Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Karmelita kolostorban fogadta Alekszej Lihacsovot, a Roszatom orosz atomenergetikai konszern vezérigazgatóját – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor: a paksi fejlesztés Magyarország nemzeti érdekeOrbán Viktor miniszterelnök fogadja Alekszej Lihacsovot, a Roszatom vezérigazgatóját a Karmelita kolostorban 2019. május 12-én. A kormányfő mellett Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, Alekszej Lihacsov mellett első helyettese, Kirill Komarov. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Árvai Károly

A megbeszélésen áttekintették a paksi atomerőmű-építési projekt állását, és tárgyaltak a további teendőkről.

Orbán Viktor szerint a két új atomerőművi blokk megépítése jelentősen növeli Magyarország energiabiztonságát, hozzájárul hazánk energiafüggetlenségéhez és a klímavédelmi célok eléréséhez is.

A beruházás tehát teljes mértékben összhangban van Magyarország nemzeti érdekeivel

- hangsúlyozta a kormányfő.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A világ modernebb felén már tulleptek az atomon. Van attól jobb megoldás is a megujjulo energiaban. Csak ott nem nem tudott volna annyit lopni O1G
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
"Nemzeti" érdek- azaz orbán=fidess érdek. Ha valami kell!! neki vagy/és a"családnak", rögtön haza-és nemzeti köntösbe bujtatják.
Jozefina
Azért, hogy kinek az érdeke nem kell kifelejteni a másik aláírót sem a kremlből!!!
Bezzeg hétfőn Trumpnál reszkető kézzel írja majd alá a folyákony gáz vásárlást az USA-tól!!!??? A harci gépekről nem beszélve!!!
görbetükör
Már megint az Orbán-féle nemzeti fogalom. Mint a dohánybolt, meg a keresztény kultúra.
memegenerator.hu/uploads/memes/BaOL7fzA0.jpg
Peller Anikó
@papa.49: a kép valóban döbbenetes, állnak néhány vizesüveg előtt, az oroszok le nem ülnének csak néznek a semmibe és azon méláznak miért jöttek harciszekerek nélkül. De ami késel nem múl el.
nemfideszes
@Borsodi: ... hogy az unokái is a "saját lábukon" állhassanak... munka nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.