A mentők keresztényi elvek – szeretet, szolidaritás, embertársaik gondjainak megértése – szerint végzik munkájukat – mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken a mentők napja rendezvényén, az Országházban.

Kásler Miklós a magyarországi szervezett életmentés 132. és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) fennállásának 71. évfordulóján tartott rendezvényen közölte:

a mentők emberi hozzáállását semmi nem pótolja, a kormány lehetősége az, hogy a körülményeket biztosítsa.

A miniszter felidézte, fontos állomás volt a mentőszolgálat megalakulása, akkor még 76 állomással és 356 munkatárssal, és azóta is segítenek, szeretettel közelítenek a rászorulók felé, és táplálják az elesettekben a hitet és a reményt.

"Méltó helyen köszönhetem meg az önök fáradozását, kitartását, lelkesedését, felkészültségét" – mondta a szakemberekhez szólva a miniszter, majd hozzátette, "teljes tiszteletem és köszönetem az önöké".

Kásler: a mentők keresztényi elvek szerint végzik munkájukat

Bozó Gyula szakápoló, miután miniszteri elismerő oklevelet vett át az Országos Mentőszolgálat fennállásának 71. évfordulóján tartott rendezvényen, a mentők napján az Országház Felsőházi üléstermében 2019. május 10-én. Mellette Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Csató Gábor, az (OMSZ főigazgatója. Fotó: MTI/Kovács Attila

Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója köszöntőjében azt mondta, ezen a napon azt a bajtársiasságot ünnepeljük, amely igazán értékessé teszi ezt a közösséget.

Kiemelte, az évente 1,2 millió embert ellátó OMSZ hungarikum, és a vezetők feladatai között említette a mentőknél dolgozók szakmai fejlődésének, testi, lelki egészségének megőrzését, anyagi megbecsültségének növelését.

A főigazgató felelevenítve az elmúlt években történt változásokat, elmondta, több száz új gépkocsit vásároltak eddig, amelyek beszerzése folytatódik, lecserélik a mentőhelikopter-flottát, és a gépek képesek lesznek éjszakai mentésre is. Két mentőhelikoptert már üzembe is állítottak – mondta.

Csató Gábor szólt a többlépcsős béremelésről is, amely szintén folytatódik, de megemlítette az új munkaruhákat, és azt is, hogy megújították a mentőszolgálat külső és belső kommunikációját.

Beszámolt arról, hogy igyekeztek nyitni a lakosság felé, így elindították az újraélesztést tanító úgynevezett hősképző programot. Ezen kívül megemlítette még a tavaly elindított SzívCity applikációt, amellyel eddig 26 ember életét mentették meg, és a nyár végére használható, a mentők munkáját nagyban segítő életmentő mobiltelefonos alkalmazást is.

Csató Gábor köszönetet mondott bajtársainak az áldozatos, magas színvonalú munkájukért.

A mentők napján több mint százan – mentőtisztek, mentőorvosok, gépkocsivezetők, mentőápolók, mentésirányítók – elismeréseket vehettek át.

