A Jobbik európai parlamenti listavezetője szerint EP-választásnak még soha nem volt akkora tétje, mint a mostaninak, mert május 26-án az dől el, "megengedjük-e Orbán Viktornak, hogy Magyarországot teljesen elszigetelje".

A Jobbik listavezetője szerint "bérrabszolgaságon alapuló diktatúra" jöhet

Gyöngyösi Márton szombaton Egerben sajtótájékoztatón azt mondta, az elszigetelődés következménye

"bérrabszolgaságon alapuló diktatúra" lehet.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, pártja programja három lényeges kérdéskört tartalmaz, első helyen a legnagyobb kihívást jelentő migrációt említette.

"Meg szeretnénk állítani, az illegális migrációval szemben lépünk fel, csak sokkal radikálisabban, mint a kormányzat" – jelentette ki az ellenzéki politikus.

Gyöngyösi Márton közölte, a déli határzár önmagában kevés, amit bizonyítanak az osztrák bevándorlási hivatal 2016-2017-es adatai: a magyar-osztrák határon 15 ezer migránst számoltak össze.

Ezért a Jobbik szerint a határőrség visszaállítására van szükség.

A párt az elvándorlás ellen új kohéziós politikát, ennek következményeként bérfelzárkóztatást szorgalmaz. Úgy vélik, ennek hiányában

ma az elvándorolt százezrek helyébe munkásmigránsokat telepít a kormány

olcsó munkaerőként Ukrajnából, Törökországból, Mongóliából, aminek eredménye a nemkívánatos lakosságcsere.

A Jobbik szerint az eddig sosem látott mértékű magyarországi korrupció ellen csak az európai ügyészséghez való csatlakozással lehet fellépni, ezért is tartalmazza ezt az elvárást a programjuk.

Balczó Zoltán, a párt EP-képviselője szerint több területen is megosztott és válaszút előtt áll Európa, ezek közül a legfajsúlyosabb a migráció ügye. Ebben a Jobbik álláspontja határozott: sem az illegális, sem a szervezett migrációt nem fogadja el – közölte.

Az EP-képviselő szerint a Fidesz "az elhallgatás hazugságára" építi kampányát. Azt mondta, az állam- és kormányfők tanácsának legutóbbi határozata szerint kizárólag önkéntes alapon történhet meg a migránsok áttelepítése, nincs kvóta.

"Az elhallgatás annak szól, hogy ha ezt a határozatot tudatnák, nem lehetne fenntartani azt a fenyegetettséget, amit megállítani egyedül Orbán Viktor képes"

- mondta Balczó Zoltán.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desir62
Hát ha segítetek a gecinek akkor biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.