Ha részei vagyunk egy erős Európának, akkor mi is erősek leszünk – hangoztatta a Demokratikus Koalíció (DK) EP-listájának vezetője, képviselőjelölt péntek kora este egy választási fórumon Győrben.

Dobrev Klára a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében mintegy 250, főként idős ember előtt azt emelte ki, hogy az európai parlamenti választások után Európa erős és egységesebb lesz, a DK feladata pedig az, hogy ebből a magyarok ne maradjanak ki.

Kifejtette, hogy

az erős és egységesebb Európát egy európai egyesült államokban képzeli el a DK, amely megoldást nyújt a hazai egészségügyre, a kivándorlásra, a nyugdíjakra és a családtámogatásra.

Az egészségügyben európai egészségügyi minimumot szeretnének bevezetni, amely révén minden EU tagállam polgára ugyanolyan ellátást kap.

Az európai minimálbér az elvándorlásra adna megoldást – mondta Dobrev Klára, majd hozzátette, hogy

az elmúlt nyolc évben közel hatszázezer magyar hagyta el az országot, ami a gazdaságra is "drámai hatással" van.

Kitért az európai minimál nyugdíj bevezetésére is, amellyel kapcsolatban elmondta, hogy azt a minimális szintet kell majd meghatároznia a kormányoknak, amelyből tisztességesen meg tudnak élni a nyugdíjasok.

Emlékeztetett arra is, hogy csalás miatt feljelentette Orbán Viktor miniszterelnököt mert nem lesznek egyéni nyugdíjszámlák.

Az európai családi pótlék bevezetéséről azt mondta, hogy az minden európai gyermeknek járna. Ha az EU-ban minden gazda két hektár föld után ötven euró támogatást kap, akkor a gyermekeknek is ugyanúgy jár a támogatás – mondta a politikus.

Dobrev Klára elmondta azt is, hogy a pénzügyi fedezet minderre az lenne, ha bevezetnék az egységes európai multiadót. Számításai szerint ezzel az adónemmel megduplázódna az EU költségvetése.

Hangsúlyozta, hogy a tényleg fontos dolgokkal foglalkoznak majd és hozzáfűzte, hogy

miután Orbán Viktor befolyása "nullára csökkent" az európai politikában, így "döntési helyzetben a választások után nem lesz".

A fórumon felszólalt Molnár Csaba, a DK európai parlamenti képviselője, a párt ügyvezető alelnöke is, aki arról beszélt, hogy a magyar miniszterelnök azért nem akar erős és egységes Európát, európai egyesült államokat, európai ügyészséget, bér és nyugdíj felzárkóztatást, mert szeretné megúszni a felelősségre vonást. "Orbán Viktor nem a birodalomtól fél, hanem félti a birodalmát" – mondta.

