A mentők keresztényi elvek – szeretet, szolidaritás, embertársaik gondjainak megértése – szerint végzik munkájukat – mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken a mentők napja rendezvényén, az Országházban.

Kásler Miklós a magyarországi szervezett életmentés 132. és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) fennállásának 71. évfordulóján tartott rendezvényen közölte:

a mentők emberi hozzáállását semmi nem pótolja, a kormány lehetősége az, hogy a körülményeket biztosítsa.

A miniszter felidézte, fontos állomás volt a mentőszolgálat megalakulása, akkor még 76 állomással és 356 munkatárssal, és azóta is segítenek, szeretettel közelítenek a rászorulók felé, és táplálják az elesettekben a hitet és a reményt.

"Méltó helyen köszönhetem meg az önök fáradozását, kitartását, lelkesedését, felkészültségét" – mondta a szakemberekhez szólva a miniszter, majd hozzátette, "teljes tiszteletem és köszönetem az önöké".

Kásler: a mentők keresztényi elvek szerint végzik munkájukat

Bozó Gyula szakápoló, miután miniszteri elismerő oklevelet vett át az Országos Mentőszolgálat fennállásának 71. évfordulóján tartott rendezvényen, a mentők napján az Országház Felsőházi üléstermében 2019. május 10-én. Mellette Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Csató Gábor, az (OMSZ főigazgatója. Fotó: MTI/Kovács Attila

Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója köszöntőjében azt mondta, ezen a napon azt a bajtársiasságot ünnepeljük, amely igazán értékessé teszi ezt a közösséget.

Kiemelte, az évente 1,2 millió embert ellátó OMSZ hungarikum, és a vezetők feladatai között említette a mentőknél dolgozók szakmai fejlődésének, testi, lelki egészségének megőrzését, anyagi megbecsültségének növelését.

A főigazgató felelevenítve az elmúlt években történt változásokat, elmondta, több száz új gépkocsit vásároltak eddig, amelyek beszerzése folytatódik, lecserélik a mentőhelikopter-flottát, és a gépek képesek lesznek éjszakai mentésre is. Két mentőhelikoptert már üzembe is állítottak – mondta.

Csató Gábor szólt a többlépcsős béremelésről is, amely szintén folytatódik, de megemlítette az új munkaruhákat, és azt is, hogy megújították a mentőszolgálat külső és belső kommunikációját.

Beszámolt arról, hogy igyekeztek nyitni a lakosság felé, így elindították az újraélesztést tanító úgynevezett hősképző programot. Ezen kívül megemlítette még a tavaly elindított SzívCity applikációt, amellyel eddig 26 ember életét mentették meg, és a nyár végére használható, a mentők munkáját nagyban segítő életmentő mobiltelefonos alkalmazást is.

Csató Gábor köszönetet mondott bajtársainak az áldozatos, magas színvonalú munkájukért.

A mentők napján több mint százan – mentőtisztek, mentőorvosok, gépkocsivezetők, mentőápolók, mentésirányítók – elismeréseket vehettek át.

Forrás: MTI

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@görbetükör: ...és azzal a kijelentéssel ha egyáltalán lehangzott, hogy a mentők keresztényi elvek szerint végzik a dolgukat kit látsz megsértve ?
görbetükör
@Csizmás Kond: A keresztényeket.
Mert nincs olyan, hogy keresztényi elv - keresztény hit van. És SENKI nem tudja a törvényeket mind megtartani, mind kegyelemre szorulunk.
Azon kívül a kérdésemre is várom a választ, hogy kinek van igaza: Semjénnek, aki azt mondta, hogy az egyház nem emberbarátok gyülekezete, vagy Káslernek. Mert a kettő üti egymást. Vagy az egyház nem keresztényi, vagy a mentősök nem keresztényi "elvek" szerint végzik munkájukat.
De a válaszod már tudom:
i0.wp.com/wonkonthewildlife.com/wp-content/uploads/2014/02/peacock1.gif
Csizmás Kond
@görbetükör: Minden hit valamilyen elven alapul. Ahogy a cikkben is megjelenik meg is van határozva, hogy mi az az elv " szeretet, szolidaritás, embertársaik gondjainak megértése ..."
ezzel nem értesz egyet ?
...és nem tudom mimindent mondott Semjén...nem szokásom követni a szavait ezért nem tudom sem megerősíteni sem tagadni vagyis erre nem tudok válaszolni.
nemfideszes
@Csizmás Kond: Az állami fenntartású Országos Mentőszolgálat tulajdonában lévő gyermek rohamkocsik száma : 1 azaz egy darab !
Az állam által finanszírozott stadionok száma : 21 darab (csak Magyarországon)

...ezt vagy éppen az évente 32 ezer áldozatot követelő magyar egészségügy állapotát figyelembe véve "az elv " szeretet, szolidaritás, embertársaik gondjainak megértése ..." szöveg nem más, mint bicskanyitogató képmutatás!
kokopelli
@nemfideszes: ...olyan kényelmetlen dolgokat hozol fel,"hogy csak na!" ..n.em akarlak korrigálni,
de nálam nem "bicskanyitogató képmutatás",hanem aljas hazugság,félrevezetés,és propaganda,a
az IQ

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.