Az MSZP meghívására jövő héten szombaton Frans Timmermans, az Európai Szocialisták csúcsjelöltje Budapestre jön és részt vesz a párt kongresszusán – jelentette be Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-)képviselő pénteken Budapesten.

Ujhelyi István beszámolt arról is, hogy

a szocialisták európai csúcsjelöltje arra készül, hogy az Euronews hírcsatorna meghívására televíziós politikai vitán vegyen részt Orbán Viktorral.

Mint mondta, Timmermans nem az a politikus, aki megkerülné a konfliktusokat, ezért pénteken délelőtt úgy döntött, hogy beleáll abba a politikai vitába, amit Európa legnagyobb hírcsatornája, a Euronews kezdeményezett közte és Orbán Viktor között.

Timmermans az MSZP képviselőit kérte fel, hogy tájékoztassák a döntéséről a magyar közvéleményt – tette hozzá Ujhelyi István, felszólítva a magyar miniszterelnököt, hogy fogadja el a felkérést.

Timmermans Orbán Viktorral akar vitázni – videó

Frans Timmermans, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) listavezetője az európai parlamenti választásokra az Unió helyzete című firenzei konferencián 2019. május 2-án. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Claudio Giovannini

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy mikor lenne a vita, azt felelte, hogy Frans Timmermans az MSZP meghívására jövő hét szombaton érkezik Budapestre, hogy részt vegyen a párt kongresszusán.

Ha a magyar kormányfő komolyan gondolja, hogy vannak érvei, akkor aznap, vagyis május 18-án délelőtt az Euronews szerkesztőségében leülhetnek egymással vitázni

- közölte.

Ujhelyi István azt mondta, Európa egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen irányba indul el az EU a következő hetekben.

A kontinens előtt két út áll: az egyik azoké az "Európa-ellenes, populista erőké, nacionalistáké és újfasisztáké", akik egy olyan tömörülésbe igyekeznek, aminek "egyik zászlóvivője Orbán Viktor (...) lesz a következő években", a másik pedig a Frans Timmermans és az európai szocialisták által kijelölt szociális Európa víziója – hangoztatta az EP-képviselő.