Forrás: MTI

Címlapi kép: Facebook

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Teljesen igaza van a DK-nak és persze Dobrev Klárának!! Arról nem beszélve, hogy értelmes, vitakész, csinos!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Teljesen igaza van a DK-nak és persze Dobrev Klárának!! Arról nem beszélve, hogy értelmes, vitakész, csinos!!!
kamazuka
600 ezer ember.
Legyen 600000 keresőképes ember.
Az ugye, 600000 adófizető.
Kérdés?
Milyen európai nemzetállam, az, melynek hitvány kormánya, elenged 600000 adófizetőt az országa népességéből,hogy más országnak fizessen adót?
desir62
@Jozefina: Két napja jött haza egy barátom Németországból a gyerekeiktől, akiknek eszük ágában sincs haza jönni.
Drezda mellet élnek és most építik az új családi házat. Az én gyerekem sem jönnek vissza az biztos.
Biztos a megélhetésük és ott senkit nem riogatnak migráncsokkal mint itt.
desir62
@durbincs: Te meg ide jöttél Ploestiből aztán itt mekegsz, apropó ma már meg csináltad a kecskédet, a rományoknál ez má hagyomány.
Csizmás Kond
Az erős európa nem abban kéne megnyilvánuljon hogy egyik országból a másikba vándoroljanak az emberek szolgálni, mosogatni, szemetet hordani mag hasonló...mert ma ez van.
Az erős európában nem kell vándorolni, hanem mindenki megél a saját szülőföldjén.
...és szégyenérzet nélkül hogyan ehet elmagyarázni azt, hogy egyik alapító tagja akar kilépni a hebehurgya vezetés miatt ?
kereső
Nem baj, majd importálunk keresztény papokat a hittéritéshez- Ugandából, közép-és kelet-ázsiából. Meg ukrán,török, indiai és thai vendégmunkásokat- és a haza fényre derül.
lusta
Szakértsük meg a másik oldalról. Vegyünk egy példát. Szinte minden 15 éve csatlakozott országból tömegek mennek a z Unió nyugatibb, gazdagabb felébe. 2004-ben a lengyelnél óriási munkanélküliség (21%) volt. A csatlakozás után gyakorlatilag 1,5 millióan azonnal el is hagyták az országot. Most 5,6%-os a munkanélküliség és olyan 2,5 millió lengyel dolgozik az uniós országokban. Nálunk mindez egy kicsit másképp ment. Gyakorlatilag 2010 után lett tömeges kivándorlás, ami a mai napig tart. Gyakorlatilag a lengyelekhez hasonló folyamatok játszódtak le a többi újonnan csatlakozott kelet-európai országban. Csak nálunk volt másképp. Hát ezen is érdemes lenne elgondolkodni.
tulipan
@durbincs: Te Vérrontó babaszippancs ? azt hány döngetett lánytesódból szíttad már ki a magzatot ,moslékos, mocskos, narancsos gondolkodású féregbajnok ?szájhőse a Banis-bányának ? Azt,Te meg ide jöttél Ploestiből aztán itt mekegsz, apropó ma már meg csináltad a kecskédet, a rományoknál ez má' igazán hagyomány.
kapcsolat.hu/sites/default/files/blogszemle/zabszem.jpg
csak úgy....
@Csizmás Kond: cirmim,te honnan szeded,hogy csak mosogatni és szenethordani mennek külföldre a magyarok!?
legutóbb a kórházban 3 magyar dokival találkoztam ,egyik se vót szenes.
szerinted miért mennek el az "erösödö magyarországról" a fiatalok? tedd a szörös szívedre a mancsod és valld be,hogy ha fiatal lenné,te is lelépnél. gyermekeid,unokáid mind otthon vannak ?
Csizmás Kond
@csak úgy...: Hogy miért...a pénzért. Az aki kimegy csak szolga, és gyütment akivel bármit el lehet végeztetni vagy mars vissza. szóval az aki orvosként van kint az is csak kuli.
Nekem személyes ismerősöm ment ki sebészorvosként angliába, ahol négy váltásban vakbelet műtött, napi négy ötöt...egy évre visszajött.
Nessy
Most lehet dicsekedni, hogy milyen alacsony a munkanélküliségi ráta, sőt munkaerőhiány van. Persze ez csak általánosságban igaz. Vannak régiók, ahol nincs munkalehetőség. De most ukrán vendégmunkásoknak építenek munkásszállót, nem a keleti régióban élő magyar munkavállalónak.
Az adókedvezmény, a CSOK, és minden kedvezmény bizonyos jövedelemszint fölött, egyéb előírásnak megfelelve vehető igénybe!
A nyugdíjak reálértéke minden kormányzati szózat ellenére évek óta csökken.