Forrás: MTI

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
na itt vannak a gondok, jobb lenne, ha szakmai meggyőződésük szerint tennék!! =))
emerencia
Keresztényi elvek helyett jobb lenne, ha inkább a magánügyük lenne a világnézetük. A munkájukban pedig a szakmai tudás és az emberség dominálna függetlenül attól, hogy éppen kik vannak hatalmon. Jó munkát, egészséget és ideológiáktól mentes boldog mentők napját kívánok mindannyiuknak.
Eladott Ország
Üzemanyag helyett elég a szenteltvíz, sőt a fertőtlenítés is ezzel megoldható. Egyszerűen csodálatos, ahogy országunk emberi erőforrása zseniálisabbnál zseniálisabb ötletekkel áll elő. Kásler Miklós tehát ismételten bizonyította, hogy az Emmi vezetéséről, illetve az egészségügy rendbetételéről fogalma nincs. Folyamatosan olyan ötletekkel áll elő, amelyek a jelen körülmények között a magyar egészségügyben megvalósíthatatlanok. A rendszert természetesen át kell szervezni, de nem úgy, hogy a már amúgy is folyamatos túlórában dolgozókat terheljük le még jobban. Ameddig egy Aldi pénztáros többet keres, mint egy diplomás nővér, addig teljesen felesleges bármi másról is beszélni, hiszen ez a legalapvetőbb probléma. Ameddig az Emmi kreténebbnél kreténebb ötletekkel áll elő, addig naponta magyarok tucatjai halnak meg az egészségügy tarthatatlan állapota miatt. Ez már régen nem az elmúltnyolcév, ez bizony a ti saratok. Balogostul, Káslerestül, Orbánostul.
MENJENEK LASSABBAN!
www.facebook.com/momsz.hu/videos/2088948598051915/
nemfideszes
Ne b... , ezután az utolsó kenetet is a mentősök fogják feladni?!
papa.49
@bencemacska: A mentők a legtöbb esetben mindent megtesznek a betegekért ez kétségtelen, ebbe csak az kavar be ha az irányításnál nem hozzáértő ül a telefonnál !!!
De azért most leírom a szomszédasszonyunk kedden elhunyt mert megfulladt a saját vérében, történt fájlalta a gyomrát, a nyelőcsövét 2 orvos is látta mindkettő ,,pihenést,, javasolt neki !!! Kedden reggel rosszul lett vért hányt, se a községi orvos, se a szomszéd falu orvosa nem ment ki hozzá, mire a mentők kiértek kómába esett, és elhunyt 67 éves volt !!! A mentőorvos szerint ha időben ellátják megmenthették volna az életét !!!
BOLONDKASLER dögölj meg te is hasonlóan szemétláda, mert amit a vigyorgó balog csinált az is szörnyű volt de amit ez a ,,piszkos körmű, fülű,, művel még sokkalta rosszabb !!!
desir62
Mentés előtt elmondanak egy miatyánkot.
vacsi
Az elmúlt években épp elég példát láttunk a keresztényi elvekre - most valahogy jobban örülnék a szakmai tudásnak és az emberségnek! Szerencsére a mentősök a legtöbb esetben ezek szerint járnak el, minden elismerésem az övék!
bencemacska
@papa.49: ma, 15:34
Sajnos egyre több ilyen kétségbeejtő helyzet fordul elő. És újabban úgy néz ki az orvosok sincsenek a helyzet magaslatán. Valószínű, túl fáradtak.
Az ügyelet is azt mondja legtöbbször, hívja a mentőket.
CsipkeRózsa
Kásler: a mentők "szeretet, szolidaritás, embertársaik gondjainak megértése – szerint végzik munkájukat."

