Európa jövőjét, a szociális Európa megvalósítását nevezték a május 26-i európai parlamenti (EP) választás tétjének az MSZP-Párbeszéd vezetői csütörtökön, az Európa-nap alkalmából tartott budapesti rendezvényen.

Karácsony: Orbán Viktor Európa vírusa

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, az MSZP-Párbeszéd közös listájának vezetője a Szent Gellért téren, a két párt által szervezett fáklyás felvonulás előtt azt mondta: a jövő Európájának nem a multikról, nem a nemzetállamokról, hanem a munkavállalókról, a családokról kell szólnia.

Hozzátette: azért küzdenek, hogy a miniszterelnök által aktívan szervezett nacionalisták, populisták ne kerüljenek Európa jövőjét meghatározó helyzetbe.

A szocialista politikus szerint az a kérdés, hogy május 26. után az EU az együttműködésről szól-e, vagy a nemzetállamok vezetői ragadják magukhoz a kezdeményezést csak azért, hogy saját országukban bebiztosítsák a hatalmukat. Itt Magyarországon pedig azért, hogy az uniós támogatásokat ellophassák – mondta az ellenzéki párt elnöke.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, úgy fogalmazott: "Magyarország európai uniós csatlakozásakor megvalósulni látszott az álmunk, hogy a sajtó szabad működése, szabad választások és az esélyek egyenlősége mellett békében élhetünk, ezt az álmot ellopták tőlünk, a tolvajt pedig Orbán Viktornak hívják".

Az ellenzéki politikus annak a véleményének adott hangot, hogy Orbán Viktor Putyin bábjaival, szélsőjobboldali barátaival, Salvinivel, Le Pennel, Wilders-szel összefogva az Európai Unió szétverésére tör. Annak érdekében teszi, hogy Oroszország karmaiba lökje a meggyengült közösséget, vagyis Orbán Viktor Európa és Magyarország árulója – mondta.

Hogy ezt megakadályozzuk, olyan képviselőket kell az EP-be juttatni, akik szembe mernek szállni a Putyin-csatlósokkal – hangsúlyozta.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő szerint 80 éve éppen az akkori Orbánok politikája vezetett a második világháborúhoz, amelynek 52 millióan estek áldozatul. Ezért nem hagyhatjuk, hogy újra behozzák az újfasizmust Magyarországra és bárki Európa-ellenes politikát folytasson a magyarság nevében – figyelmeztetett.

"Május 26-án döntenünk kell: Európa, vagy Orbánisztán" – mondta a politikus.

Tüttő Kata szocialista EP-képviselőjelölt szerint az EU ma már több mint egy békeszövetség, több mint egy kereskedelmi szövetség és több mint a nemzetek szövetsége. Ez ma az európai polgárok, az európai emberek szövetsége a jólétért, a biztonságért és a jövő generációjáért – fűzte hozzá.

Karácsony Gergely, aki több baloldali párt főpolgármester-jelöltje, a Párbeszéd társelnöke azt mondta: arra szövetkeztek, hogy a többséget támogassák az oligarchákkal, a "ner-lovagokkal", vagyis a kiváltságosokkal szemben.

Mint mondta: "Orbán Viktor nem Európa DNS-e, hanem Európa vírusa. Most fog eldőlni, hogy Európa immunrendszere elég erős-e ahhoz, hogy legyőzze ezt a vírust".

Úgy folytatta, "az októberi önkormányzati választásokon vissza kell foglalni városainkat és falvainkat a kiskirályoktól". A zsarnoki politikát mindig a nagyvárosok rúgják le elsőként magukról. Így lesz ez Budapesten is – mondta a főpolgármester-jelölt.

A demonstráció keretében a résztvevők piros luftballonokkal és fáklyákkal a kezükben a Szent Gellért térről a Fővám térre vonultak.