Egyetlen "stabil" dolog van kis hazánkban, a családi pótlék. 10 éve változatlan!
csak úgy....
@Csizmás Kond: ezt megint honnan szeded,hogy csak szolgák és gyütmentek? 30 éve élek nyugaton és ezt én miért nem tapasztalom? magyarországon,szerinted nem használnak ki és nem csapnak be senkit? nekem is van 1-2 személyes ismerösöm,aki hazament de ott inkább a honvágy a család utáni vágy volt az oka , egyik sem panaszkodott a melóra vagy a munkaadóra.
tulipan
@csak úgy...: Te tudod nem érted a logikáját a szolga" kifejezésnek! Ezek a narancsosok, mint az orbáni, soha le nem küzdhető, kisebbségi érzéstől szenvednek, s azért kell a máshol nyugaton,rendesen megfizetett, itthon viszont bagóért elvégeztetett munkákat (pl. ápolás!) lekicsinylően szolga munkának NEVEZNI!!! Ez olyan jó érzést kelt a pici szívükben!!!
Csizmás Kond
@csak úgy...: Ahhoz, hogy valaminek a részeként érezze bárki magát ahhoz bele kell születni, ott kell születni. Aki csak odamegy az bár mindent megtesz, hogy azonosuljon akkor is csak jövevény...esetleg a gyerekei ha oda tudnak alkalmazkodni.
Commenter
Dobrev Klára föderációs Európát szeretne az Egyesült Államok mintájára. Sajnos ettől is nagyon messze vagyunk mert az az "Európa együtt lehet csak erős" álom jó 30 éve véget ért. Többek között orbán és a hozzá hasonló kontár, önző nacionalista és sovén politikusok szedték darabokra. Amíg ő és a hozzá hasonlók hatalmon lehetnek addig ez a fajta Európa álom marad, már csak azért is mert iszonyú nagy a szakadék a nyugati és a keleti tagállamok között. Lenne hová felzárkózni, csak ehhez éppen évtizedek kellenek, ha orbán nem kap egy újabb fejlövést és dacára az uniós forrásoknak mégis kivezeti az országot az EU-ból ha a szélsőségesekkel nem bizonyul elég "erősnek" miután a Néppárt végre valahára kiveti magából.
desir62
@Csizmás Kond: Te itthon is szolga vagy gorbán szolgája.
Csizmás Kond
@desir62: ...gondolom te nem...te egy sajátlábán megálló valaki lehetsz...
csak úgy....
@Csizmás Kond: ebben még igazságod is lehet,persze ez elöfordulhat azokkal is,kik a hazájukon belül,városból falura vagy fordítva költöznek. a fiatalok alkalmazkodóbbak mint az idösek, egy 20-30 éves ott ver gyökeret hol megböcsülik és érezheti a munkájának az eredményét,tervezhet, biztonsággal alapíthat családot és nem kell rettegnie,hogy hónap végén eszünk e és miböl törlesztem a számláimat.
Csizmás Kond
@csak úgy...: Leginkább azokkal fordul elő akik csak a saját érdekeiket hajszolják, csak a pénz érdekli és úgy változtatják a munkahelyeket mint más a bugyit...mert erre nevel a mai nyugati demokrácia.
desir62
@Csizmás Kond: Így ahogy írtad, jó zsíros nyugdíjam van és nem az gorbánnak köszönhetően.
csak úgy....
@Csizmás Kond: imádom,mikor a mai nyugati demokráciára kenytek mindent! régen a komcsiknak is ök vótak a bünösök mindenér,a rohadék szakadék szélén álló kapitalisták! ismersz te olyan hülye embört ,ki csak hazafiságból jár dógozni?
honnan szeded,hogy a mai nyugat mire nevel? neked ,vagy elöítéleteid vannak nyugat iránt vagy mindent bepapizol,mit a matyar királyi média mesél...
Eriksson
@desir62: Gondolom, hogy az aktív éveid alatt megfelelően fizetett nyugdíjjárulék után lett annyi, amennyi.
Hja, akinek az nem volt fontos amíg tehette volna, most érzi hiányát.
kereső
@Nessy: 10:01, van még egy!! A 28.500.-Ft-os minimálnyugdij, amely sok más ellátásnak is a viszonyitási alapja.
Csizmás Kond
@desir62: hát persze...azért nyafogsz itt naphosszakat...:)
Csizmás Kond
@csak úgy...: Mindig minden történésnek vannak okozói és elszenvedői.
Az hogy te nem így látod az a te bajod.
A világot pedig mindig is a pénz tartotta lázban, és ez mára annyira népszerű lett, hogy már a nyílt csalás is érdemnek számít sőt magasbeosztású posztokkal jutalmazzák a sikeresebb gazembereket...pl a vén alkeszjunker aki hivatalosította az offshore gazemberségeket.
csak úgy....