A kormány az összes minisztereivel, a minielnökkel, az ilyen-olyan vezetőkkel és beosztottakkal együtt így végzik a munkájukat?
Jozefina
@RonaGyuri: Szerintem úgy is teszik, csak ez a szenilis kasler betart nekik!!??
Nessy
Drága prof! Amit itt felsorolt, azt régen és ma is hivatástudatnak nevezik,melynek semmi köze a keresztlevélhez!
Egy a közös bennük, hogy egyikre sem adnak semmit a CBA-ban!
Viszont remek hivatkozási alap volt, van és lesz!
Üdvözlöm a kedves mamáját!
namihami
Pedig SZAKMAI és ERKÖLCSI elvek szerint célszerűbb lenne.
Nessy
@namihami: A jelenlegi szakmai elveket a Biblia nem tartalmazza! Ergo Káslertől ne is számíts ilyen elvárásra! Szerencse, hogy a mentők nem a Bibliából vizsgáztak, és nem annak alapján végzik a munkájukat!
Minden tisztelet az övék!
papa.49
@bencemacska: Ott járt az orvosnál mindkét faluban elküldték ,,pihenjen,, !!! Gondolom én hogy vagy gyomor, vagy nyelőcső értágulata lehetett, és mikor kedden az megrepedt a saját vérébe fulladt bele !!!
Kedden reggel már a körzeti orvos nem ment ki hozzájuk, a férje hívta a mentőket, mire azok kiértek kb. 10 km. megfulladt !!!
Azért egy ilyen betegség gyanújával nem ártana ha a körzeti orvos beküldené valahová kivizsgálásra, de ugye 67 éves, már nem fontos !!!
kokopelli
@Nessy: -A legjobb tudásunk szerint fogunk eljárni! Jó?
-Inkább csinálják meg szakszerűen!..szerény vagyok!
emerencia
@Eladott Ország: Az említett kereskedelmi láncnál a többség részmunkaidőben van foglalkoztatva, tehát nem keres annyit és a szolgálati ideje is kevesebb lesz. Kedvenc Aldimban és Lidlömben évek óta egy-két ember kivételével állandóan új arcokat látok. Ha olyan jó nekik, miért mennek el? Másrészt pedig, ha lecsökkentenék a bérüket, a nővérék gazdagabbak lennének? Aligha, ráadásul még az adóbevételek is csökkennének, amiből a nővérkéket fizetik. Nem a profitszféra másként hátrányos helyzetű munkavállalóival kellene példálózni, hanem önmagukért kiállni. Akkor talán O1G akarata ellenére még egy szélesebb körű szolidaritás is kialakulhatna de így egy szétvert lábú, derekú kereskedőtől, és egyéb más strapás, társadalmilag alulértékelt munkát végző munkavállalóktól nehezen várható az empátia.
justhpeter
Az elmúlt években több alkalommal kellett mentők segítségét kérni családon belül. Azt elmondhatom, hogy nem Kásler mekkmester szintjén végezték a dolgukat. Valószínű azért, mert azon a szinten bármit lehetetlen végezni.
Csizmás Kond
...mert ha szocialista elvek szerint mondta volna az most jobban tetszene ?
Csizmás Kond
@Horizont: persze hogy gondolom, de azonkívül hogy így fejezte ki magát senki nem tudott felhozni más kivetnivalót...
Commenter
@papa.49: lásd a fiú esetét a Nyugatinál, ott állítólag az irányító hibázott. Egyébként az OMSZ valós állapotáról érdemes elolvasni mindazt amit Dr Kunetz Zsombor már leírt. kásler minden szava hazugság. Egyébként sem az orvos, a szakápoló hitén hanem sokkal inkább a szaktudásán és a lélekjelenlétén azaz gyorsaságán helyzetfelmérési képességén múlik az hogy a beteggel mi lesz? Hogy jön, hogy jöhet ide a hit? Mármint a vallás? A szakmájába, a hivatásába vetett hite már inkább ide illene.És igen, az embertelen körülmények ellenére is nagyon sok eü dolgozóban él még ez a hivatástudat amelynek semmi, de semmi köze nincs a kásleri keresztény hithez.
papa.49
@Commenter: Igen minket nagyon megrázott a szomszédasszony halálhíre, 28 évig voltunk szomszédok, de még az ideköltözésünk után is tartottuk a kapcsolatot, időnként elmentünk hozzájuk, és ilyen módon meghalni 2019 ben igazán szörnyű !!!
kokopelli
@Horizont: nem kell átesni,mert a ló másik oldalán már állhat egy "daktari" szgk. !
Csizmás Kond
