A románokhoz is szólt.

Orbán elmondta, kire kell szavazniuk a romániai magyaroknak
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2), valamint Mateusz Morawiecki lengyel (b), Peter Pellegrini szlovák (b3, háttal) és Andrej Babis cseh miniszterelnök (j) az Európai Unió nagyszebeni rendkívüli csúcstalálkozójának kezdete előtt tartott V4-es egyeztetésen 2019. május 9-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az európai parlamenti választásokon való részvételre buzdít, a romániai magyarokat a Romániai Magyarok Demokratikus Szövetségének (RMDSZ) támogatására kéri, és a román-magyar kapcsolatokon is szeretne javítani romániai tartózkodása alatt Orbán Viktor miniszterelnök, aki az Európai Unió állam- és kormányfőinek informális találkozójára érkezett Nagyszebenbe, és nyilatkozott ott ebből az alkalomból csütörtökön a médiának.

"Elsősorban kampányolni szeretnék itt a Romániában élő magyarok, de általában is minden román polgár körében, hogy vegyenek részt a választáson, mert ez fontos Romániának, Magyarország és minden európai országnak"

- mondta a miniszterelnök.

Nagy részvételi aránnyal adjunk erős támogatást az európai vezetőinknek! – tette hozzá.

"Másodsorban: az ember mindig azért jön Romániába, hogy javítson valamit a román-magyar kapcsolatokon. Szeretnénk, ha a két ország és a két nép között szorosabb lenne az együttműködés. Harmadrészt: azt szeretném mondani az itt élő magyaroknak, hogy szavazzanak az RMDSZ listájára"

- jelentette ki.

"Végül: elkezdődik a gondolkodás a választások utáni európai jövőről. Ez a nagyszebeni európai uniós csúcstalálkozó fő témája. Nem fogjuk lezárni (itt) ezt a gondolkodást, mert a választás után a polgárok véleményének ismeretében hozunk majd döntéseket, de előbb előkészítjük a későbbi megbeszéléseket. Úgyhogy itt Európa jövőjéről is lesz szó, és remélem, hogy Szeben megtermékenyít bennünket" – mondta.

Az Európai Unió jövőjéről, ezen belül kiemelten az unió 2019-2024-es időszakra szóló stratégiai menetrendjéről tanácskoznak csütörtökön Nagyszebenben az EU állam- és kormányfői.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Isteni szerencse, hogy csak egy kis ország miniszterelnöke ez az alak. Ha ennek nagyobb hatalma és még több pénze lenne, tuti felégetné a világot. Én már csak a medvékben bízok. Ha felzabálja egy mackó utána napokig szotyit szarik
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Elment Orbán , hogy fizessen az erdélyi magyar azért a sok pénzért és támogatásért amit az anyaország adófizetőinek pénzéből adott nekik! Minden határon túli magyar áruló aki szavaz bár melyik oldalra, mert a mi bőrünkre játszanak!
Lepényleső
...Romániában a Román állampolgárok a Román állampolgárokra. Minden egyéb csalás,vagy
belepofázás más országok ügyeinek folyásába? Egyébiránt a romániai magyaroknak sem lesz
képviseletük az Unióban,erre most bevehetik a mérget önállóan?
Desischado
Minden romániai "magyar", aki orbánra szavaz, árulója az itthoni magyaroknak! Ocsmány dolog, más életébe beleugatni, és egy ilyen parazita bandát támogatni! De persze van az a pénz, amiért megéri júdásnak lenni!
tulipan
@Desischado: Egyébként pedig, a román állampolgárok miért ne a saját politikusaik ajánlását hallgatnák meg,akik mellesleg nemzetközi területen magyaroknál, hosszú ideje, sokkal jobban politizálnak!
tulipan
Hiába nyomják a narancsosok a süket dumát, amikor világban a valóság teljesen más, amit a magyarok nem akarnak tudomásul venni, mert imádnak rettegni!!!
privatbankar.hu/makro/a-nagy-migranspara-v-elkerulik-magyarorszagot-a-migransok-326024

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.