Az eset tavaly februárban történt, most zárták le a nyomozást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint "a 38 éves H. László 2018. február 15-én egy XIII. kerületi irodaház aulájában egy korábbi konfliktus miatt életveszélyesen bántalmazott egy férfit.

Egy héttel később a 39 éves sződligeti B. Zsolt felvette a kapcsolatot a 42 éves gödi P. Gáborral és közölte, hogy a sértett életveszélyes állapotban kórházban van. A két férfi közvetítőként lépett fel annak érdekében, hogy a konfliktust büntetőeljárás nélkül rendezzék a felek. P. Gábor a bántalmazó, H. László egyetértésével pénzt ajánlott fel a sértettnek, hogy eltekintsen a feljelentéstől, illetve valótlan vallomást tegyen, és azt mondja, hogy kerékpárral elesett, így keletkezett a sérülése. A férfi ebbe beleegyezett, de végül nem tett valótlan tartalmú vallomást.

Életveszélyes sérülést okozott, majd lefizette volna a sértettet, hogy ne valljon ellene

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A rendőrök a három férfit hamis tanúzásra felhívás bűntett miatt, valamint H. Lászlót életveszélyt okozó testi sértés bűntett miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére" – áll a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.