@Horizont: ...azért nincsen tököd mert könnyen telne...azt ugyan írja hogy ezt mondta volna de nincs sehol kiemelve...az is lehet ujságírói hozzágondolás..
görbetükör
Már megint össze vagyok zavarodva!
Semjén (aki már csak tudja) nem régen jelentette ki, hogy az egyház nem emberbarát gyülekezet.
Most akkor vagy az egyház nem keresztényi, vagy a mentősök nem keresztény elvek szerint dolgoznak.
Kedves kormánypártiak, segítsetek már megérteni, hogy is van ez!
Csizmás Kond
@Horizont: Tőlem akár ezt is mondhatta viszont neked itt megtelt és nem olvastál tovább...ahol kiemelték nem csak leírták mit mondott...ő vagy más...erre alapoztam ...
volvós
Kóser elvtárs !!! Egyszerüen takarodj a qrwanyádba !!!
emerencia
@papa.49: Rettenetes ami a szomszédasszonyoddal történt. Nekem az a meglátásom, hogy régebben lelkiismeretesebbek voltak. Ma már nagyon gyakran hallani, hogy alulértékelik a tüneteket, nem veszik komolyan a beteg panaszait. (Tisztelet a kivételeknek.) Jellemző pl., hogy amikor hónapokat vártam, hogy bekerülhessek a szakorvoshoz, az ifjú doktornő azzal fogadott: ezért küldték magát ide? Aztán mintha semmit nem mondott volna közölte, hogy mi a bajom és nagyon csúnya, rendszeres terápiát igényel. Néha olyan helyzetet teremtenek, hogy az embernek restellnie kellene magát mert odamerészkedett.
Csizmás Kond
@Horizont: ...nemtudom, de ahogy a többi érdekességet ezt is idézhették volna nem csak leírják...tehát elhiszem ha hallom amúgy ha így hiszem el sem változtat semmin de így azt is el tudom képzelni, hogy csak beleírták.
Csizmás Kond
@Horizont: elsiettem...szerintem ezt épp az ilyen hamartelő tököknek írták...:)
luiz
Egy Pakisztáni egy indiai egy kinai mentős is keresztény elvek szerint végzi a munkáját, ellenben a fidess-kdnp kormánykloákaáció munkájával (nem az, csak ők nevezik munkának)
papa.49
@emerencia: A legrosszabb az egészbe ELMENT a háziorvoshoz, majd a szomszédfalu háziorvosához is még a MÚLT HÉTEN, de mindkettő ,,pihenést,, javasolt ... Pedig ha kicsit komolyabban veszik a dolgot nem kellett volna ennek bekövetkeznie... A bényei orvos most egy 70 feletti erdélyi doki, aki előtte volt az is nagyváradi volt de itt rendelt '90 től. 2018. ig elment Dániába orvosnak...Hát végül is már nem lehet mit tenni,hétfőn megyünk a temetésre...
kokopelli
@Horizont: Az legfontosabb tárgy a kiképzésükön a hittan lehetett!!
Amennyiben nem tudnak segíteni,úgy imádkoznak a fiúk a járdaszélen!?
Commenter
@papa.49: :(((( és talán sokan emlékeznek még arra az emberre is, akit a szakorvos hazaküldött mert nem ismerte fel a szívinfarktus tüneteit! Mivel a a bácsi továbbra is rosszul volt hétfőn elindult a háziorvosához, de már csak egy a rendelő közelében levő padig jutott ahová leült és sajnos elhunyt. Nem ez volt nyáron és tavaly meg úgy összességében az egyetlen ilyen ügy a magyar eü-ben...naponta sok sok ilyen apró hír van, mind egy család, rokonság, barátok tragédiája ami nemcsak a mindenre alkalmatlan miniszter hanem az eü-ből kilopott pénzek számlájára is írható.Mi változott? Van magán eü, igen és átlag feletti VIP állami ellátás annak aki meg tudja fizetni.Az is micsoda visszás dolog hogy egyes szakterületek orvosai állami kórházakban műtenek magánpraxisban vagy egyes osztályok magánkórházi osztályként működhetnek az állami kórházon belül? Ez hit, elv, vagy etika kérdése?
Csizmás Kond
@Horizont: ...ezen sem gondolkodtam még...amúgy a kedvedért más lapokat is elolvastam a témával kapcsolatban de mindenütt csak megjegyzik ezt vagyis amit idéznek abban nincs ilyen mondat...ki mit akar azt hisz...
papa.49