@Csizmás Kond: mertem remélni,hogy nyugati politikust hozol föl negatív példának ! a kastélyos lázár vagy orbán veje,azok egytöl -egyig faxa gyerekek? neked nem böki ki a szömöd,hogy a fidesz nyugati politikusokat sároz be és így takargatja a gennyes dógait!? a mészáros lörinc ,rakéta gyorsaságú gazdagodása ,arról mi a véleményed?
"pl a vén alkeszjunker aki hivatalosította az offshore gazemberségeket. " ? a vén alkesz ? ebben te biztos vagy,vagy csak mondta a fölséges média? te bejáratos lehetsz az eu parlamentbe,hogy mindent tudsz!?
Nessy
@Csizmás Kond: Elnézést, nálunk nem így működik? Igaz, tudni kell, kinek mennyit illik "adakozni" például a túlárazott közbeszerzésből! Tudni kell, hogy kit, mennyire kell besározni, mikor kell tudatosan valótlant állítani egy magas pozícióért. De a leglényegesebbek a kapcsolatok, és O.V. "barátsága"! Szaktudás, tisztesség, ellenvélemény, kizáró ok!
Csizmás Kond
@csak úgy...: Nyugati politikusok...hozhattam volna fel keletieket is de akkor azt kifogásoltad volna és biztos még elavultnak is titulálod...
Ami Lázárt vagy a vejet illeti...mit loptak tőled vagy bárki általad ismerttől el ?...és mészáros...az igaz hogy gazdagodik de hol van benne lopás ?
...és alkesz...már a megjelenésekor megírták, hogy nem veti meg az alkoholt...sőt odáig jutott hogy még hivatalos üléseken is lopva ivott...csak ezt nektek a tiltott olvasmányokban elérhetetlen.
Csizmás Kond
@Nessy: ...túlárazott közbeszerzés...gondolom te is tudnál néhányat említeni...de én is.
...és a barátság az mindig lényeges...különben nem lennének kedvezményes túlárazott közbeszerzések.
...ja és szaktudás...hát tényleg az is lényeges...erről ismét a tanári képzettségú diplomahiányos befektetési nagymenés jut az eszembe...:)
csak úgy....
@Csizmás Kond: nálam a lopás nagyobb bünnek számít mint a piálás ! tölem nem loptak az illetök közvetlen de közvetve téged és engem is megloptak! az szerinted nem minösül lopásnak,ha 3X magasabb összegér épít a mészáros közpénzböl ,mint egy nem orbán közeli ( van ilyen?) :) cég ?
nagyon leragadtál a piálásnál,közben nem veszed észre a valós és sokkal nagyobb problémát! gondolom lövészárkot ásni már öreg vagy, mert ha így megy tovább...
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...duma, duma, duma...példákkal illik aláhúzni mert állítani bárki tud.
Ami meg a közpénzeket illeti az csak a cocializmusban volt hogy egymás között elosztogatták mint saját vagyon, ma ez nem működik mert a költségvetés abból gazdálkodik, tehát a közpénz nem egyéb mint a közszférában alkalmazottak fizetési alapja. Ami meg egyébre van szánva az ismét ellenőrzött még nemzetközileg is, és senki nem bolond, hogy a saját kárára mást tömjön pénzel.
Amúgy a piálás nem bűn ha nem vezetés közben teszik...de ha igen az büntetendő kéne legyen...még a vén szar esetében is.
csak úgy....
@Csizmás Kond: te a menthetetlen kategória! szerinted nyugaton minden szar,bezzeg az orbánia ...,az virágzik és épül,szépül .
érveid a piáláson kívül neked nincsenek,de te szentesíted a közpénzlopást és közben csak a duma,duma .
egyszer tán kinyílik a csippád ,persze kétlem !
Csizmás Kond
@csak úgy...: Az a menthetetlen aki azt hiszi hogy más mindig kihúzza a szarból.
Jozefina
@Commenter: 11:00
"Az Amerikai Egyesült Államok tagállamai közé az 50 szövetségi tagállam tartozik, amelyek együtt alkotják az Amerikai Egyesült Államokat. A tagállamok parlamentjeit együtt illeti meg a szuverenitás az Amerikai Egyesült Államok szövetségi törvényhozásával. Az Amerikai Egyesült Államok Alkotmánya szerint a szövetségi törvényhozás csak olyan tárgykörökben alkothat törvényeket, amelyeket az Alkotmány tételesen felsorol, minden más tárgykörben a törvényhozás joga az egyes tagállamokat illeti meg.
Az ötven tagállamból 13 az alapító!
Jelenleg 28 tagállama van az Európai Uniónak.
Szerintem ezek közül néhányan megalapíthatják az Európai Egyesült Államokat! Valószínűleg meg is fogják!!! Nem feltétlenül kell mind a 28 EU tagállamnak ebben részt vennie. Az EU-nak is vannak alapító államai, a többiek csak később csatlakoztak!!!
