60 évvel ezelőtt nyerte meg az 1 millió 240 ezer forintos fődíjat az ötös lottón Szabó István, aki azt vallja, a hatalmas nyeremény inkább átok volt, mint áldás.

Így ment tökre a magyar lottómilliomos élete a telitalálat után
Fotó: Mónus Márton/MTI

István, aki 18 évesen lett milliomos, a Délmagyarországnak azt mesélte, 124 köteg százforintos bankóban kapta meg az összeget. 

Először vett egy Pannónia motort, majd gyorsan elkezdte szórni a pénzt.

„Apródonként, három-négy-öt kötegenként kihordtam a takarékból, és a ruhásszekrényemben egy kalap alatt tartottam. Amikor napokra eltűntem, és a Rigolettóban kötöttem ki Budapesten, édesanyám mindig arról tudta, hogy körülbelül hány napig leszek távol, hogy hány köteg hiányzik a kalap alól. Volt olyan is, hogy jól leittam magam, és kizsebeltek. Amíg kimentem a vécére, a kabátot ostoba módon otthagytam a széken. Nagy könyörgésre egy kalauznő fölvett az éjszakai vonatra, így kerültem haza borostásan, éhesen, szomjasan, még jó, hogy itthon, a kalap alatt volt még lóvé”

– mesélte a most 78 éves férfi, akinek mindössze két év kellett, hogy elverje az egész nyereményt.

István élete totálisan padlóra került, többször is összeütközésbe került a törvénnyel, a jogosítványát nem egyszer kellett visszavásárolnia, majd  lopott, csalt, sikkasztott, és összesen 24 év 4 hónapot és 20 napot ült a szegedi Csillag börtönben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.