@Commenter: Ezt én már régebben is írtam a kórházakban működő orvosbárókról, hogy meg kell kérni egy intézmény orvosait ugyan álljanak már az udvaron parkoló autóik mellé, és utána sorra venni valahogy így ,,Doktor úr mennyi az ön fizetése itt, X összeg akkor árulja már el hogyan vette a 30 millás új autóját !!!
De nem minden orvos teszi ezt, hiszen az ujjunk se egyforma !!!
tudode
Na ne!
.
Nem a NAGYOT MONDÓ .. s ó h i v a t a l n o k o k, az ALÁRENDELTSÉGÉBE TARTOZÓ sport-, és vallásügyi címzetes államtitkárságokon túl ami a tagország hatáskörébe tartozó feladatokat illeti (eü., okt., szoc. ellátás, stb.), a LAKOSSÁG SZOLGÁLATÁT a elhivatottság tartja erőn felüli erőfeszítéssel egyben!
.
Kikeresztelkedem, ha ilyenek a keresztények!
emerencia
@papa.49: Undorító, mikor a maszek orvos arról papol, hogy a legkisebb tünet esetén is forduljunk orvoshoz de ugyanő tb orvosként lerázza a beteget vagy csak egyszerűen nem törődik vele. Nem állítom, hogy minden orvos ilyen de nagyon sokan panaszkodnak emiatt. A még mindig lelkiismeretes orvosok pedig leharcolják magukat mert a betegek hozzájuk fordulnak.
kulabombaafityiszre
Akkor a dagadt meg a csicska sleppje nem keresztényi elvek szerint végzik a munkájukat?
Ugyanis a szeretet, szolidaritás, embertársaik gondjainak megértése még csak nyomokban sem fedezhető fel ennél a diktatorikus bandánal.Az a jó a maffia hazudozásáva,már nem tudják ki,mikor mit hazudott így
aztán egymást cáfolják.
nezelodo
Szép szép, hogy ennyire becsípődött ennek az embernek a kereszténység, de én kihagynám, inkább a szakmai protokoll szerint járjanak el, mert az elveik mentén volt már egy és más a földön, még sok sok tüzet is gyújtottak vétlen emberek alá, fegyvereket is áldottak meg, a szemüket is becsukták a nácizmus idején, és még békepapok is dicsérték az előző diktatúrát.
csak úgy....
Faxa! Már pap sem köll az utolsó kenethez, azt már a mentöben az ápoló föladhatja...
Csizmás Kond
@Horizont: A tények épp hogy nem téglavörös színben jelennek meg...és azt sem értem, hogy ha Káslerről beszélünk meg az ugrabugra Ujhelyről hogy kerül ide Orbán ?
...vagy ha már az ember emleget legalább emlegesse a kedvenceit...?...:))
Macskaszem
A keresztény elvek azt jelentik, hogy imádkozzunk, hogy odaérjen a mentő mielőtt elpatkolunk.
Commenter
@papa.49: talán pont a 168 óra hozta le a legújabb cikket ezekről az orvosbárókról vagy még inkább nábobokról! A koszos körmű is egy közülük! Őt is át lehetne világítani de mint a gazdáját!
Csizmás Kond
@Horizont: ...az allergia már kezelhető, de azért nem ajánlott elhanyagolni...szóval hogy mi honnan indul...hát sokatoknak Orbántól...illetve mindent onnan kezdetek és ott végzitek...de mint mondtam idejében kezelhető...:)
...és ha már mindenkit összehordunk, szerinted Dobrev Klára mennyivel fog jobb döntéseket hozni ?
Nessy
@Macskaszem: De a mentőben is folytassuk a könyörgést, hogy legyen kórház ahol fogadnak, és még el is látnak időben!
Dr plágium
Inkább az etika szerint végezzék a munkájukat! Imádkozni ráérnek a templomban is.
Csizmás Kond
@Horizont: Szerintem, de ezt már legalább ezerszer elmondtam mindig a megválasztott kormány az aki egy ország vezetését el kell lássa. Az ami itt kialakult az nem a kormány hibája hanem a licsi-locsi ellenzéké akiknek fogalmuk sem volt, hogy kire szavazzanak...amúgy most sincs...és mindig mást akarnak mint azelőtt, komolytalanok és léhák.
Ami meg a zuniós lehetőségeket illeti, ott ha jól látom ugyanaz van kialakulóban mint Magyarországon...fogalmuk sincs mit akarnak, csak dőlnek ide dőlnek oda akár a bábfigurák, és amit megszavaznak az épp ellenkező hatást vált ki mint amit elmondanak róla...szemét bábtársaság akik már nem is palástolják hogy fizetett ügynökök.
Ami Klárikát illeti...hát mint mondjak most ő lett az ördög jobb keze...a bal a Ferenc...
