feledékeny szülőn behajtottak valamilyen formában.
menekült
Ha 10 millió ft vissza nem térítendő hitelt tudnak adni annak a családnak, amelyik majd szül 3 gyereket, akkor miért nem tudnak annak is adni amelyik már most háromszorosan túlteljesítette, és a lakhatásuk és a család léte van veszélyben? Vagy legalább a tartozást kifizethetnék. Ez az 0rbán nem ember, ez egy undorító féreg. 01G!
1magyar
Íme a felelőtlen szülők!!! Hogy lehet 8 gyereket szülni egy olyan férfinak mint az apjuk?
painful
Ennyire érdekli Orbánt a magyar emberek sorsa.
A pávatáncos sátánista.
Edmond Dantes
Orbán egyéni megkeresésekkel nem foglalkozik,válaszolták a családnak.Akkor hogy a francba került Bözsi nénihez,meg a Röfihez?? Vagy pofátlanul beállított hozzájuk hívás nélkül? Ráadásul egy malac fontosabb neki,mint egy kilakoltatott népes család.Orbán,ezek nem tudnak százmilliókat lopni,mint a te családod!!!
kissé felnőttem
szegénységi bizonyitvány az orság vezetőire de kollektive a házelnöktől sorra az útolsó polgármesterig
. HIT REMÉNY SZERETET hazug szólamokkal takarózni az megy
.Hol a családbarát kormány meg amerikát megjárt kató néni most nincs hatásköre nincs hatalma segíteni.??? Na agitálni tudnak mert kihal a nemzet
lakást ennit azt nem adnak családbarátság szembeköpése ?
EZRÉVEL ÁLLNAK AZ ÜRES HÁZAK lakások országszerte.
Grafix69
Itt a kurva önkormányzatnak kellene lépni , venni nekik egy házat bassza meg az összes magát.
verőce21
Én "Boldog Karácsonyt" kívánok a kiscsalának!
namihami
Nemrég volt a ""Családok éve"".
Ez biztos nem család--fideszes alulnézetből.
Borsodi
Ez a családok éve egy Miniszter ahol tud segít mert neki fontos,hogy az emberek boldoguljanak ne veszítsék el a házukat. Csak azt nem tudja melyik országban kell segítenie.
www.youtube.com/watch?v=CJii1NMg6xk
www.youtube.com/watch?v=bvZiqdF_Ods
CsipkeRózsa
Szemét, aljas gazemberek!!! Így lerázni egy rászoruló családot, micsoda érzéketlen dögök!!!
kereső
Ez az év már a "külhoni családok" éve. Tavaly volt a magyarországi családok éve- nem tudom,hogy ebből az alkalomból a zászló-és plakátokon,konferenciákon milyen tényleges támogatást kaptak a 93030 km2-en élő családok.Arra viszont jól emlékszem ,hogy szerbiai magyar családoknak osztogattak 3 millió Ft/család összeget házvásárlásra. Akkor az idén mit kapnak, ha ez az ő évük- ja potápi mester már röpködtette a milliárdokat.
Hol a bánatos jó fenében van ilyenkor a NOE- a nnagycsaládosok országos egyesülete? azok is csak akkor ragyognak, amikor a ficsakkkal együtt konferenciáznak novák katalinnal?
És, lehet hogy felelőtlenek voltak szülők- bár nem tudni,hogy milyen körülmények között fogantak a gyermekek- de a gyermek ártatlan!!!,és nem születésnapi zsúrt kéne nekik rendezni a karmelita kolostori rezidencián- hanem ezekről a gyermekekről gondoskodni. Megjegyzem, a lehető legrosszabb megoldás kiemelni őkket a családból, csupán azért mert szegények.Embertelen,aljas hatalom!
painful
A kurva anyád!
Orbán már biztos, hogy nem végelgyengülésben fog meghalni.
Hanem csúnyán szenvedve.
Az a ronda dagadt teste ahogy kivérzik, önmagában is undorító.
De darabokra lesz vágva - minden testrésze elválasztva mindentől - darabokban.
