Helyesli az Egy Övezet Egy Út kezdeményhez, vagyis az Új Selyemúthoz való csatlakozást a volt kormányfő.

Medgyessy Péter volt miniszterelnök is támogatja a keleti nyitást és Magyarország közeledését Kínához. Szerinte az EU-val Magyarország kifejezetten jól járt, de úgy látja, hogy egy gazdasági válságban csak ártana Magyarországnak az euróövezethez való csatlakozás, márpedig azt véli, hogy közel a következő válság – írja a Magyarország uniós csatlakozásának 15. évfordulójának apropóján rendezett fórumáról készült beszámolójában a növekedés.hu.

Orbán egykori ellenfele kiáll a miniszterelnök mellett

Jó irányba haladnak a dolgok ebből a szempontból, mert Kína a világpolitikában egyre inkább meghatározó szerepet játszik, és nem a kínai politikai modellt akarja átvenni a kormány

– mondta el a portál szerint Medggyessy, akit már 2015-ben Szijjártó Péter külügyminiszter tüntetett ki a kínai-magyar barátságért végzett munkájáért.

Orbán egykori ellenfele kiáll a miniszterelnök mellett

Forrás: MTI/Rosta Tibor

Az euró átvételéről azt mondta, hogy nemcsak szigorú fegyelmet követel meg a közös európai fizetőeszköz átvétele, hanem látni kell, hátrányai is vannak az euróövezetnek: ha egyszer belépünk, nem lesz kilépési lehetőség, amit a görögök példája is jól mutatott.

Szerinte ez egy válság esetén lehet fontos, és úgy látja időben közel vagyunk egy ilyenhez.

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

(novekedes.hu)

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.