A magyar kormány számára minden felelősen vállalt gyermek kincs, minden megszületett magyar élet értéket jelent – emelte ki Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfőn Topolyán, ahol babacsomagokat adott át 109 vajdasági magyar családnak.

Magyar állami támogatások igénylésére buzdította a szerbiai magyarokat Novák Katalin
Fotó: Soós Lajos/MTI

Rámutatott, hogy 2010 óta olyan családbarát kormányzás folyik Magyarországon, amelynek a középpontjában a gyermekek és a gyermeket vállaló és nevelő fiatalok állnak.

Ez a kormányzás azonban nem korlátozódik a Magyarország jelenlegi földrajzi határain belüli területekre, hanem átlépi az ország határait is, "mert számunkra minden, felelősséggel vállalt magyar gyermek kincset jelent, és ezért szeretnénk minden olyan fiatalt elismerni, aki magyar gyermeket vállal, magyar gyermeket hoz világra és nevel magyar felnőttnek".

Mint mondta: erről szól a Köldökzsinór Program, "amely a magyar-magyar összetartozást, a szülőföld és a határainkon kívül élő magyarok közötti eltéphetetlen köldökzsinóron keresztül az összetartozást jelképezi".

Novák Katalin felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon és a Kárpát-medencében már több mint 25 ezer igénylés érkezett az Emberi Erőforrások Minisztériumának családokat segítő anyasági támogatására és a babakötvényre,

a köldökzsinór-támogatások száma is több ezerre tehető, például a Vajdaságban már majdnem elérte az ezret azok száma, akik igényelték a támogatást.

A babacsomagokat a nemzetpolitikai államtitkárság azoknak a családoknak adja ajándékul, akik igényelték a gyermekvállalást segítő támogatásokat.

Az államtitkár kiemelte, hogy Magyarországon pozitív irányba mozdultak a népesedési mutatók az elmúlt években. Egyre többen kötnek házasságot, egyre kevesebben válnak el, egyre nagyobb a gyermekvállalási kedv. Húsz éve nem voltak olyan jók a mutatók, mint az elmúlt évben – húzta alá. "De még nem dőlhetünk hátra, ez nem azt jelenti, hogy jól állunk, még mindig alapvetően egy demográfiai lejtmenetben vagyunk, évről évre fogy a magyarság. Ezt a folyamatot szeretnénk megállítani, és ezért hirdettük meg a családokat támogató, a gyermekek vállalását középpontba helyező politikát határainkon kívül és belül". Novák Katalin örömének adott hangot, hogy egyre több fiatal vállal családot Magyarországon, de például a Délvidéken is. Reményének adott hangot, hogy ez a pozitív tendencia a jövőben is folytatódik.

A politikus arra kérte a jelenlevőket, hogy május 26-án éljenek demokratikus jogukkal, és vegyenek részt az európai parlamenti választáson, szóljanak bele Európa jövőjének az alakításába.

"Támogassanak bennünket abban, hogy Magyarországnak és a határainkon kívül élő magyaroknak az érdekeit a lehető legjobban tudjuk képviselni Európában, és hozzájáruljunk ahhoz, hogy Európa hosszútávon is biztonságos hely legyen, egy olyan hely, ahol a magyar érdekek a lehető legmagasabb szinten képviseltetnek"

- hangsúlyozta.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Talán ez a buzdítás azért történik, mert Magyarországon már minden állampolgár jobban él, mint a kinti magyar állampolgárok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
2010 óta olyan családbarát kormány van hatalmon, hogy a születések száma - a nagy boldogságban - a reprodukciós szint alá süllyedt. Ez tényleg egy sikertörténet, te hülye liba.
CsipkeRózsa
Talán ez a buzdítás azért történik, mert Magyarországon már minden állampolgár jobban él, mint a kinti magyar állampolgárok.
Pági
@Gauntlet: örülnek, legalább nem nekik kell támogatását adni.
kereső
Nem akarom én azt fizetni- egy árva lukas kétfillért se! Itthon meg gyerekes családok kerülnek az utcára-akiknek a kormány feje minden jót kiván. A hócipőm van tele a határontúliak ajnározásával.Elég má'!!!
Nessy
Tessen mondani, még hány náció csemetéinek a nevelését fizetik a magyar adófizetők???
Qqberci
"2010 óta olyan családbarát kormányzás folyik Magyarországon, amelynek a középpontjában a gyermekek és a gyermeket vállaló és nevelő fiatalok állnak."

