A kormány családtámogatási rendszere is felfelé veri a fővárosi lakásárakat, pedig a V4-ek közül már így is Budapest a legdrágább.

Irreálisan drágák a fővárosi lakások és a kormány is felveri az árakat – az MNB már válságtól tart

Tavaly az egész évet tekintve erős kereslet mellett jelentősen emelkedtek a lakásárak, éves szinten országosan 15,2 százalékkal, Budapesten pedig 22,9 százalékkal, ezzel a fővárosban emelkedett a túlértékeltségi kockázat, azaz az árak meghaladják a makrogazdasági fundamentumok által indokoltat – írja hétfőn megjelent lakáspiaci jelentésében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Az MNB közleménye szerint hogy a makrogazdasági fundamentumoktól (fizetések emelkedése, a munkaerőpiaci helyzet, kedvező kamatkörnyezet) függő egyensúlyi árszintet a lakáspiaci árak országos szinten még nem érték el, Budapesten viszont 15 százalékkal már meg is haladták, ezzel magyarázható a fővárosi lakáspiacot érintő jelentős túlértékeltségi kockázat. A következő időszakban is hasonló trendre számít a jegybank, ugyanis az MN számításai szerint idén az első negyedévben a fővárosban 20,5 százalékkal emelkedtek az árak, a második negyedévben pedig becsléseik alapján országos szinten további, reálértelemben 7,6 százalékos, nominálisan 11,1 százalékos áremelkedés várható. Többek közt a kormány családvédelmi programja és a falusi csok is növeli majd a keresletet az egész országban.

Forrás: index.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Vajon kit vagy kiket kell kiszorítani ?
tudode
50 milla alatt már csak KUTYAHÁZAT lehet kapni:
.
Nesztek nektek CSALÁDOK,
.
Tafasz van tafasz van, bimbasznak a fák, csarapicsák, nagy a pofátok, a .. h a z á t, majd ha KÉT ÉLETETEK LESZ!
.
ujepitesu.jofogas.hu/jakob-ingatlan-kft/elite-park#xtor=SEC-9145
.
A lényeg az, hogy üresen konganak a BETONTEKNŐK, a porontyokat családostúl kilakoltatyák!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.