Törvényt sértett a Fidesz-KDNP azzal, hogy május 7-én a Csongrád Megyei Kormányhivatalban tartott kampányrendezvényt Szijjártó Péter részvételével – állapította meg a Csongrád Megyei Területi Választási Bizottság.

Törvénysértően kampányolt a Fidesz Szijjártó Péterrel

A Momentum jelezte, hogy feljelentést tesz a rendezvény miatt, amit a fideszes médiaholdinghoz tartozó Szegedma programjaként hirdettek meg, „Az európai parlamenti választások tétje” címmel. A gond a helyszínnel volt: a választási törvény szerint ugyanis állami vagy önkormányzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületben választási kampánytevékenységet folytatni, választási gyűlést tartani tilos.

A választási bizottsághoz benyújtott kifogásban Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendezvény meghívójában a Fidesz helyi szervezetének email-címére kérték előre elküldeni az érdeklődők kérdéseit. A kormányhivatal bejárata előtt a Fidesz standot is állított, amit nem tudtak kikerülni azok, akik ügyet intézni mentek.

A választási bizottság jelezte, hogy a jogszabály minden olyan tevékenységet kampánytevékenységnek nyilvánít, ami alkalmas a választói akarat befolyásolására. A meghívóból és egyéb sajtóforrásokból egyértelműen megállapítható, hogy ez a rendezvény alkalmas volt erre. Pénzbírságot arra hivatkozva nem szabtak ki, hogy a Fidesz-KDNP-vel szemben hasonló jogsértést még nem állapítottak meg, de a további jogsértéstől eltiltották a kormánypártokat.

Az épület előtti pultozás miatt emelt kifogást elutasították, arra hivatkozva, hogy a választási törvény kifejezetten az épületen belüli cselekményekre vonatkozik.

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Mikor nem sért törvényt ez az aljas banda? Január 1-től december 31.-ig folyamatosan.
simmering73
Mikor nem sért törvényt ez az aljas banda? Január 1-től december 31.-ig folyamatosan.
Madácsi Pali
Orbánisztánban a O1G pribékjei törvények felett állnak.
szép új világ
@Madácsi Pali: De ha egyszer elszakad a cérna! Márpedig előbb-utóbb el fog...
Madácsi Pali
@szép új világ: már rég el kellet volna szakadni annak a cérnának!
papa.49
@Madácsi Pali: Lassan alakul az ki de eljön az is, akkor lesz majd nagy ajvékolás a fütyiszeknél ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.