Ez undorító!

A hájat elválasztani a májtól...
Ez undorító!
kulabombaafityiszre
Azért a dagadt féreg,milliárdokat ad a románnak,ukránnak,szerbnek,szlováknak,mert azok a pénzért nyalják a seggét.Arra "fussa"a nagy nylon kersztényeknek,meg a világ végén templomot felújítani,arra is van lóvé.
csak úgy....
@1magyar: te mindíg ,mindenben így és ennyire egyszerüen gondukozol? migráncs ne gyüjjön,kaptyad a havi 30.000 ft,a többi meg a többiek le vagyon szarva? te még a fideszes gyerekcsináló programot is szömbe köpöd,pedig akkó azt gyünnek az migráncsok ha má magyar gyerök se sincs ! csak nem gondulod,hogy a mészáros lörinc a két szép szömödért utalgat néked?
menekült
@csak úgy...: :))
@1magyar: valószínűleg úgy értette, hogy úgy kell nekik, minek születtek olyan sokan.
tudode
Tehát az a gyerek NEM GYEREK, már ami a HALÁLOS CSOK-ját illeti ennek, a KERESZTÉNYEK csúfjának, akik KÓDIS CSALÁDBAN látták meg a napvilágot, valójában KÖZJOGILAG "nemisminiszterelnök", csupán egy MAGÁN KALÓZ, aki a világ összes keresztényét felkarolja KÖZLÓVÉBÓL!
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=90s
.
Nem KISPÁLYÁSOK "ezek" az álpatriárKÁK!
painful
Cinikus geci.
Meg foglak ölni.
Hogy mikor, azt nem tudod, ezért nem tudnak megvédeni.
Örökké nem tudnak megvédeni.
Akkor amikor senki nem számít rá.
Akkor foglak megölni.
Null injekcióval.

Én elmondtam előre.
Fogsz csodálkozni végül?

Vagy a paraszt TEK-esek kitalálják menet közben?
Hány budapesti van a TEK-esek között?
Lehet, hogy mindenki paraszt a TEK-esek közül?

Háborút akarok, hogy felszínre kerüljön a férgese.
Köcsög geci buta magyar tekes, a kurva anyád !!!
Undorodom tőletek primitív béna gecik !!!
Engem te ne védjél meg, geci!
Takarodj a picsába, te szteroiddal telenyomott buta surmó magyar paraszt !!!
csak úgy....
@menekült: csak ne mentegesd azt az 1 magyart! ;) a rogán cilinek,.föltehetöleg csak a bal csecse többe került, mit ennek a családnak ez éves megélhetése...
painful
Ketrecharcban teljesíts, köcsög!
Műveletileg toppon vagy?
A kutyát nem érdekli, hogy te műveletileg miben vagy toppon!
Béna fasz vagy nyomorzóilag, csak parancsot teljesítesz.

Szeretnél többet tudni magadról - pszichológiailag?
painful
Imádom a pszichológiát.

Sok mindennek nincs semmi értelme, de a pszichológiának van valami értelme.
menekült
@csak úgy...: Úgy tűnt, hogy mentegetem? Eszembe nem volt!
papa.49
Milyen érdekes a vajdasági családnak adott 3 millát a csutitetű, az itthoniak meg le vannak kakálva !!!
csak úgy....
@menekült: elnézésedet kérem, igazad van ,én tévedtem! esténként hisztisebb vagyok mint a shikari...,tudod a változó kór :(
Sámannus
Geci orbán tudd, hogy ez olyan aljasság, amiért még a fejedet veszik, Jogosan! A muszka bérencekkel íratsz maszatoló levelet, de a rendszert is ezért találtátok így ki. A csürhéddel együtt megérdemled a döghalált.