Forrás: MTI, 24.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
"Európa-ellenes, populista erőké, nacionalistáké és újfasisztáké"
vagyis aki nem egy európai egyesült lószart akar arra ezt a jelzőt használja majd a Timmermans is ?
...ezek már az anyatejjel magukba szívták e nevezgető jelzőket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Na hát erre ne számítson!! Orbán meg a vita az két külön fogalom. Egyszer már megégette magát Gyurcsánnyal. Szerintem éppen nem fog ráérni!! Talán Grázban lesz kezelésen??!!
human
Hehe. Orbán, vitázni? Még kiderülne, hogy a király meztelen és a hívek kereshetnének új istent maguknak.
csak úgy....
Na erre befizetnék! Orbán a nyílt vitákhoz gyáva, nála csak a hátulról alattomosan müködik.
Eladott Ország
Orbán Viktor gyáva. Sumák. Azt gondolja, hogy a maga által kialakított állítólagos imázsán csorba esik. Azon már nem. A magyar miniszterelnöknek nem arculata, hanem csak nagy arca van. Pedig az övéi rohadt sokat dolgoznak azért, hogy a közképe elfogadható legyen. Nem az. Sem itthon, sem a nagyvilágban. Orbán nem megy el az Európai Parlament Magyarországról szóló vitájára. Mert fél, mert nem vitaképes. Sosem volt az, csak a saját háza táján és azon belül hiszi, hogy nagyot domborít. Magyarország miniszterelnöke sose vitatkozik, egyszerűen kinyilatkoztat. Felsőbbrendűsége tudatában. Mindig így volt ez. Gondoljanak évértékelő beszédeire – a nyájában nem szól senki vissza, még tapsolnak is neki. Péntekenként beül a közpénzt pusztító rádióba, a stúdióban a mikrofon minden hazugságot, mellébeszélést kibír. Ebben segíti az álkérdéseket feltevő riporternek csúfolt valaki. Mindig van valaki, aki megteszi. Hálából és seggnyalásból.
Emlékszem a 2006-os, utolsó miniszterelnöki vitára – Gyurcsány Ferenccel szemben próbálkozott. Emlékezetes este volt, látták is négymillióan. Amellett, hogy Gyurcsány egészpályás letámadására szólni sem bírt, ma is visszanézhető, hogy soha nem nézett a vitapartnere szemébe. Az ilyen ember tehetetlen, hazudik vagy elhallgat valamit. Már akkor is. Zavarban volt. Ha látták az év eleji sajtótájékoztatóját, dettó így viselkedett. Vakargatta a nyakát, többször kapott a szájához, és miután elfelejtett nyakkendőt felvenni, bajban volt, hiába kereste. A Sargentini-vitán nem hagyta itthon, meg is igazította többször. Bizonytalansága csap át hazugságba, magakelletésbe.
uploads.disquscdn.com/images/9ec0b9aba1f0bda7336caa9253bc48ed191d5e4a868e1a09c781ae81f4e173f0.png?w=600&h
uploads.disquscdn.com/images/671afa84a8ff2dc4310c2c30ac1749365162b1046db0d032b726d0a2beb87cac.jpg?w=600&h=434...
Csizmás Kond
"Európa-ellenes, populista erőké, nacionalistáké és újfasisztáké"
vagyis aki nem egy európai egyesült lószart akar arra ezt a jelzőt használja majd a Timmermans is ?
...ezek már az anyatejjel magukba szívták e nevezgető jelzőket.
Eriksson
"Timmermans az MSZP képviselőit kérte fel, hogy tájékoztassák a döntéséről a magyar közvéleményt – tette hozzá Ujhelyi István, felszólítva a magyar miniszterelnököt, hogy fogadja el a felkérést."

