A Donald Trump amerikai elnökkel tartott találkozón számos fontos területen megerősítették a szövetségesi kapcsolatokat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Washingtonban, miután a Fehér Házban az amerikai elnök meghívására munkamegbeszélést tartott Trumppal.

Hosszabbra nyúlt a tervezettnél a Trumppal való találkozás, így összegzett Orbán
Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytat a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2019. május 13-án. Mellettük John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. MTI/Koszticsák Szilárd

A közmédiának nyilatkozva a kormányfő emlékeztetett arra, hogy utoljára 18 évvel ezelőtt járt az amerikai elnöki hivatalban munkamegbeszélésen. "Éreztem a különbséget, (.) most másfajta vezetés, célratörőbb politika érvényesül" – fogalmazott. Kijelentette, hogy megbeszélésük Magyarország számára fontos találkozó volt, mert

a két országot összekötő stratégiai szövetségesi kapcsolatokat mind a gazdaságpolitika, mind a külpolitika, mind a biztonságpolitika és a külpolitika területén megerősítették, csakúgy mint a migráció és az üldözött keresztények ügyében

- szögezte le Orbán Viktor.

A találkozó a tervezettnél jóval hosszabb ideig, mintegy 40 percig tartott. A megbeszélésen Donald Trump és Orbán Viktor mellett részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és John Bolton, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója. A szűk körű megbeszélést az amerikai és a magyar küldöttség plenáris tanácskozása követte.

A washingtoni találkozón Trump azt mondta, hogy Orbán Viktor jó munkát végez Magyarország biztonságának megőrzésében. Méltatta Magyarország érdemeit NATO-tagként és azokat az erőfeszítéseket is, amelyeket a kormány tesz az illegális migráció ellen. A munkalátogatás a tervezettnél jóval hosszabbra nyúlt, szűk körű megbeszéléssel kezdődött, amelyen Donald Trump és Orbán Viktor mellett csak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Michael Bolton, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója vett részt.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
40 perc alatt én úgy gondolom nem lehet megbeszélni normálisan semmiféle kérdést!!! Ez egy kamu találkozó volt két nem egészen beszámítható emberrel!!!?? Valakinak, vagy valakiknek sokat fizetett orbán ezért a légyottért!!?? Mellesleg szinte ugyanabban állapodtak meg, mint putyinnal!!?? Botrányos az egész!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Remélem ott azért készült jegyzőkönyv a megbeszélésekről, mert nem itthoni kormányülés volt az, hogy elmaradjon! Szegényeknek nagyon sok dolguk lesz amint hazaérnek, hogy megint nyolcvan évre titkosítsák azt, amit bosszúból ránk vertek az amik a grippen vásárlás hozadékaként!
RonaGyuri
Nevén nevezve

bár valójában sokkal kisebb volt a még a füstje is, mint amit a hazai média látni vél, de voltak igencsak elgondolkodtató megfogalmazások

Találó a címe az AP tudósításának: „Trump meets Hungary's far-right prime minister”

(s.yimg.com/ny/api/res/1.2/1jk3rl_uVDGpbgOPoVT2zA--~A/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9ODAwO2g9NjAwO2lsPXBsYW5l/http://media.zenfs.com/en_us/News/ap_webfeeds/c67ee3833d354f70b8867c1ae4532445.jpg)
Sőz az első mondata is jellemző: „President Donald Trump has never shied away from rubbing shoulders with leaders more typically kept at a distance by the West, and his Oval Office meeting Monday with Hungary's far right-leaning prime minister was only the latest example of his engagement with strongmen.”! =))
Jozefina
40 perc alatt én úgy gondolom nem lehet megbeszélni normálisan semmiféle kérdést!!! Ez egy kamu találkozó volt két nem egészen beszámítható emberrel!!!?? Valakinak, vagy valakiknek sokat fizetett orbán ezért a légyottért!!?? Mellesleg szinte ugyanabban állapodtak meg, mint putyinnal!!?? Botrányos az egész!!??
menekült
Előzőleg 45 percet harangoztak be, hogy annyi időt szán Trump erre a far right-leaning prime ministerre. Ehhez képest valóban jóval hosszabb a 40 perc. :DDD
RonaGyuri
Ezt utoljára egy feleségtől hallottam, panaszként