csipetke
Hát igen.Újra,és újra bebizonyítja orbán,hogy a Magyarországon élő,ide nem kevés adót,és ilyen-olyan járulékokat fizető embereket pont lesz@rja,ez már jóideje így megy.Zsákszámra öntötte a lóvét a külhoniaknak,pl tavaly a Felvidéken 2 milliárdot osztottak szét,aki azt mondta,hogy lakhatásra kell,az kapott 3 milliót.Nálunk pedig lehet egy nagycsaládot az utcára tenni.A világ szégyene ez a kormány,orbánnal az élen.Gratulálok az összes birkának,akik erre a bandára szavaztak.
menekült
@csak úgy...: Én voltam megtévesztő. Neked írtam, nem 1magyarnak, csak úgy, mintha neki írnék. De róla írtam.
menekült
@Pegero: Te is egy ócska szemétláda vagy, mint a gazdád. Összeilletek. Ez a mostani az egyik legaljasabb beszólása 0rbánnak. De ahogy ismerem, a tolmácsa szépíthetett az üzeneten, 0rbántól durvábbat is tudnék feltételezni.
csak úgy....
@Pegero: ez néked, még a senkit nem hagyunk az ut szélin szövegbü maradt a buksidba a családok évébü ?
valami világosságot csináljatok végre a fejekbe! ki szülhet,ki nem és hányat ha nem kap CSOK ot a cinikus,rohadék fölsö 10.000 töl a poszka a seggire.
Sámannus
@Pegero: Az én tiszteletemnek szaga is van ám!
csak úgy....
@Pegero: ...azon kívül,hogy mindenki le és körbe köpködsz,mivel tudod bizonyítani,hogy te értékes tagja vagy a "munka alapu" társadalomnak?
csak úgy....
@Pegero: te csak az éjszakás shikari ...
nezelodo
" így az egyéni megkeresések és igények tekintetében elbírálási-, beavatkozási lehetőséggel sajnos nem rendelkezik.”
Na azért van kivétel, pl. a Nemzethy Vejkó pályázatai, és a csalásainak elsikálása, és a Lölö gazdasági zseni cégalapításai, és a hozzácsapott nemzetközi szerződésekből való részesedés esetén tud segíteni. Sokat lendített a Rasi Elenás egyetemi oktatói állásánál is. Jó belátom, visszafogta magát, mert kinevezhette volna mindjárt rektornak is.
Sámannus
@Pegero: Má bocs de a kommentedtől rám jöttt.
csak úgy....
@Pegero: te kéred tölem,hogy szálljak le rólad ,közben te boldog-boldogtalant körbe köpködsz ?
mi a problémád velem? miért nem rúghatok beléd ha neked másokba szabad?
Nessy
Ezek szerint a törvényből hiányzik egy paragrafus, ami meghatározza, hogy ki, hol, hány gyermeket szülhet!
Egyébként ha emlékeim nem csalnak, pont a keresztény vallás tiltja az abortuszt. Ezért száll síkra a Patent egyesület is!
Viszont a védekezés oktatása az iskolákban is tabu téma! Ki tudja, milyen környezetben nevelkedett, élt az édesanya?
Érdekes a politika, nem csak manapság. Ha nincs gyermeked, vagy csak egy, akkor akkor ne számíts semmilyen segítségre. Ha háromnál több van, akkor jön a " tessék jobban megfontolni, hány gyereket szülsz.
Bolond egy világ ez!
csak úgy....
@Pegero: osztogatod a szentképeidet , mint egy buzeráns pap a sekrestyébe a ministráns gyerekeknek...
neked mondanivalód nincs? csodálkozok ? :)
Mary
Miért nem ajánlják fel.anyukának a CSOK ot? 8 gyerekre mennyit kapna?
Nesze neked gyerekvállaló társadalom!
Hülyítik itt az embereket ezzezel.a csokkal is. Sokan ezt az egyetlen.megoldást látják csak a lakásprobléma megoldásához ezért bevállalják a gyerekeket ha fel.tudják nevelni ha nem
Megnézném kb 5 év múlva hány csokos család megy megint az utcára
Amúgy arra van pénz, hogy külföldön stadiont építsen viktorunk? Saját állampolgárai meg az utcán landolnak!!
