Egyetértenek a kormány családtámogatási rendszerével a történelmi keresztény egyházak – közölte a katolikus, a református és az evangélikus egyház püspökeinek szerdai budapesti, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinati székházában tartott találkozója után az MRE kommunikációs szolgálata az MTI-vel.

A történelmi keresztény egyházak kritika nélkül egyetértenek a kormány családtámogatási rendszerével
Fotó: Illyés Tibor/MTI

A közleményben azt írták: "az egyeztetés résztvevői fontosnak tartják a gyermekvállalási kedv ösztönzését, a családok anyagi biztonságának megerősítését és a családi élet megbecsülésére irányuló igyekezetet".

"A társadalom alapegysége a család, a keresztyén meggyőződés szerint az emberi élet teljességét családban lehet megélni"

- tették hozzá.

A történelmi egyházak képviselői hangsúlyozták, fontos a cigánypasztoráció a magyar társadalomban. Megállapították, hogy az egyházi fenntartásban működő roma szakkollégiumok eredményesek, az azokból kikerülő diákok keresettek a munkaerőpiacon.

A találkozón Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek beszámolt a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezéséről, és meghívta a testvéregyházakat a szeptemberi rendezvényre. A világkongresszushoz kapcsolódva a református egyház konferenciát szervez az úrvacsora teológiai kérdéseiről, Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök pedig elmondta, hogy 2020 az "úrvacsora éve" lesz az evangélikus egyházban.

Bogárdi Szabó István, az MRE zsinatának lelkészi elnöke meghívta az egyházak jelen lévő képviselőit a zsinat május 17-i debreceni ülésére, amelyen nemcsak a Kárpát-medence, hanem a világ magyar reformátusságának vezetői is részt vesznek.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Megszámolták a perselypénzt és egyetértésre jutottak a kormány törekvéseivel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Megszámolták a perselypénzt és egyetértésre jutottak a kormány törekvéseivel.
RonaGyuri
sokba, nagyon sokba fáj ez ez nekünk adófizetőknek! =))
dr. prédikátor
Vajon mennyi volt a Júdás pénz???Vagy csak elég volt a "térdre imához"???
Klubtag
@namihami: ...na jah! Választani kellett a perselypénz és a júdáspénz között...és mint már annyiszor a történelem során az utóbbit választották, jelentős vagyonjuttatásokról van itt kérem szépen szó.
justhpeter
A történelmi keresztény egyházaknak fennállásuk óta kedvenc államformája volt a diktatúra, ennélfogva most, hogy számolatlanul hull rájuk a pénz boldogan kiszolgálják.. Egyre kevesebb közük van a hívekhez, hiszen mindezek közben a híveik száma csökken..
simmering73
Én viszont nem értek egyet azzal, hogy a történelmi egyházak beleártják magukat a politikába.
Eladott Ország
Az elmúlt lassan nyolc, de különösen bő két évben a magyar társadalomban olyan gátak szakadtak át, olyan tömény gyűlölet került a felszínre, amire soha korábban nem volt példa. Az egyház – tisztelet néhány ritka kivételnek – lehajtott fejjel, ájtatosan kussol. A katolikus egyház példáját követve, a református egyház sem képes lemondani arról a státuszáról, hogy a közpénztámogatásokra való tekintettel totális függőségi viszonyt ápoljon az állammal. Azok az egyházi vezetők – közöttük Bogárdi Szabó István püspök úr -, akik korábban a keresztényi lét és a politika összefonódásának káros hatásairól elmélkedtek, akik politikától függetlenül végezték a napi keresztényi feladataikat, ma hallgatnak és csoportképeken vigyorognak. Egyetlen szavuk nincs a menekültek, szegények megbélyegzése, a korrupció, a gennyes kormányzati propaganda ellen. A Beer Miklósok, Fabiny Tamások kivételével az egyház képviselői a megalkuvás üzletét kötötték meg a Fidesz-maffiával. Már nem fontos, hogy a rosszat fel kell tartóztatni, és a jót előrébb vinni. Már nem fontos, hogy Magyarország ne egy füstölgő puskaporos hordó legyen, hanem a józan, segítőkész, valóban keresztény emberek országa. Nem. És ebben a református egyház is politikai kalandorok feltétel nélküli kiszolgálója lett. És nem csak az a keserves, hogy miként Erdő Péternek, úgy Bogárdi Szabó Istvánnak sem lehet megbocsátani, hogy partnerséget vállal az elnyomással, a kizsákmányolással, a lelki nyomorba döntéssel. Hanem hogy ez a kormány a társadalmi normalitás utolsó foszlányait is felzabálja, emberi létezésünk alapjait kérdőjelezi meg. Vagyis visszafordíthatatlanul lealjasít. Az, hogy ebben pontosan a küldetésétől teljesen elfordult egyház van a legnagyobb segítségére, külön tragédia.
staro2
A keresztény egyházak jó pénzért akár az emberevéssel is egyetértenek.
Ez nem újdonság.
balos
Nem látom a keresztény értékes embereket ebben a hordában!Lehet,hogy újra kéne hont foglalni,de nem ebben a balkáni régióban?
Jozefina
Hol élnek ezek a szerencsétlen egyházi vezetők??? Álomvilágban, vagy felcsuton??? Nem látnak ki a fejükből??? Van képéük az emberek szemébe hazudni??? Isten mivel fogja büntetni őket???
Van bőr a képükön ilyet állítani, amikor nagycsáládosok feje felül veszi el a hatalom a lakásokat!!!???
"A közleményben azt írták: "az egyeztetés résztvevői fontosnak tartják a gyermekvállalási kedv ösztönzését, a családok anyagi biztonságának megerősítését és a családi élet megbecsülésére irányuló igyekezetet".

