Az LMP küldetésének tartja az Európai Unió kiszabadítását azoknak a nagyvállalatoknak a rabságából, amelyek rabul ejtették a közösség fő döntéshozó szerveit – mondta az ellenzéki párt európai parlamenti (EP-) választási listavezetője vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

LMP: az uniót ki kell szabadítani a nagyvállalatok rabságából

Vágó Gábor úgy fogalmazott, a profithajhász nagyvállalatok alacsony szinten tartják a környezetvédelmi- és munkaügyi szabályozást, és ezért történik például a klímaváltozás.

Példaként említette, hogy a száz legnagyobb vállalat felelős az üvegházhatású gázok kibocsátásának kétharmadáért.

Ők azok, akik a negyedéves profitjuk érdekében tönkreteszik a bolygót

- mondta, majd hozzátette, Európa gazdasági és társadalmi kettészakadása szintén a nagyvállalatoknak tudható be.

Kiemelte, az LMP azt szeretné elérni, hogy Magyarországon ne a nagyvállalatok diktálják a stratégiai partnerségi szerződéseket a kormánynak. "A kormány ne legyen a nagyvállalatok csicskása" – fogalmazott.

Ezért mondjuk azt, hogy "Európa vagy zöld lesz, vagy nem lesz" – ismételte meg a politikus pártja választási jelmondatát.

Demeter Márta, az LMP társelnöke, a párt másik EP-képviselőjelöltje szerint a kormány nem kíván tenni semmit a "tömeges kényszerű kivándorlás ellen".

Hangsúlyozta, a legfrissebb felmérések szerint 610 ezer magyar él külföldön, akiknek 70 százaléka megélhetési problémák miatt hagyta el az országot.

Az ellenzéki politikus tragikusnak nevezte, hogy legalább ugyanennyi fiatal tervez külföldön munkát vállalni. Emlékeztetett, az LMP éppen ennek megakadályozására kezdeményezte, hogy az uniós pénzekből a jövőben ne a külföldi nagyvállalatokat, hanem a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások kapjanak támogatást.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@Csizmás Kond: - érdekes, nálunk mégsem hagyják az Eu-t parancsolni, pedig ő fizet szinte mindenért, amiért még az ország működik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Jozefina: Az ilyen zöldek,szerte Európában pofátlanul az ellen ágálnak,ami akár az ő csókos
életükhöz adja a pénzügyi hátteret! Bizonyos kort elérve elfelejtik a multjukat,és kasszíroznak to-
vább a kül. "zsíros" poziciókban! Ebben a bandában nincs különbség a nyugat és a kelet között!!
Csizmás Kond
@görbetükör: ...gondolom azért nem bánod ha én is befejezem...szóval te amint látom csak vitázol..bármiről... de, nem tudod követni a témát...átugrálsz más hasonló szavakra vagy nevekre témától függetlenül és összemosod...hát ez így tényleg idegesítő lehet...:)...na pá...:)
nevemnick
Schufni párt mindig kever, mint a paptetű.
Eriksson
Miről beszél Vágó? Hiszen az egész unió egy nagyvállalat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.