Hiába írják, hogy ilyen meg olyanok.a szülők, itt.gyerekekről.van szó, akiken segíteni kéne, ők nem.vettek fel.hitelt
csak úgy....
@Pegero: ezt te ,hogy érted? nekem bárki ,bármit mond és azt értem ,csak téged nem? szerinted ,akkor kettönk közül ki a nagyobb hülye? - kenyd a durbincsra,sokat tanútá töle de nem eleget ...
csak úgy....
@Pegero: azt különösen csípem benned,hogy a durbics és shikari nívóval még sosem volt problémád ! :) ti egy alom?
dr. prédikátor
O1G= FŐPATKÁNY!!! Rohadj meg te geci viktor szopkin!!!
justhpeter
Az a helyzet, hogy én most igazán kíváncsi lennék Novák Katalin véleményére. De nem látom itt. Igaz, az egyetlen mentsége az lenne, ha szégyenében elbujdosott volna.
Persze az sem ártana, ha az Orbán-párti nagycsaládosok is megszólalnának.
Ahogy a "feltőkésített egyházak" véleménye is érdekes lenne a nagycsaládok segítéséről.

De ma már más szelek fújnak, csak patkányozásra van idő és energia... a patkányok között.
1magyar
@csak úgy...: Te lennél olyan hülye hogy egy ilyen pasinak szülsz 8 gyereket? Mert ha igen nincs miről beszélnünk.
1magyar
@csak úgy...: Az anya nyolc gyereke az első férjétől van, aki rendszeresen bántalmazta őket, és akitől elszöktek, ám végül mégis ugyanitt, Zsámbokon kötöttek ki, lakhatási okok miatt.
Jozefina
Nem velük kell csak kivételt tenni!!! Az ország és orbán szégyene, hogy ilyen élethelyzetek alakulhatnak ki!!! Remélem egyszer koldusbotra fog jutni az egész pereputtya!!!
Itt egyszer és mindenkorra a hitelesek problémáját kell megoldani és ez nem lehet más, mibt törvényileg érvényteleníteni valamennyi hitelszerződést!!! Csak ez a megildás!!! Más országok meg tudták tenni, csak ez a "kersztényi és családbarát" fidesz-kdnp nem???!!! Remélem jól alszanek, de egyre többször lesznek álmatlan éjszakáik!!!
vacsi
Ami ebben a történetben a furcsa: az anyuka egy részeges, a családot bántalmazó férjnek MI A FENÉNEK SZÜLT 8 GYEREKET?! És ki a kilencedik gyerek apja?
Ha már úgy döntött, hogy visszaköltözik a faluba, az anyósa házába, úgy gondolom, hogy - mint adóstársnak - a férjével együtt felvett hitel törlesztését fizetnie kellett volna, minden áron! Akkor is, ha a részeges férj nem járul hozzá a megélhetésükhöz anyagilag... Végül is, előállhatott volna az a helyzet is, hogy a férj lerokkan, meghal, stb. Neki ekkor egyedül kellett volna helyt állnia, ugyanúgy, mint most.
És a válás során az anyagiak megosztásáról sem tudni semmit: miért nem kapott részt a házból, amit együtt építettek?
Qqberci
Én is minden jót fogok kívánni a csútkánynak, mikor kib@sszák a karmelita kolostorból!...
Sámannus
@1magyar: Te nem vagy tisztában a magyar valósággal. Itt jóformán csak a szegények szülnek. Ők szülnek és nem engedik nevelni a családjukat. Az általad hiányolt jövedelmet az sem érdemli meg aki milliárdokhoz jut akár milyen címen. Ahhoz kertelés nélkül a szegények kifosztásával jutnak. Az orosz befolyás és politikai nyomás orbán lélegeztető gépe, amit a sokszorosan kontrollált média gépezet tart életben. Az ellenértéke pedig megy a nagy ruszkimaffia fazekába lölőkének.