"A társadalom alapegysége a család, a keresztyén meggyőződés szerint az emberi élet teljességét családban lehet megélni"
colibri
Próbálnának nem egyetérteni! Megnézhetnék magukat. Elvégre ők is emberből vannak: pénzből élnek, vizet prédikálnak és közben bort isznak. ...és nem utolsó sorban megkóstolták a hatalom s..nyalásának ízét és minden jel szerint tetszik nekik. (Tisztelet a kivételnek!)
Nessy
@colibri: Isten szolgáiként csak a másvilágon kapják meg jutalmukat, Orbán szolgáiként már itt e földi létben!
Ahhoz viszont mit szólnak Isten felkent papjai, hogy nem mindegy, a "család" melyik régióban, milyen anyagi helyzetben van! Nem minden gyermek, gyermek ám, uraim!!!
Tudják, a "békepapok" nem nyalták ilyen intenzíven a hatalom talpát!
Farizeus társaság, tisztelet a kivételnek!
tudode
Ezek a dugi bugik is BORT ISZNAK, és VIZET prédiKÁZNAK amiatt, mert nem ALANYI JOGON járnak ám a klf. hoztam is meg nem is ajándékocsKÁK,
.
----- Több ezer család bukott el milliókat
.
www.google.com/search?q=T%C3%B6bb+ezer+csal%C3%A1d+bukott+el+milli%C3%B3kat&oq=T%C3%B6bb+ezer+csal%C3%A1d+bukott+el+milli%C3%B3kat&aqs=chrome..69i57j69i60.2147j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

""" Hárommillió forinttól estek el azok a nagycsaládosok, akik rosszul időzítettek és 2018. január-2019. június között adták/adják be a kérelmüket a harmadik gyerek után a jelzáloghitel csökkentésére - számolt be az Mfor.hu. """
.
Nem TARCSA MARCSÁT kellene játszaniuk a LÉLEKKUFÁROKNAK, hanem a szegények, a családok mellé állni a HABZSI DÖRZSI spéci államnak csúfolt izével szemben!
.
colibri
@Nessy: És még a papi pedofiliáról egy szót sem ejtettünk... Igaz, ezzel az egyházak sem szoktak dicsekedni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.