A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a Velencei-tó lehet a következő évtized turizmusfejlesztésének nyertese.

A következő évtized turizmusfejlesztésének nyertese lehet a Velencei-tó a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, aki a térséget egy kihasználatlan aranybányához hasonlította pénteken Kápolnásnyéken, a II. Velencei-tavi turisztikai évadnyitón.

Gulyás Gergely a Velencei-tó turisztikai jelentőségét sokkal nagyobbnak nevezte a jelenleginél, és példaként említette, hogy míg a Balaton a belföldi turizmus kulcshelyszínévé vált, a Velencei-tó turisztikai szerepe nem akkora, mint amekkorát turisztikai vonzereje indokolna.

A Balaton volt az elmúlt évtized nyertese, a következő a Velencei-tó lehet

– mondta, amihez szavai szerint a következő évek fejlesztési programjaiban a térségnek kellő súllyal kell szerepelnie, és a fejlesztési lehetőségekhez megfelelő forrásokat kell társítani. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy nem hibás a kormány gondolata, miszerint a szolgáltatásokat, azon belül a turizmust tekinti a legfontosabb fejlesztési célnak, hiszen az ország egészének sikerességéhez a turizmus elengedhetetlen.

Gulyás szerint a Velencei-tó egy kihasználatlan aranybánya

A miniszter a rendezvény keretében átadta az első alkalommal odaítélt Velencei-tóért díjat Balsay Istvánnak. Méltatásában hangsúlyozta, hogy Balsay István Székesfehérvár utolsó tanácselnökeként, majd a rendszerváltást követően első polgármestereként a várost a gazdasági és társadalmi változások egyik nyertesévé tette, a ma is sikeres település szilárd alapjait lerakta, továbbá aktívan részt vesz a mai napig a Velencei-tó és környéke komplex fejlesztésében.

Balsay István a díjátadást követően szerencsésnek nevezte magát, hogy

mindig jó közösségben lehetett, dolgozhatott.

Jelezte: szeretné, ha a Velencei-tó és a Vértes kiemelt turisztikai térség lenne, akár Székesfehérvárral közösen is, mert a térség több mint egy tó vagy üdülőkörzet, a Pannónia Szíve találó elnevezése a területnek.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Az biztos, hogy "aranybánya lesz" Lőrinc barátnak és a Tiborcz családnak!
Körbeépítik lakóparkokkal, saját stranddal. Szépen kibetonozzák luxus hajó kikötőkkel. A plebs meg nézheti a facebookon, ha követi újgazdagékat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Az biztos, hogy "aranybánya lesz" Lőrinc barátnak és a Tiborcz családnak!
Körbeépítik lakóparkokkal, saját stranddal. Szépen kibetonozzák luxus hajó kikötőkkel. A plebs meg nézheti a facebookon, ha követi újgazdagékat!
Commenter
@papa.49: 32 évesen a szúette egy sima érettségivel a 32. legggazdagabb magyar. Miközben árufeltöltők és árufuvarozók (félreértés ne essék nem őket nézem le, nehéz fizikai munka az övék és még monoton is) többet keresnek mint egy középiskolai vagy egyetemi tanár. Tényleg hatalom lenne a tudás? Hát orbániában arra törekszenek hogy ne legyen az!
papa.49
@Commenter: ,,Akinek Isten a barátja, könnyen üdvözül,, így tartja a mondás ...
Akinek meg a csutitetű volt az iskolatársa, az is meg a PEJKÓ is a gyarapodás útjára lép !!!
Commenter
@papa.49: az ő gyarapodásuk generációk kárára történik...valamikor ez csak visszaüt.És attól hogy kőgazdagok, még elborzasztó lelki szegények minden vagyonukkal és hatalmukkal együtt.
Jozefina
Tetvek mégis mindent keresztbe tettetek, amikor Sokoró környékét fejleszteni akarta a Gyurcsány kormány!!! Most hogy, hogy aranybány lett??? Sok pénzt éreznek néhányan máris a zsebükben!!?? Közel van Felcsút. vityának saját tavacskája is lehet, persze a meghosszabbított kisvasúttal!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.