Hivatalosan is elismertté vált, hogy az internetes trollok is kapnak a központi javakból, a strómanokon keresztül.
almalibre
Hajlamosak vagyunk saját döntéseink kudarcáért másokat felel ősnek tartani, és szintén hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a polgármesteri hivatalok és kormányok arra vannak, hogy kisegítsenek minket a bajból. Persze arra is hajlamosak vagyunk, hogy elhigyjük, hogy kilakoltatások csak Orbán “uralma” alatt léteznek… Természetesen vannak sokan olyanok, aki azon dolgoznak, hogy ezek a téveszmék terjedjenek és fennmaradjanak…
Aki Én
@Pegero: Ha elég a két gyerek mert azokkal komfortosabban lehet élni, akkor a gazdád miért ösztönzi a három gyereket? Vagy azokról már előre lehet tudni, hogy nem lesz gondjuk a három gyerekkel? Én a magam részéről azt a támogatást is ellenzem. Ha kilenc gyerekre nem ad támogatást a NAGYMAGYARNEMZETIKERESZTÉNYDEMOKRATASZAPORODJUNK kormány, akkor háromra miért ad? És kettőre?
Neetek tényleg mindegy mit tesz vagy nem tesz a rablóbanda, ti örültök neki ész nélkül.
Aki Én
@vacsi: Már bocs, de te valami egészen másról beszélsz. Hogy hogyan állt elő ez a helyzet, az e pillanatban lényegtelen. Nyilvánvaló, hogy ez egy abnormális helyzet és ha valaki felelősen gondolkodik, cselekszik, akkor ilyen nincs. Ez a helyzet már adott.
De szerintem itt az a lényeg, hogy NAGYNEMZETI kormányunk miként vélekedik egy bajba került magyar családról. A kampány CSOK belefér, egy ilyen eset nem? Három gyerek támogatás, kilenc nem?
Ha a külhoniaknak alanyi jogon, meg Dél-Amerikai templomoknak, meg a f@szom tudja kinek, mire elköltött milliárdokat vesszük alapul, akkor egy hazai család nem kaphat semmi támogatást?
Akkor kapjanak kevesebbet a felvásárolt határon túliak, vagy az egyházak, vagy orbán családja, vagy...
A MAGYARCSALÁDOKÉRTNEMHAGYUNKSENKITAZÚTSZÉLÉN... kormánytól? Nem sántít ez egy kicsit?
1magyar
@Aki Én: Ebben viszont igazad van, miért nem kapnak 10milliót ezek is hiszen több mint 3 gyerek van.?
vacsi
@Aki Én: Legjobbnak egy önkormányzati lakást tartanék, 9 gyerekre ez a minimum. Nem a segítséget sajnálom, hanem bosszant, hogy valaki magát - és a gyerekeit - ide juttatta.
Edmond Dantes
@vacsi: Nagyon sokat bosszankodhat,sajnos a jövőben egyre többször.De sebaj,majd Orbán megvigasztalja magát is.
Commenter
Végtelen cinizmus, aljasság és gonoszság kell ahhoz, hogy valaki mint az ország második legfőbb méltósága,akinek nem mellesleg jelenleg minden végrehajtó hatalom a kezében van, az utcára kerülő embernek minden jót kívánjon, úgy, ahogy az ellenzéki képviselőnőnek kívánt boldog karácsonyt amikor az a korrupciós ügyeit firtatta a parlamentben. Tudhatta orbán hogy végső kétségbeesésükben fordulnak hozzá, hiszen az önkormányzati és egyéb lehetőségeket már kimerítették. Nincs elég ingatlanja a nem tisztelt me.-nek hogy egyet is átmenetileg a család rendelkezésére bocsásson? A kongó felcsúti stadionból is leválaszthatnának egy aprócska részt. De félre a tréfával, ezerszer különb az az ember is aki saját nem használt ingatlanát adta át annak a nagymamának aki sajnos végül beszűkült tudatállapotban a gyámügytől félve? unokájával a vonat elé vetette magát. Számos ilyen és hasonló mindennapos tragédiával találja magát szemben az ember az "apró, nyúlfarknyi" hírek között. Emberéletek és sorsok egy neokereszténynek mondott embertelen rezsim fogságában.
görbetükör
@almalibre: Pontosan, az állam csakis arra lenne jó, hogy a rászurulókon segítsen.