Feltételezem, hogy Timmermans hivatalosan elküldte a felkérését a vitára, az MSZP képviselőit pedig felkérte, hogy tájékoztassák a magyar közvéleményt. Nem gondolom róla, hogy csupán a képviselők által üzengetne a miniszterelnöknek.
Azt meg pláne nem tudom elhinni, hogy Úlyhejit utasította volna, hogy felszólítsa a magyar miniszterelnököt, hogy fogadja el a felkérést.
Ludmilla
nincs vér a pucájában... már be is jelentette ,hogy nem vitázik,mert egy fos
Eriksson
@Csizmás Kond: Hogy mondják hollandul, hogy "egy lószart mama"?
dr. prédikátor
Az O1G halaszthatatlan közfeladat ellátására tekintettel NEM FOG VITÁZNI!!!Nincs benne gerinc !!!
Csizmás Kond
@Eriksson: Paard Dung Mama...legalábbis nekem ezt dobta...:)
Eriksson
@Csizmás Kond: Nekem ezt: een hoefijzermama
De mindegy is. A lényeg a lényeg! :)))
SystemError
A vita és gyógyszerfüggő Vikike köszönőviszonyban sincsenek, már nem is tud szerintem, nem csak nem mer..!:) Az ilyen úrizálós kirekesztő vita elutasítás eu-ban pedig nem fog működni. Persze ezek a tahók azért ezt fogják nyomni...:) Sorra lövik az őngólokat. Megszokták a hazai átlag kocsmatöltelék szavazójuk tudatlanságát és megvezethetőségét..:)
Csizmás Kond
@Eriksson: Az ilyen vitákat okos ember soha nem időzíti választás előttre mert ezzel nem a rátermettségét bizonyítja, hanem a szájhősködését. Választás előtt nem vitázni kell hanem bizonyítani...és mindegyik azzal bizonyít ami mellett mostanig kiállt...és ami ellenkező Orbán érveivel...így a vita okafogyott már a kezdetétől.
Eriksson
@Csizmás Kond: Teljesen egyetértek a véleményeddel.
Mindenki tudja, hogy mit képvisel Timmermans és mit Orbán Viktor. Mi olyasmiről tudnának vitázni, ami az újdonság erejével hatna? Bizonyítani meg mindkettő bizonyított eleget
Csizmás Kond
@Eriksson: ezek egyfajta térítőfelfogások...azt hiszik a véleményüktől megváltozik a másik...eleve hülye felfogás.
Eriksson
@Csizmás Kond: Kevés ember van, akinek a véleménye számít valamit. Különösen akkor, ha az csak trágár szavak változó sorrendű kimondásáig, vagy leírásáig terjed.
Csizmás Kond
@Eriksson: ...de vannak akiknek csak eddig van...:)
SystemError
@Csizmás Kond: Tehát a választási vita egy hülyeség???:) Ez a napi propaganda erre.. Ja és képzeld politikusnak szájhősök, ha még ez nem tünt volna fel! Hidd el az emberek tudnak és joguk van dönteni az eddigiek és a jelen vitája között..Minden estere ne te döntsd ezt el helyettük, mint ahogy nem is te fogod...:)
Eriksson
@Csizmás Kond: :
"A kis elméket a kis dolgok szórakoztatják."
/Ken Follett/
Csizmás Kond
@SystemError: Aki az ilyen viták alapján dönt az jobb ha nem dönt.
...mert gondolom, ha a vitát valami folytán Orbán nyerné te akkor sem rá szavaznál...vagy igen ?
csak úgy....
@Eriksson: "A kis elméket a kis dolgok szórakoztatják." ...,hogy ez mennyire passzol rád!
csak úgy....
@Csizmás Kond: nem is a vitára lennék kíváncs,inkább arra,hogy orbán a szemébe merné e mondani timmermansnak a nagy nyivánosság elött, amit sunyi módon csak plakátolgatni mer!
csak úgy....
@durbincs: használt és ütödött @durbincs bontásra ! ingyen elvihetö !
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...ja hogy neked az a vágyad...mert ugye szerinted timmermóni az aki nyíltan ki mert állni és elmondani a véleményét...bárhol...nem csak üzengetve ?
csak úgy....
@durbincs: 1/2 nótás? 1918 ba,azok nem bolsik vótak? cavintont küggyek?
csak úgy....
@Csizmás Kond: még a kopasz pösti nácival is beszégetett,nem emlékszel? orbán a tikólba nem mer kimenni tek nékü.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...az is lehet tőled fél...
csak úgy....
@Csizmás Kond: tölem? tán töled vagy a shikaritól,hogy útközben szétnyalitok...
SystemError
@Csizmás Kond: Csak ismételni tudok "Hidd el az emberek tudnak és joguk van dönteni az eddigiek és a jelen vitája között..Minden estere ne te döntsd ezt el helyettük, mint ahogy nem is te fogod...:)"

