Szent Ferencnek állítottak szobrot Csopakon. Az avatáson Semjén Zsolt arról beszélt, hogy a szent egykori üzenete máig érvényes: a teremtés egy kert, az ember küldetése pedig az, hogy ezt gondozza – jelentette az MTI. Assisi Szent Ferenc a természetvédelem megalapítója volt a középkorban. Ereje abban állt, hogy harmóniában volt önmagával, a természettel és Istennel. A természetvédelem teremtésvédelem is, a természetben mindenkinek megvan a saját helye. A rendszerben szereplőket a nekik kijáró méltósággal kell kezelni – tette hozzá Semjén Zsolt. A politikus a Facebbok-oldalán egy videót is megosztott az eseményről. Azt írta, a kereszténydemokraták elkötelezettek a természetvédelem felé, de ezt mindig a teremtett világgal és az emberi kultúrával összefüggésben szemlélik. Azt is tudatta, hogy szerinte "Szent Ferenc nem egy hippi volt, hanem a keresztény hagyomány hiteles képviselője. A természetvédelem nem ideológia, hanem a teremtett világra és az emberre irányul. Szoboravatás Csopakon! "

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
És nem dőlt Semjén nyakába a szobor??? Mást nem találtak, aki felavatta volna?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desir62
@Nessy: Ezek között nincs normális.
kereső
@Nessy: egyáltalán minek egy ilyen szobor? Ezt inkább költötték volna, hogy az állatok természetes élőhelyeire.
És pont ezt a vadásznak is selejtest találták meg a szoboravatásra?Hiszen ez nem tiszteli az állatot, mint az igazi vadászok.
Commenter
@kereső: Ez csak ölni tud, még orvvadász is! A vadászat nagyon megosztja az embereket, vannak akik "úri passzióként" tekintenek rá.Én csak egyszerű öldöklésként, egy újabb mintája annak hogyan is győzzük le a természetet. Könnyű fegyverrel menni a gyengébb ellen. Az angol királyi családban megkövetelik a mai napig hogy a walesi herceg menyasszonya is vegyen részt egy "első" vadászaton és bizonyítsa azt, hogy képes ölni. Katalin hercegné megtette ezt, Diana hercegné valahogy kitért a feladat elől mert nagyon szerette az állatokat..Ez egyszer vissza fog ütni. tömény nagyon szeretne vadászati világkiállítást is itt, és jegesmedvére is szeretne vadászni. A vadász is csak addig nagy úr amíg egmedvével, nagymacskával szóval valamilyen nálánál erősebb állattal találja magát szembe. A krokodilvadász Steve Irwin esete is intő példa lehet azt hitte, mindent tud a krokodilokról és mindent megtehet velük, ez lett az ő tragédiája. Szerintem az állatok tisztelete nem abban rejlik hogy vadászunk rájuk, persze mindez csak az én véleményem.
dr. prédikátor
Tömjén eltárs! és hogy állunk a háziasított rénszarvas vadászattal???Hogy nem sül le a pofádról a bőr!!! Patkány!!!
csipetke
...és ez a szent megvédi a házi-rénszarvasokat az idiótáktól is,akik csak úgy kilövik a más állatát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.