Ha egy pártnak nincs az addig ismert politikusai között olyan valaki aki vállalni tudna egy uniós széket akkor azt se mondja senki hogy a sufniból előkapott családtag lesz a legjobb...márpedig Klárikáék így csinálják...hogy ő is jól lakjon és a családi káposzta is megmaradjon...
Csizmás Kond
@Horizont: ...ellenzék labdába se rúg...de igen csak nem abba ami a játékban van hanem van neki egy saját labdája és folyton azt rugódja...
Az ellenzék az utóbbi néhány évben még egy valamirevaló megfogalmazást sem tett csak fogásolt, kifogásolt és gyalázkodott...ez az ők labdájuk.
...és hogy ki kit enged magaközelébe...mondj példát, hogy a más kormányok alatt ki, kit, kihez engedett közel ?
...és képviselőfeleségek...tehát helyesled, hogy így tolják maguk előtt, mégha azzal próbálsz takarózni is...nem szép tőled.
...és Tompika nem jó képviselő...de nem csak ő nem az, vannak ott még néhányan és lesznek is még jó sokan.
kokopelli
@Horizont: a saját labdáját "rugódja" nem ismerős? A "rugódni fele" még jobban hangzana
a határon túlról!? (;-))
Csizmás Kond
@Horizont: Légyszíves mond el miért akartok folyton meggyőzni ?, miért nem lehet úgy beszélgetni, hogy mindenki azt hisz amit akar ?
Sokkal egyszerűbb és igazságosabb volna ha a vélemények mindenki saját látásmódját úgy tükrözné, hogy azzal nem kampányol vagy nem győzködik és nem akar másra erőltetni semmit.
Az egész itteni beírások amúgy is csak egy foglakoztatási, időtöltési valami, ettől nem fog változni semmi.
Csizmás Kond
@Horizont: A tények sokszor nem is tények hanem félrevezető hazugságok. A vita meg épp azért jó ha nem egysíkú, egyoldalú vagy elfogult mert úgy lehetőség van olyan dolgokat is észrevenni amit esetleg másképp nem lehetne. Nem kell bepöccenni, és nem kell arra törekedni sem, hogy mindenki egysíkú legyen, mert így jó ahogy van, ha mindenki elmond egy részletet a saját szemszögéből.
...és az élet meg az itteni vagy a valós politika nem föltétlen hat egymásra, csak ha az ember akarja.
görbetükör
@Csizmás Kond: "és azt sem értem, hogy ha Káslerről beszélünk meg az ugrabugra Ujhelyről hogy kerül ide Orbán ?"
Ha egy kutya odapiszkít az út közepére, a gazdája tehet róla, hogy nem takarított el utána. Pláne, ha ő küldte oda...
advocat
És Kásler et. mit szólna, ha a "térdre, imához"-t is alaklmaznák. Mert attól sokkal keresztényibb lesz az ellátás? Hippokratesz meg kapja be? Bocsánat! De ez kikívánkozott.
görbetükör
@Csizmás Kond: Igen, és felelősséget is vállalok érte.
De sok kutyatulajdonos nem. Sok kutyatulajdonosnak csak azért kell kutya, hogy legyen kire fogni, ha számon
kérnek...
Grafix69
Ez a faszi egy elmebeteg kretén faszkalap , retkes és koszos is , ja meg hülye is .
kissé felnőttem
1740-1780 ha nem érted nézz utána, csak az is jutott volna eszedbe szép szavakból max éhen lehet dögleni. Majd amikor pénz osztás lesz legközelebbi május 1-én a boritékról sem feledkezz meg és ne köszönő levél legyen, olyan amit ugy súlyoztak egy szülészeti irásban 80-200 ezerig / ajha ?
Csizmás Kond
@görbetükör: ...a felelősséget vállalsz, hogy nem szarik az utra...ez rendben, de azért hogy ugat, hol ugat és milyen hangosan azért is ?
görbetükör
@Csizmás Kond: - igen, azért is. Mert lefoglalom, mert foglalkozok vele, mert nem hagyom egyedül, mert rászólok, mert a gazdája vagyok, akinek szót fogad.
Szóval akinek a kutyája piszkít és nincs eltakarítva, vagy marhaságokat ugat bele a vakvilágba, ott a gazda a hibás, mert megteheti következmény nélkül!
Csizmás Kond
@görbetükör: ...majdnem...persze... de sokszor a következmény nem jelent semmit...épp te mondtad el itt a kutyáddal kapcsolatban...:)
görbetükör
@Csizmás Kond: -nem, én azt mondtam, hogy az a baj, hogy következmény nélkül van a piszkítás és ugatás,