A vita arról szól, mint ahogy a bíróságon a szembesítés is.. Egy cégben sem lesz belőled senki, ha nem tudod előadni mit csináltál és mit tervezel... Hol élsz te? :) Mondom mindegy, mert a közönség dönt majd és az EU nem lyen posztkommnista szocializáció társulva tudatlansággal, mint nálunk...:) Ez már nektek szól haza. Előre kenik el a megabukót...
csak úgy....
@durbincs: ezt apád meséte,mikor jutalom üdülésbü meggyütt moszkábu? igaz,hogy hónapokig nem mosott kezet,mert a sztalin et. lekezelt vele?
SystemError
@csak úgy...: Az nem teljesen úgy volt. Le-vel kezdődik, de nem lekezelt vele...:)
csak úgy....
@SystemError: OK! lényeg,hogy valami vót köztük... :)
csak úgy....
@durbincs: használt és ütödött @durbincs bontásra ! ingyen elvihetö !
SystemError
@durbincs: Itt most nem a jelöltek személyéről van szó Durbi, hanem azoknak alkalmasságáról. És ahogy te egy alkoholista, drogos szélütöttként nem vagy vitaképes az alap, de egy jelölt..
SystemError
@durbincs: Milyen magyar? :) Most magadra gondoltál te Nagyvárad téri román négyes állampolgár...
SystemError
@durbincs: Megint úgy szétszipuzod magad, hogy meztelenűl, a kis kukkancsodat szorongatva kelsz majd a Nagyvárad téren? Azért szeretsz ott bandázni, hátha egy náci fradi horda megerőszakol mi?
SystemError
@durbincs: Várod már a sittet, sokat fántáziálsz róla látom.. Ne aggódj fogunk látogatni páran. Szerinted a beszélöről fog nélkül mész majd vissza az gáz? Vagy csak örülnek neki bent, mert hasznosabb leszel mindenki szàmára fog nélkül..
Nessy
O.V. itthon egy csapat diákkal sem merne kiállni vitázni, nem hogy egy olyan politikussal, akinek vannak saját érvei! Az természetes, hogy mindenki a saját lovát dicséri, de O.V. még erre is képtelen!
gyáva szájhős.
SystemError
@durbincs: Dehogy falom Fanti, de tudod Engels bácsival több máig használatos alapgondolatot vetettek papírra. De ne menjünk bele ebbe a műveltségi vetélkedőbe, mert elvetélkednél szopi fantika
tulipan
@durbincs: Ejnye te @Durbincs: Te hülyegyerek, narancsos seggnyaldosó szaros pofájú Halfarok, onnan a romány Ploesti bányavidénn levő, denevérszaros, pisi-ammóniaszagú bányakecód mélyéról? Mit gagyarászol itt össze abból a sötétségből?Hiszen az a repedtagyad, csak 1 napot tárol ? S ezt felhánytorgatni felesleges,hisz másnapra úgysem emlékszel MÁR semmire ? nemde, te kretén ördögfajzat @Durbincs: , az a borzalmasan szerény képességű ?? Te Vérrontó babaszippancs ? azt hány döngetett lánytesódból szíttad már ki a magzatot, te moslékos, mocskos, narancsos gondolkodású féregbajnok ? Ploestiben nagyon utálhatnak már ? a múltad végett?? Te szörnyeteg, előkapart patkány-zombi 2db tavalyi avas dioért itt vizitálsz? Na meg persze, több ezernyi Euróért? Te szörny, rettenet alul-iskolázott ? Ezért hát, pedofilként szegény Marxot habzsolod ? S persze, Engels is megy ? Ballonkabátos agybeteg?
tulipan
@durbincs: durbincs: Ejnye te @Durbincs: Te hülyegyerek, narancsos seggnyaldosó szaros pofájú Halfarok, onnan a romány Ploesti bányavidénn levő, denevérszaros, pisi-ammóniaszagú bányakecód mélyéról? Mit gagyarászol itt össze abból a sötétségből?Hiszen az a repedtagyad, csak 1 napot tárol ? S ezt felhánytorgatni felesleges,hisz másnapra úgysem emlékszel MÁR semmire ? nemde, te kretén ördögfajzat @Durbincs: , az a borzalmasan szerény képességű ?? Te Vérrontó babaszippancs ? azt hány döngetett lánytesódból szíttad már ki a magzatot, te moslékos, mocskos, narancsos gondolkodású féregbajnok ? Ploestiben nagyon utálhatnak már ? a múltad végett?? Te szörnyeteg, előkapart patkány-zombi 2db tavalyi avas dioért itt vizitálsz? Na meg persze, több ezernyi Euróért? Te szörny, rettenet alul-iskolázott ? Ezért hát, pedofilként szegény Marxot habzsolod ? S persze, Engels is megy ? Ballonkabátos agybeteg? Te szaros disznó vagyis csak 1 réérő kazánfütő? esetleg egy csepegő vizeletvirtuóz ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.