Ha elolvastad a család kálváriáját, magad is tapasztalhatod, hogy nem potyalesőkről van szó.
Az államnak semmi más feladata nem lenne szabad lenni. Sajnos olyanba beleszól, amihez köze nincs és ahol segíteni kellene, ott cserben hagy.
Közpénzből!!!
Ja, és az,hogy más kormány alatt is volt ilyesmi, semmit nem von le a jelen megítéléséből. Mert csak az akar cseberből vederbe kerülni,akinek ez megéri!
O1G
Commenter
@görbetükör: sajnos itt a szociális háló ami minden normálisan működő társadalomban arra lett kitalálva hogy az ilyen és hasonló elesetteken segítsen itt már nem létezik! Ahol megszavazhatnak a kormánypártok jó lelkiismerettel egy Stop Soros törvényt ami valójában nem is Soros György ellen irányul hanem a társadalom azon legelesettebbjei ellen akiket az Adenauertől vett kampányszlogennel nem akartak az "út szélén hagyni", nos azokat szociálpolitikai intézkedéseikkel még bele is rúgták az árokba! És ott is hagyják őket.
görbetükör
@Commenter: Sőt, nem csak az út szélén hagynak, de a ki közel kerül, azt bele is rúgják.
Itt egy eset, hogy saját házat sajátított ki az önkormányzat, hogy parkolót építsen. A 40 éve benne lakó nőt kipaterolták:
www.nlcafe.hu/csalad/20190507/kilakoltatas-mohacs-69-eves-asszony-parkolo-kisajatitas/
Commenter
@görbetükör: és az általad beküldött link alatt még jó néhány hasonló. Olyanról is olvastam már, sőt láttam többeket is, akik egyetlen megmaradt vagyonukban öreg autójukban laknak. Orbánia 2019...
almalibre
@görbetükör: Majdnem vitába szálltam, de egy “görbetükör”-től nem várható el a reális világ láttatása…
görbetükör
@almalibre: Miért, szerinted mi az állam feladata? Mire kell költenie a köz pénzét?
CsipkeRózsa
"15 millió forintot adott a magyar kormány egy erdélyi iskola tankonyhájára"
vacsi
@Edmond Dantes: Valóban, egyre gyakrabban bosszanlodom.
Pl: "az egyéni megkeresések és igények tekintetében elbírálási-, beavatkozási lehetőséggel sajnos nem rendelkezik."
Még fiatal voltam, amikor a férjem akkori munkahelye megtagadta, hogy ő mehessen el Gyes-re, akkor már volt rá lehetőség, hogy az apa vegye igénybe. Írtam a Kádár-Irodának, egy hét múlva válaszoltak, hogy utánanéztek a kérésnek, intézkedtek, mehet a férjem Gyesre. Másnap jött a levél a munkahelyéről is.
Na, ennyit az azóta csak "átkosnak" nevezett rendszerről!
vacsi
@Commenter: lásd az "Edmond Dantes"-nek írt válaszomat!
Commenter
@vacsi: hát...most a nagyon áldósnak nevezett rendszerben vagyunk. Pedig nincs abban semmi rossz ha az apa megy gyesre. Amikor Dobrev Klára legkisebb gyereke megszületetett akkor ha jól emlékszem, Gyurcsány Ferenc ment "gyesre." Nyugaton ebben nem tesznek különbséget abban, hogy melyik szülő megy gyesre, ez nagyon sok mindentől függhet. Nem rossz anya az, aki nem megy gyesre csak éppen a jelenlegi rendszer gondolja ezt így.
Nessy
Akkor most vonatkoztassunk el a sok gyerekes "felelőtlen" édesanyától.