Például a Tiborcz-család és gyerekeik...
ágimami
Ennek a nőnek elmentek otthonról, már régóta látszik!!
Először talán a magyar emberekkel kellene törődni, nem a határon-túliakkal!!
Itthon talán minden rendben, te elmeroggyant nőszemély!!!
tudode
A Hungary Help program keretében, vagy a kódisok számára elérhetetlen CSÖK keretében, vagy abból, amelyből a BENNSZÜLÖTT kilakoltatás előtt álló Édesanya nem kap egy kanyit sem!
.
---- Orbán kitartást és további minden jót kívánt a kilakoltatásra váró 9 gyerekes családnak
.
444.hu/2019/05/08/orban-kitartast-es-tovabbi-minden-jot-kivant-a-kilakoltatasra-varo-9-gyerekes-csaladnak
.
Nevetséges!
.
Hatáskör hiányában elutasítva, akkor, amikor DISZPINTYKÉNT hajlonganak, IGENIS FŐNÖK!
.
kissé felnőttem
a stadionokra nem kellett volna a közpénzt pazarolni , csalásbarátok lennétek inkább jutna sok minden értelmesrenem családok kilakoltatására házak lakások ezrei meg üresen porladnak az országban
advocat
Egy kérdés. Ha a miniszterelnök nem tud beavatkozni a kilakoltatott család ügyében, akkor ezt a 109 családot ki és miből finanszírozta. Nincs erre keret? Akkor ez az ország szégyene is lehet.
lampa laz
Kielégítenek ezek minden határontúlit, mint jó qurva a kuncsaftjait, csak ennek az élvezetnek az árát is velünk fizettetik meg.
papa.49
Mocskos némber novákszatyor a 9 gyermekes családnak mit adtál át ???
A kilakoltatási végzést ???
Dögölj meg !!!
desir62
A jó qrva anyjukat! Itthon meg kilakoltatnak családokat.
Mocsok PATKÁNYOK MEG AKIK RÁJUK SZAVAZNAK.
kereső
Mindeközben idehaza Szalai Kriszta szinésznő gyüjtést inditott a kilenc gyermekes család megsegitésére.Tegnap estig 11.306.000 Ft gyűlt össze. A magyar társadalom adófizetése mellett átveszi az állam???feladatait??IS?Hiszen adunk a mentőknek, a kórházak alapitványainak életmentő készülékekre, a hospice házakra, támogatjuk a hajlék nélkülieket és még sok minden mást/másokat. Az állam? Az meg kivonul, ha marad akkor meg tönkretesz- oktatás,eü., felszámolt szociális háló. Már nem tudok ,csak hányni tőlük. 700 milliárd az egyházaknak? 560 milliárd a sportra/stadionra focira, ki tudja hány száz milliárd a külhoniakra. 1000 milliárd az élősködő új burzsoáziára, és még amit nem tudunk-hogy hova. Tudunk még adni?
vacsi
Megy a pénz szórása ezerrel! Mindeközben a Magyarországon született magyar gyerekek - és családjaik - életét ellehetetlenítik. Bár nem helyeslem, de megértem, hogy egyre többen hagyják itt az országot. Kint még úgy is jobban járnak, hogy nem támogatják őket, csak hagyják dolgozni, tisztes fizetésért.
justhpeter
@kereső: Tökéletesen egyetértek. Novák Katalin kormánya a határon kívül élő magyarok kormánya. Az itthoniakat ők csak lerabolni tudják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.