Az Európai Bizottság az előzetes egyeztetések során kifogásolta a babaváró támogatást, és nem hagyta azt jóvá – mondta a kormányszóvivő a Budapesten tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Hollik István hangsúlyozta, hogy ilyen esetekben a kormány mindig egyeztet a testülettel, hiszen bankokat segítő állami támogatásának minősülhet, ha a folyósítások rajtuk keresztül érkeznek.

Az előzetes egyeztetésért az Európai Bizottság versenyjogi főosztálya felelt, alaptalanok tehát azok az állítások, hogy a testület nem kifogásolta a babaváró támogatást

- tette hozzá.

A kormány – mint fogalmazott – hasonlóan járt el a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) bevezetése előtt, amelyre meg is kapta az előzetes jóváhagyást. A szóvivő szerint az Európai Bizottság arra sem hivatkozhat, hogy nem indított vizsgálatot a babaváró támogatás ügyében, hiszen annak hatályba lépéséig ezt nem is teheti meg.

Hollik István kiemelte, hogy a testület versenyjogi kifogásait az egyeztetési jegyzőkönyvek is bizonyítják.

A kormány ezért – tette hozzá – szükség esetén nyilvánosságra hozza azokat, és továbbra is ragaszkodik a babaváró támogatás július 1-jei bevezetéséhez.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton újságírók előtt nehezményezte, hogy Brüsszel kifogásolta a babaváró támogatás bankokon keresztüli folyósítását, noha ugyanezt a migránskártyák esetében nem korlátozta.

Az Európai Bizottság vasárnap délelőtt azt közölte, hogy nem támadták meg a programot, és nem is vizsgálták azt.

Forrás: MTI

Címlapi kép: Facebook

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem ártana már a szócséplőknek a programját frissíteni! Az európai bizottságot torony magasan nem érdekli, nem foglalkozik vele, miután magán személyeknek nyújtott hitelről van szó! Nem kellene néha azt is elolvasni, ami az uniós jogszabályokba van, két migráncsozás közben???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nusika
Kásler hirdeti a tízparancsolat betatását!!! ...ilyenkor miért nem figyelmezteti a képviselőket, hogy nem igaz amit mond, mert Brüsszel hazugsággal vádolja a fideszt(kormány)!
Macskaszem
Ez a hol lik, hol nem lik is hazudik, mint a vízfolyás.
advocat
Ne nézzenek hülyének. At uniót ez nem érdekli. Valaki hazudik. "Brüsszel" szerint a magyar kormány. Válasz?
tudode
Még KILENCVENHÉT ismétlés hiányzik, PACEKBA, parancsra:
.
""""Az ellenzék véleményére oda kell figyelni, de nem az ő álláspontjukat kell képviselni. A mi értelmezésünk az, hogy a következő évtized kérdése a bevándorlás. Az az erkölcsi kötelesség, hogy erről beszéljünk. Ahhoz, hogy minden házba eljusson, hogy csata zajlik Európában, visszafordíthatatlan dolog lesz, ha a bevándorlás megtörténik, akkor azt százszor, és ha kell, ezerszer is el kell mondani.
.
Ez egy monotóniatűrő képességet igényel, de így kell csinálni. Hogy meggyőzzük az embereket, hogy azt tekintsék a legfontosabb kérdésnek, amit mi is."""
.
És mogyák, mint az imamalmot, mert különben DÁDÁ!

