Emberölés kísérlete miatt 9 év és 6 év fegyházra ítélt a bíróság két férfit, akik Csehországban taxisra támadtak – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Kegyetlen módszerrel akart megölni két magyar férfi egy taxist Csehországban – itt az ítélet
Fotó: Pixabay

A vádirat szerint a 20 és a 24 éves férfi 2017. augusztus 23-án Csehországba utaztak munkavállalás céljából, azonban pár nap múlva úgy döntöttek, hogy hazatérnek. A két férfi – miután a pénzük elfogyott – vonattal, jegy nélkül Magyarország felé tartott, amikor Pardrubice állomáson a kalauz leszállította őket.

A két férfi elhatározta, hogy a közelben várakozó taxisofőrök egyikével egy elhagyatott helyre vitetik magukat, és kirabolják. A két férfi egy, a pályaudvar közelében található kerékpárról eltávolította az acél fékhuzalt, hogy majd azzal fojtsák meg kiszemelt áldozatukat.

A taxissofőrrel az éjszakai órákban egy elhagyatott ipartelep közelébe vitették magukat, majd a hátsó ülésen tartózkodó fiatalabb férfi a huzallal fojtogatni kezdte a sértettet, aki még éppen a huzal alá tudott nyúlni az ujjaival.

Közben a jobb első ülésen ülő társa a védekező sofőrt megütötte. A vezető végül ki tudta magát szabadítani, azonban a támadók kirángatták a kocsiból és tovább bántalmazták. A két vádlott kitépte a taxi navigációs készülékét, azonban a kocsiból végül csak három doboz cigarettát tulajdonítottak el, majd Magyarországra utaztak.

A cseh hatóságok büntetőeljárást indítottak, amelyet a magyar hatóságok átvettek. A sértett könnyű sérüléseket szenvedett, azonban – a bíróság szerint –, ha nem teszi ujjait a huzal és a nyaka közé, meghalhatott volna.

A Fővárosi Főügyészség a terheltek ellen társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A bíróság csütörtöki ítéletében bűnösnek mondta ki a vádlottakat. Ezért a bíróság a fiatalabb férfit 9 év, társát 6 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint őket 9, illetve 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három munkanapon belül dönt a fellebbezés kérdésében.

A vádlottak jelenleg letartóztatásban vannak – olvasható az ügyészségi közleményben.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Nem hiszem, hogy ezek "magyarok" voltak, legfeljebb magyar állampolgárok! Vagy tévedek?
görbetükör
@vacsi: A származást te hány generációig vezetnéd vissza?
És hogy definiálnád, ki a magyar, ha az állampolgárság sem számít szerinted?
vacsi
@görbetükör: Hát igen, jogos a kérdés! Nem tudom a pontos választ, csak érzem.
görbetükör
@vacsi: Akkor addig, amíg nem tudod a pontos választ, fogadd el, hogy aki magyar állampolgár, azt magyarnak kell tekinteni.
vacsi
@görbetükör: Bocs, de tegnap nagyon fáradt voltam, most válaszolok: pl. az én családom magyar, az 1600-as évekig tudjuk igazolni. De csak a család fele magyar állampolgár, a többiek Erdélyben élnek, ők román állampolgárok. A magyar állampolgárok között természetesen vannak különböző nemzetiségiek is, akik szintén 2-300 évvel korábban jöttek az országba, és beilleszkedtek: szlovákok, svábok, kunok, szerbek, horvátok, zsidók, stb. És van egy kisebbségi csoport, a cigányok, őket úgy tudom, Mária Terézia telepítette ide. Ők nem akartak beilleszkedni - ez a fajta bűnözés rájuk jellemző.
Természetesen nem azt mondom, hogy a többi magyar állampolgár között nincs bűnöző -nagyon is sok van, de ők másfajta bűncselekményekben jeleskednek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.