Forrás: MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Annál sajnos rosszabb, mert miután megunta a Néppárt a furóKÁJÁT, felfüggesztették, de beleróKÁZIK abba a tányérba "is", amelyből zabálgatott a haverjaival együtt, és
.
Titkos favorit miatt esett Orbán Webernek?
.
index.hu/kulfold/eurologus/2019/05/09/weber_orban_neppart_ep_valasztas_barnier/
.
„Michel Barnier brexitfőtárgyaló lehet a titkos favorit az Európai Bizottság elnöki posztjára” – dobta be szerda reggel a kormánybarát Magyar Hírlap, miután Orbán Viktor miniszterelnök némi meglepetésre hétfőn megvonta a támogatását a mostani néppárti csúcsjelölttől, Manfred Webertől."""
.
Rettenet ez a PATÁS őrDÖG!
.

.

.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@tulipan: Barom? Mi van itt, Állatkert?
Tudod egyáltalán, hogy miről van szó? bocika.
tulipan
@Eriksson: Ááh! Hogy is képzeled hülyegyerek? Mindent, csakis a "narancsos-ősbőlcsesség forrásai" tudhatnak!!
szegfue
@1magyar: máj. 11. 14:51 Valóban Te mindig O.V. mellett álltál a migránsok betelepitése ügyében, viszont talán minden más ügyben nem értesz egyet O.V.-vel... Ez számomra azért "érdekes", mert a migránsoktól való "rettegésed", Nálad mindent "felülir". Inkább "nyomorogsz", elviseled az egészségügyi ellátatlanságot, azt, hogy nem jösz ki a havi keresetedből, vagy a nyugdijadból, esetleg a gyerekeid, az unokáid már külföldön keresik a boldogulásukat, vagyis mindent "megbocsátasz" O.V-nek és a kormányának, amiért az egyetlen félelmed az ő "közbenjárásával" nem fenyeget Téged. De hát Neked is csak 1 életed van?! Mégis hány "migrivel" volt már dolgod, vagy rosszemlékü történésed?! Félsz valami, kézzel nem fogható feltételezéstől és közben nem veszed észre, hogy a mai életkörülményed messze rosszabb lehet, mint régebben, ami pedig tény. Tulajdonképpen félhetnél a szomszédaidtól is, vagy pl. kilépni az utcára, mert elüt egy autó, mert ezek is fikciók. Tudom azt is, hogy aki fél bármitől is, azt hiába is próbálod meggyőzni az ellenkezőjéről, mert maga sem tehet a megmagyarázhatatlan félelméről, de "elengedni" sem tudja és ez igen sajnálatra méltó...
1magyar
@szegfue: Nem félelem, hidd el, inkább előrelátás amit a migrikről vallok.Sajnálni nem kell emiatt, mert a sajnálatot akkorra tedd félre ha mégis elárasztják Európát az afrikai migránsok, (muszlimok) akiket még a saját vallású, gazdagabb országbeliek sem fogadnak be.
Nem gyanús ez egy kicsit sem neked.
A népet valóban nyomorgatja Orbán és kormánya, pazarolnak közben, ez viszont felbosszant.
szegfue
@1magyar: Tényleg nem vitatkozni akarok... de szerintem azért "előrelátás"-ról csak akkor beszélhetünk, ha a multbeli és a jelenbeni helyzetből vonunk le következtetést a jövőre nézve. Ezek pedig a tényeken alapulnak. Tehát még nem "árasztották el" sem Európát, sem M.o-t a migránsok. Pl. a mohácsi vész után ugye 150 évig itt voltak a törökök, majd a II. világháboru után az oroszok, vagyis ha ők jönnének "tömegestől", akkor valós lenne az előrelátásod, hogy elárasztanák egész Európát. Mégiscsak "félelmed" lehet ettől, különben szerinted ez az egyetlen "jó", az összes többi "rosszat" kiegyenliti olyan mértékben, hogy O.V-ra fogsz megint szavazni... szóval ez az érthetetlen nekem. Pontosan tudom, hogy akárhogy is próbálok a logikádra hatni -- legalább fontolóra vennéd -- nem fog sikerülni... de nem baj, Neked más a véleményed és nekem is...
human
@1magyar: Rövidlátó vagy, mint a felcsúti. Csak hát ő és családja ebből meg is gazdagszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.