.
Nessy
Nem ártana már a szócséplőknek a programját frissíteni! Az európai bizottságot torony magasan nem érdekli, nem foglalkozik vele, miután magán személyeknek nyújtott hitelről van szó! Nem kellene néha azt is elolvasni, ami az uniós jogszabályokba van, két migráncsozás közben???
Commenter
@Nessy: Talán matricákat kellene ismét ragasztgatnia? CSOK ellenes szervezet felirattal?
Nessy
@fideszes gyökér: Úriember biztosra nem fogad! :-))
Nessy
@Mirabilis: Megtanulják a Tíz parancsolatot, ergo nem lesznek betegek!
lampa laz
Valaki elaltathatná ezt a hülyét, mert már rossz nézni a szenvedését..
Jozefina
Hazudik, ha dokumentumokkal nem tudja alátámasztani!!!
papa.49
Mutasd be a ,,jegyző könyveket,, likaspista !!!
desir62
hol(a)lik már megint, kihúzta a fejét gorbán seggíbűl.
papa.49
@desir62: Lemaradt a nem kormányzati repcsiről )))))))))))
Madácsi Pali
És még sok egyèb dolgot sem, amit ugyan így nem vett napirendre!
Jozefina
Ez a szerencsétlen nem tud külömséget tenni a baba és a bank között!!! Brüsszelnek az utóbbival van kifogása!!!
Nessy
@magyarbakancs: Szegény Hollik! Elutazott a főnök, és nem tett fel rá új lemezt!
SystemError
Hollikus Gerinctelenikus - legfőbb ismertetőjegye, hogy parnacsra bármikor, de hobbiból is eladva az anyját hazudik. Igaz fidess keresztény!
magyarbakancs
@Nessy: meg hallom ezt a dumát kiráz a hideg.
Ez az ócska szöveg amit nyomnak naphosszat.
Ez az a betegség amit kezelni kell.
Nessy
@1magyar: Semmi! Ergo nem is szól bele. A kormány küldte el a törvényt véleményezésre. Meg is válaszolták, hogy a magán embereknek adott állami támogatások az adott ország belügye. Csak ez választás előtt nem hangzana jól.
Aki Én
@1magyar: Annyi, hogy kormányunk kérte tőlük a véleményezést. Az Eb ,,örvendetes"-nek találta.
,,Ricardo Cardoso, az EB versenypolitikai szóvivője azt közölte az Indexszel: a bizottság nem kezdeményezett párbeszédet a magyar kormánnyal a babaváró támogatásról, viszont az Orbán-kormány Brüsszelhez fordult ebben az ügyben. „Nincs folyamatban vizsgálat, és a Bizottság nem fogalmazott meg semmiféle hivatalos álláspontot az ügyben. A Bizottság gyakran kapcsolatba lép a tagállamokkal az olyan intézkedések megvitatására, amelyek állami támogatást jelenthetnek” – írta a lapnak Cardoso.

Hogy a magyar hatóságok miért is fordulhattak hozzájuk, azt a bizottsági szóvivő azzal magyarázta: az állami támogatásra vonatkozó uniós szabályok lehetővé teszik a tagállamoknak, hogy szabadon támogassák az általuk jónak látott társadalmi célokat és polgáraikat, és ne sérüljön a verseny sem. Az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok ugyanis egyáltalán nem is vonatkoznak magánszemélyeknek nyújtott támogatásokra. Magyarán, ha Brüsszel vizsgálódna is a kérdésben, kizárólag azt nézhetnék, hogy a bankoknak milyen versenytorzító támogatást ad az Orbán-kormány. Ám a magyar kabinet nem a bankokat támogatná a programmal, így a pénzpiaci versenyt érintő uniós versenyjogi szabályok megsértése fel sem merülhet – írja az Index."

Csak a szokásos hazudozás, félrevezetés, propaganda, másra mutogatás...
szegfue
@Aki Én: Nekem az a tippem, hogy "elhamarkodták a "babaváró támogatás" bejelentését és most visszalépnének az EB-re mutogatva!!
szegfue
@Qqberci: Nem tudok másra gondolni... Bár "babaváró hitelnek" nevezik, de aki megköti a szerződés és mondjuk "beigér" 2 babát, az a család rögtön megkapja a 10 millió Ft-ot, ami nem hitel és nem is a bank pénze és addig hitel, amig a babák megszületnek, onnantól "ajándék". Ha határidőre nem születnek meg a babák, akkor válik hitellé. Tehát -- bár nem tudom ennek a gyakorlati részét, de az szinte biztos, hogy banki közremüködéssel -- most kell a költségvetésből esetleg sok-sok 10 mill. kifizetni... mondjuk arra is kiváncsi lennék, hogy a költségvetés kiadási oldalán egyáltalán van ilyen tétel?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.