hogy nem a gazda van felelősségre vonva.
Csizmás Kond
@görbetükör: ...én úgy értelmeztem, hogy mivel a kutyádnak te vagy a gazdája akire hallgat, ezért bármit tesz ha rászólsz abba hagyja vagy legalább mérsékli...
...mert pl ha a kutyád ott ugatna hangosan ahol nem kéne kitagadnád, eladnád vagy mit csinálnál ?...mert mint mondtad gondolom rászólnál és elhallgatna viszont az nem garancia, hogy máskor máshol nem tenné meg...és ez mindenhol mindennel és mindenkivel így van.
görbetükör
@Csizmás Kond: - én vagyok a gazdája, én felelek érte, ezért tanítom, hogy mit tehet és mit nem és ellenőrzésem alatt tartom.
A kutya okos és szeret/akar engedelmeskedni, megfelelni szeretetből. Az ember meg szereti a zsebét és a biztos pozíciót és van, ezért mindenre képes, azért szolga. Kutya is, szolga is idomítható a gazda által. :D
görbetükör
@Csizmás Kond: és ha mégsem fogad szót, akkor a gazdát kell felelősségre vonni!
Csizmás Kond
@görbetükör: ...akkor utoljára ..biztos vagy benne, hogy a kutyád soha nem tenne olyant ami másnak bosszúságot okozhatna ?
görbetükör
@Csizmás Kond: -nem. De ha tesz, én vagyok a felelős.
A MINDENKORI GAZDÁT KELL FELELŐSSÉGRE VONNI!
Csizmás Kond
@görbetükör: ...na jó...akkor vond felelősségre Orbánt...kiváncsi vagyok rá milyen eredménnyel jársz...:)
...amúgy még csak annyit erről, hogy mindent nem illik kutyaszámba venni...
...és mindenkori gazda...akkor most a Ceglédi esetében hogy is van vagy az nem ér fel egy ilyen Kásleri elszólással ?
görbetükör
@Csizmás Kond: - nem vonok én felelősségre senkit. Még annyit megjegyeznék, ha a kutya hasonlat sért, hogy én meg azt szeretném, ha MINDENKIT EGYFORMÁN EMBERSZÁMBA VENNÉNEK kis hazánkban a törvények. Vili, mindenkit, egyformán!
Különben is, csak válaszoltam egy kérdésedre, amit meg is indokoltam.
Aztán azt kezdesz vele, amit akarsz.
Csizmás Kond
@görbetükör: ...és azzal a kijelentéssel ha egyáltalán lehangzott, hogy a mentők keresztényi elvek szerint végzik a dolgukat kit látsz megsértve ?
görbetükör
@Csizmás Kond: A keresztényeket.
Mert nincs olyan, hogy keresztényi elv - keresztény hit van. És SENKI nem tudja a törvényeket mind megtartani, mind kegyelemre szorulunk.
Azon kívül a kérdésemre is várom a választ, hogy kinek van igaza: Semjénnek, aki azt mondta, hogy az egyház nem emberbarátok gyülekezete, vagy Káslernek. Mert a kettő üti egymást. Vagy az egyház nem keresztényi, vagy a mentősök nem keresztényi "elvek" szerint végzik munkájukat.
De a válaszod már tudom:
i0.wp.com/wonkonthewildlife.com/wp-content/uploads/2014/02/peacock1.gif
Csizmás Kond
@görbetükör: Minden hit valamilyen elven alapul. Ahogy a cikkben is megjelenik meg is van határozva, hogy mi az az elv " szeretet, szolidaritás, embertársaik gondjainak megértése ..."
ezzel nem értesz egyet ?
...és nem tudom mimindent mondott Semjén...nem szokásom követni a szavait ezért nem tudom sem megerősíteni sem tagadni vagyis erre nem tudok válaszolni.
nemfideszes
@Csizmás Kond: Az állami fenntartású Országos Mentőszolgálat tulajdonában lévő gyermek rohamkocsik száma : 1 azaz egy darab !
Az állam által finanszírozott stadionok száma : 21 darab (csak Magyarországon)

...ezt vagy éppen az évente 32 ezer áldozatot követelő magyar egészségügy állapotát figyelembe véve "az elv " szeretet, szolidaritás, embertársaik gondjainak megértése ..." szöveg nem más, mint bicskanyitogató képmutatás!
kokopelli
@nemfideszes: ...olyan kényelmetlen dolgokat hozol fel,"hogy csak na!" ..n.em akarlak korrigálni,
de nálam nem "bicskanyitogató képmutatás",hanem aljas hazugság,félrevezetés,és propaganda,a
az IQ

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.