Commenter
@Jozefina: mint írtam ettől nagyon messze vagyunk! Ma már a Brexit miatt is inkább a széthúzás kezdi sajnos jellemezni az EU-t, és nem véletlenül szavazták le korábban a közös Európai Alkotmányt sem.Az Európai "USA" egy utópia marad. És a szélsőségesekkel akik amúgy is bomlasztják az EU-t velük mi lesz? Donald Tusk 30% esélyt ad annak, hogy mégsem lesz Brexit. Ezen is nagyon sok múlik, és ha valóban nem lesz, akkor majd fordulhat a kocka.Még a fideszes szavzók zöme is EU párti annak ellenére hogy orbán nem az, vagy látszólag nem az? Ki lát már/még át az ő játszmáin?
csak úgy....
@Csizmás Kond: na ne mond!? akkor éljen az európai ügyészség ! ?
csak úgy....
@durbincs: használt és ütödött @durbincs bontásra ! ingyen elvihetö !
tulipan
@durbincs: durbincs: Ejnye te @Durbincs: Te hülyegyerek, narancsos seggnyaldosó szaros pofájú Halfarok, onnan a romány Ploesti bányavidénn levő, denevérszaros, pisi-ammóniaszagú bányakecód mélyéról? Mit gagyarászol itt össze abból a sötétségből?Hiszen az a repedtagyad, csak 1 napot tárol ? S ezt felhánytorgatni felesleges,hisz másnapra úgysem emlékszel MÁR semmire ? nemde, te kretén ördögfajzat @Durbincs: , az a borzalmasan szerény képességű ?? Te Vérrontó babaszippancs ? azt hány döngetett lánytesódból szíttad már ki a magzatot, te moslékos, mocskos, narancsos gondolkodású féregbajnok ? Ploestiben nagyon utálhatnak már ? a múltad végett?? Te szörnyeteg, előkapart patkány-zombi 2db tavalyi avas dioért itt vizitálsz? Na meg persze, több ezernyi Euróért? Te szörny, rettenet alul-iskolázott ? Ezért hát, pedofilként szegény Marxot habzsolod ? S persze, Engels is megy ? Ballonkabátos agybeteg? Te szaros disznó vagyis csak 1 réérő kazánfütő? esetleg egy csepegő vizeletvirtuóz ?
tulipan
@durbincs: Ejnye te @Durbincs: Te hülyegyerek, narancsos seggnyaldosó szaros pofájú Halfarok, onnan a romány Ploesti bányavidénn levő, denevérszaros, pisi-ammóniaszagú bányakecód mélyéról? Mit gagyarászol itt össze abból a sötétségből?Hiszen az a repedtagyad, csak 1 napot tárol ? S ezt felhánytorgatni felesleges,hisz másnapra úgysem emlékszel MÁR semmire ? nemde, te kretén ördögfajzat @Durbincs: , az a borzalmasan szerény képességű ?? Te Vérrontó babaszippancs ? azt hány döngetett lánytesódból szíttad már ki a magzatot, te moslékos, mocskos, narancsos gondolkodású féregbajnok ? Ploestiben nagyon utálhatnak már ? a múltad végett?? Te szörnyeteg, előkapart patkány-zombi 2db tavalyi avas dioért itt vizitálsz? Na meg persze, több ezernyi Euróért? Te szörny, rettenet alul-iskolázott ? Ezért hát, pedofilként szegény Marxot habzsolod ? S persze, Engels is megy ? Ballonkabátos agybeteg? Te szaros disznó vagyis csak 1 réérő kazánfütő !
tulipan
@durbincs: Ejnye te @Durbincs: Te hülyegyerek, narancsos seggnyaldosó szaros pofájú Halfarok, onnan a romány Ploesti bányavidénn levő, denevérszaros, pisi-ammóniaszagú bányakecód mélyéról? Mit gagyarászol itt össze abból a sötétségből?Hiszen az a szétrepedt agyad, csak 1 napot tárol ? S ezt felhánytorgatni felesleges,hisz másnapra úgysem emlékszel MÁR semmire ? nemde, te kretén ördögfajzat @Durbincs: , az a borzalmasan gyenguska képességű ?? Te Vérrontó babaszippancs ? azt hány döngetett lánytesódból szíttad már ki a magzatot, te moslékos, mocskos, narancsos gondolkodású féregbajnok ? Ploestiben nagyon utálhatnak már ? a múltad végett?? Te szörnyeteg, előkapart patkány-zombi 2db tavalyi avas dioért itt vizitálsz? Na meg persze, több ezernyi Euróért? Te szörny, rettenet alul-iskolázott ? Ezért hát, pedofilként szegény Marxot habzsolod ? S persze, Engels is megy ? Ballonkabátos pedodill, agybeteg? Te szaros disznó vagyis csak 1 réérő kazánfütő nehogy elcsepegj mán közben, te gügye vizeletvirtúóz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.