Megkezdődött Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök találkozója hétfőn a washingtoni Fehér Házban.

Orbán Viktor megérkezett a Fehér Házba, itt vannak az első felvételek

21:30

Orbán Viktor miniszterelnök jó munkát végez Magyarország biztonságának megőrzésében – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök hétfőn a washingtoni Fehér Házban, ahol a magyar kormányfőt fogadta munkalátogatáson.

Orbán Viktor megérkezett a Fehér Házba, itt vannak az első felvételek

Úgy fogalmazott, hogy a magyar miniszterelnököt egész Európában tisztelik. Kiemelte, azt is, hogy Magyarország büszke és jó tagja a NATO-nak Méltatta Trump azokat az erőfeszítéseket is, amelyeket a magyar kormány tesz az illegális migráció ellen, és leszögezte, hogy Európában óriási problémát okoz.

Orbán Viktor az Egyesült Államok és Magyarország közti stratégiai szövetség kiterjesztését emelte ki amerikai látogatsának fő céljakén.

Orbán Viktor megérkezett a Fehér Házba, itt vannak az első felvételek

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a két ország számos fontos területen hasonló erőfeszítéseket tesz, és a közös témák közül kiemelte az illegális bevándorlást, a terrorizmus elleni harcot és a keresztény közösségek védelme érdekében tett lépéseket. A demokratikus reformokat érintő kérdésre válaszolva a magyar miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a kormány a 2011-ben kidolgozott új alkotmány alapján dolgozik.

A Fidesz rekordgyorsasággal készített plakátot Trump Orbánt méltató mondataival:

20:30

Az amerikai politikus az M1 aktuális televízióban és a CNN amerikai hírtelevízióban is közvetített képsorok szerint az épület egyik bejáratánál személyesen fogadta a magyar kormányfőt, akivel kezet fogtak, üdvözölték a fotósokat, majd beléptek az épületbe, ahol megkezdődött a hozzávetőleg egyórásra tervezett megbeszélésük.

A Fehér Ház a magyar miniszterelnök fogadásáról szóló múlt heti közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a két politikus tárgyalására Magyarország NATO-csatlakozásának huszadik évfordulója alkalmából kerül sor. A megbeszélésen az előzetes tájékoztatás szerint kereskedelmi, energetikai és kiberbiztonsági kérdésekre összpontosítanak.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
@Peller Anikó: Akkor Amerika is pusztulásra lenne ítélve.
menekült
A két trampli találkozott. :)))
De ez az 0rbán rettenetes! Embert nem láttam még ennyit matatni a ruháján. Mikor megérkezett, alig várta, hogy hátat fordítson a kameráknak és nyalogathassa a száját.De az a fránya zakó meg a nyakkendő, azon mindig van mit megrángatni. Viszont sokat nem engedték szóhoz jutni, majdnem egész idő alatt Trump beszélt a Kínával való kapcsolatukról. Sok jót nem kapott 0rbán, az biztos! Nagyon kíváncsi vagyok, a négyszemközti (vagy hányszemközti) megbeszélésről mit fognak elmondani.
justhpeter
Szerintem tartsa ott és akkor neki is lesz 1G-je.
levarosbukta
Hát én hangosan felröhögtem amikor Trump a vendég előtt bement az ajtón, mondván ha akarsz gyere! Mekkora bunkó egy fazon. :) :)
menekült
@levarosbukta: Csak udvariasan előrement, hogy mutassa a dundinak az utat, olyan régen járt már ott, hogy biztos biztos elfelejtette. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.