egy tipikus mennyi is az annyi duma a Trump találkozó kapcsán

„Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Washingtonban, miután a Fehér Házban az amerikai elnök meghívására munkamegbeszélést tartott Trumppal.” – eddig nagyjából mindenki egyet ért. Aztán változnak a meglátások:
„A találkozó a tervezettnél jóval hosszabb ideig, mintegy 40 percig tartott. ”
illetve
„Alig húsz percet kapott Orbán Trumptól”!
Persze a különbség az a mi számít bele részből adódóik, lévén volt egy sajtáj is, ami nagyjából majd 20 percig tartott.
Ennek volt némi pikantériája:
„A közös sajtótájékoztató 16 percig tartott, ebből összesen nagyjából két percet beszéltek az amerikai-magyar viszonyról. Trump kapott kérdéseket …. A végén már Donald Trump próbálta rávenni az újságírókat, hogy kérdezzenek Orbántól is, de hiába, a magyar miniszterelnökhöz egyetlen kérdést sem intéztek.”!! =))
S méh egy extra poén is van, ami magához az utazáshoz is pikáns: „a plenáris megbeszélésen a magyar oldalról többek között részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kumin Ferenc európai és amerikai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár, valamint Budai Gyula miniszteri biztos”!
Igen a derék Budai!!! Tetszetek tudni mi az ő legfontosabb tapasztalata – túl a sehova sem vezető bosszúhadjáratokon -: „az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos” !!! =))
desir62
Jön majd a fitymasz propaganda: Trump többszöri megkeresésére szakítottam neki 40 percek a (lopásokkal terhelt) drága időmből. Ezt majd hirdetik ország világ előtt. Nagyon előnyös szerződéseket kötöttünk, és ígéretet tettem ezentúl többször meglátogatom és utasítottam, hogy a kitiltottak ezután utazhassanak az USA-ba
dr. prédikátor
Fogadni merek hogy az O1G most egy két hónapig kezet se fog mosni mert a trumpli kezet fogott vele!!!Amúgy meg az orális szobában fogadta a viktor szopkint!!! Talán nem véletlen???
Dr plágium
Azért nézzük meg hogy a független sajtó mit írt!
tulipan
@menekült: 15 perc? Ennyi maximum arra elég, hogy a családról érdejkódjenek...!
Klubtag
Ez az esemény egy nyilvánvalóan semmitmondó, üres, két autokrata pojáca összetalálkozása, melyet munkamegbeszélésnek csúfolnak. Képzelem mennyi suskába került az nekünk, hogy az ottani lobbisták kieszközöljék ezt a 40 perces kétoldalú élvezkedést. Szánalmas és nevetséges, mikor ez a két gőglufi egymás hátát veregetve dicsőitik a másik fél gazemberségeit, melyet a demokrácia ellen az utóbbi években elkövetni igyekeznek - orbán majdnem teljes sikerrel, amit trump rohadtul irigyel is tőle. Viszont két dologban nincs ellentét köztük az biztos: az egyik a könyörtelen, antihumánus nézetrendszerük, a másik, hogy a gazdagodásukért MINDENRE képesek. A hatalom számukra a DROG, illetve eszköz az anyagiak eléréséhez.
solidedge
Mivel Orbán tudta hogy soha többé be nem teheti a lábát a Fehér Házba így valószínű húzta az időt. De végül kitessékelték.
maci0427
Magyarország Washington és Moszkva szorításában van ! A találkozó célja is az lehetett nyilván , hogy itt is ott is megfeleljen ! Gondolom, hogy Ukrajna helyzete is szóba került, meg más egyéb más politikai téma, de különösebb gazdasági célja nem volt , kisebbek igen ! A migráns kérdésben nyilván hasonló álláspont volt .
maci0427
@solidedge: Washington legfontosabb problémája a térségben Ukrajna ! Moszkva és Washington más politikai beállítottságot akar ott. Fegyvereladás Amerikától, nem ez volt a legfontosabb hiszen más országtól veszünk amit ők gyártanak ? Minek annyi Magyarországnak ? Amennyi kell az most is meg van. A fő téma véleményem szerint "egyeztetés" , politikailag.
nevemnick
Lehet, hogy Trampli beszélgetés közben elnézést kért és elment pisilni?
Mert másra igencsak nem lehet gondolni...
nevemnick
Sajtótájékoztatón Trumpli kb. három-négy percig volt csak kíváncsi a rossz angolsággal beszélő öcsire, a média meg semennyire.
Nagy siker...ja és győzelem, pár milliárdocska fejében.
:D
Aki Én
@Shikari: ...ja.