Mohács. 69 éves özvegy asszony. Parkoló építés miatt a tehermentes családi házat kisajátította az önkormányzat, kemény 9,6 millióért. Igen ám, de elvész az özvegyi jog, így fele az övé, fele a két gyereké Azaz oldja meg 4,8 millióból a lakás problémáját. Ja, hogy nem lehet? Így járt. Költözni kell, mert jön a bulldózer.
Az eszükbe sem jutott, hogy esetleg valami lakhatási lehetőséget ajánljanak helyette.Ennyire értékelték, oszt jó napot!
advocat
Ez a fidesznyik banda még levelet sem tud írni! Egyrészt a miniszterelnök kis betűvel írandó (pl:király is). Nem urazunk, csak ha megszólítjuk! Mindenhol csak a semmire nem jó bunkók vannak! Pedig a levélírást jobb helyen tanítják is. És egyébként is kell a gyerek. De ilyen áron! Jönnek a választások. Lehet gondolkodni! Mert a nyuggerek is megkapták a felemelő 2,7 %-ot. Bár az infláció növekszik, 300.- Ft a krumpli, a nemrégen még 495.- ft-ér árult kenyér már 680.-? És a zöldségek? Húsok? Stb.
Mary
@Pegero: a társadalom biztosítási jogviszony nem azt jelenti, hogy valaki dolgozik. A gyesen lévők is biztosítottak és a segélyen élők is.
Mary
@Pegero: még annyit az előzőhöz, hogy ha a szülők felelőtlenek, arról a gyerekek nem tehetnek. Te mit szóltál volna gyerekként ha a te szüleid ezt csinálják? Én azt írtam, hogy a gyerekeket kellene nézni
papa.49
Egyébként is aljas volt a levél mert mit írtak ,,kitartás,, vajon kinek volt a köszöntésébe a nyilasoknak !!!
kamazuka
Ezek a gyermekek egyszer felnőnek majd,és az a kép marad meg bennük,hogy az ország,melyben élnek és annak veszetése szarban hagyta őket,és nyomorba taszította.
Yoda69
O1G! Szólj a vejednek a nemzethy vejkonak hogy az osszelopkodott 35 milliardbol adjon egy kis alamizsnat a rászoruló családnak. Bar lehet hogy azok él sem fogadnák az olyan tettves patkanyoktol amik ti vagytok.
kokopelli
@Yoda69: Amit a Zorbán a lóvéval csinál,az az etnikumának egy régi szokása! Kissrác koromban
káromkodtak a szüleim,hogy a kissé tovább a "hívóban maradt család",fizetéskor mindenkit meg
akart hívni a csehóban,de a hónap közepétől a samotot akarták kienni a kályhából!Mint Orbán a dél-
amerikaiak betelepítésénél! Ő már a ravasz megoldást alkalmazza! A közpénzen játsza a "cigány-
bárót",amikor kijelenti,hogy senkit nem hagy (a ß@rospelenka kivételével) az árokszélen! Még a dél-
amerikai árokszéleken sem! Mire esküdőtt ő?... 12-re délben.?
Már a nyugati TV-k is parodizálják a "vejkó" LED-es sumákját és a "Kumpel" Lölö nagyvonalúságát!
Yoda69
@kokopelli: Az a durva hogy a nyugatiak parodiat csinalnak belole mi meg szivunk es szenvedunk.
Mary
Még szeretnék ehhez a témához hozzászólni: a fideszesek helyeslik, hogy ne segítsünk bajba jutott honfitársainkon. Azt mondják, hogy ingyenélőket nem tartunk el. Akkor hozzájuk lenne egy kérdésem: amikor a nagy vezéretek brasiliai templomokra, határtúli stadionokra, kínai kórházakra ad milliárdokat, akkor miért nem háborogtok? Ők mennyivel tettek többet az országért? Talán a 9 gyerekes anyuka is adózott (más nem az áfával hozzájárul a közös kasszához) és a gyerekei fel fognak nőni, akik majd a magyar társadalom dolgozói lesznek. Légyszi adjatok választ erre!! Mennyivel érdemel többet egy brasil templom mint a saját honfitársunk!!! lehet érvelni Pegero!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.