Minden korosztálynak van feladata az internetes kártevők elleni védekezésben – mondta Csizmazia Darab István IT-biztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Szakértő: veszélyben vagyunk az interneten, az idősebbeknek még nehezebb a dolguk

Közölte: a mai ötvenesek nemzedéke még az internet előtti offline világban nőtt fel, ugyanakkor már az online alapú mindennapokra kell felkészítenie gyermekeit, s ez a váltás egyfajta kultúrsokkot jelent.

Fontosnak nevezte, hogy az internetre kapcsolódó eszközök mindegyikére telepítsünk védelmi programokat, valamint alkalmazzuk és tanítsuk a biztonságtudatos, okos felhasználást.

Utóbbi részeként említette, hogy a gyerekeknek tanítsuk meg, mire figyeljenek, ha idegenekkel lépnek kapcsolatba a világhálón, de azt is, hogy ha nem használják, akkor takarják el a számítógép kameráját, nehogy valaki visszaéljen annak illegálisan megszerzett képeivel.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
Ma ráértem , és a boltból hazafelé megszólított egy idős úriember , elmondta hogy itt nőtt fel a Molnár Ferenc téren , azóta annyi változás történt , hogy nem győzte sorolni. Kerékpárral járja a várost . Szereti az unokáját , de amikor elmegy hozzá , beül a fotelba és nyomkodja a kütyüjét , egy egy szóval ugyan válaszol , majd beszunnyad , felriad , újra talál nyomkodni valót . Na mondom magamban akkor beszélgessünk még , jó volt . Ma már nem beszélgetnek az emberek , vagy bizalmatlanok , vagy nincs miről .
ila51
na , felkerült megint
nos az biztos , hogy óvatosan kell bánni a megosztásokkal , posztolásokkal

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.