Az Igazságügyi Minisztérium mély megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elutasította a Szegedi Törvényszék kérését és a bíróság kezdeményezése ellenére sem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára kiemelte: Magyarországon még nem volt példa arra, hogy köztörvényes bűncselekmény gyanúja esetén ne függesszék fel a mentelmi jogot.

Ez elfogadhatatlan, a bűnüldöző szervek munkáját nehezíti és lehetővé teszi a gyanúsított számára, hogy bizonyítékokat tüntessen el, vagy az országból elszökjön

– tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra, a magyar demokrácia történetében példátlan, hogy egyes politikai körök megpróbálják ellehetetleníteni az igazságszolgáltatás működését.

Megmarad Czeglédy Csaba mentelmi joga

Felszólítjuk az ellenzéki pártokat, hogy a törvények adta lehetőségekkel ne éljenek vissza, ne akadályozzák a bíróságokat a munkájukban

– fogalmazott.

Völner Pál felidézte: Czeglédy Csabának az évekkel a választás kiírását megelőző cselekményen alapuló, a választási eljárással semmiféle összefüggésben nem lévő büntetőügyekben kell bíróság elé állnia – esetének a mentelmi jog lényegéhez, szelleméhez nincsen köze.

Emellett azt, hogy a mentelmi jog nem alapjog, az Alkotmánybíróság is hangsúlyozta már, éppen Czeglédy Csaba ügyében, 2018-ban – tette hozzá.

Cikk- és ímlapkép: MTI/Balogh Zoltán

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
Azért van még pár példa, hogy köztörvényes bűncselekmény gyanúja esetén a haja szála sem görbül a képviselő úrnak, mert a vezér közvetlen barátja.
Még pótolják is a rábízott és eltüntetett 1,6milliárd forintot, amiből hidat kellett volna építeni a népének a munkába...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.