,,A CNN műsorában szörnyűlködve idézték Orbán gondolatait az etnikai és kulturális homogenitásról, miszerint Orbán nem akarja, hogy “a mi bőrszínünk, a mi hagyományaink, a mi nemzeti kultúránk keveredjen mások bőrszínével, hagyományaival és kultúrájával”. A stúdióban ülők elhűltek a szöveg hallatán, nem kaptak levegőt ezektől a szavaktól, és a műsorvezető azt mondta kivörösödve, hogy “egy ilyen ember mellett ül az amerikai elnök”. Még Kim Dzsongun esetében sem beszéltek ilyen megvetéssel egy ország vezetőjéről, mint Orbánról."
tudode
Miközben a KÉT ODA NEM ILLŐ EMBER társalog, hogy: fiatalságom jutott a fejembe, be nekem 160 millió munkavállalóm van, gazdagon jöttem a buliba, stb., stb.azért földön, vízen, levegőben, azt következően, hogy Pompeó elvégezte a melót, értelmezés kérdése az, hogy azért TUDJA ez a mini pini POLITIKAI SZÉLHÁMOS, hol a helye:
.
---Riasztották a magyar Gripeneket, elfogtak egy orosz repülőgépet
168ora.hu/kulfold/riasztottak-a-magyar-gripeneket-elfogtak-egy-orosz-repulogepet-168079

"""A Honvédelmi Minisztérium adta ki azt a közleményt, amelynek a tanúsága szerint a Baltikumban szolgálatot teljesítő magyar Gripeneket a missziójuk megkezdése, május 1. óta először május 13-án a délutáni órákban, egy azonosítatlan repülőgép miatt vezényelték a magasba. A riasztást és az elfogást a NATO németországi Egyesített Légivezetési Központjában rendelték el. A Gripenek a riasztás után a Balti-tenger felett a nemzetközi eljárásrendnek megfelelően, rövid időn belül azonosították és elfogták azt az orosz, AN-26-os repülőgépet, amely engedély nélkül lépett be a balti légtérbe.
.
A Magyar Honvédség 2019. május 1-jétől négy hónapon keresztül, közel száz katonával és négy JAS-39 Gripen harci repülőgéppel, vezető nemzetként látja el a balti országok légtérrendészeti feladatait a Baltic Air Policing (BAP) misszió keretében Spanyolországgal és Nagy-Britanniával közösen, NATO parancsnokság alatt. A Magyar Honvédség Balti Fegyveres Légvédelmi Készenléti Alegység a litvániai, Siauliai repülőtéren települve a BAP 50. váltásaként hajtja végre feladatait. Magyarország 2015 után immár második alkalommal vesz részt a küldetésben. """
..
Különben a patriárKÁCSKA Tv-n aszonta a NEMZET ALKOTMÁNYBÍRÓJA, hogy kitüntetés számára az, hogy UTOLSÓNAK járulhatott az elé, aki HÁROM ÉVIG spekulált azon, meghívjam, ne hívjam, dehát NÁTÓ tag, kipipálom!
Aki Én
@Shikari: Most komolyan? Illiberális, orbán seggnyaló, illiberálfasiszta magyarellenesek által előadott hazudozásokat leközlő médiára hivatkozol? Nincs már szocializmus de a szelleme még él!
nemfideszes
@Shikari: Na ja, Trump aki uszít a bevándorlók ellen, miközben ő is csak egy bevándorló, a vállalkozásainál pedig bevándorlókat foglalkoztat feketén. Emellett adócsaló, és notórius hazudozó
index.hu/kulfold/2019/04/29/trump_elnokkent_mar_tobb_mint_10_ezerszer_nem_mondott_igazat/
... igazán hiteles ember. Nárcisztikus személyiségéről, kurvázásairól már nem is beszélve.
Mondjuk tény, hogy sok a hasonlóság a csutival, ugyanis még senki nem ártott annyit az EU-nak , és így Magyarországnak mind ők ketten. Te faszkalap többek közt Trump politikájának köszönhető, hogy 400 felett a benzin ára, az EU-s autókra kivetett vámok miatt pedig csökken a termelés, amin Magyarország megint csak bukni fog.
Olyan apróságot, hogy a világot lassan sikerül a III. világháború küszöbére sodornia (lsd. Irán) már meg se említeném.
Milyen döntő többségről ugatsz már megint habony kutya? A 2010-as választásokon az emberek többsége a fidesz ellen szavazott! Trumplee támogatásáról meg csak annyit, hogy azt az embert aki elsőként nyalt be neki fosványoson, az utolsók közt fogadja Európából.
papa.49
Várjuk meg míg kiderül miről is volt szó valójában, mert amit a mti. közöl annak köze nincs a valósághoz !!!
Azért az szembetűnő, hogy még a nyamvadt 45 percet se tartották be, csak nem elege lett a csutitetű pofájából a tramplinak!!!
Normálisan értelmezve ezt az időt ez arra volt elég, hogy a trampli kihirdesse mit vár el Magyarországtól, a NATO. n belül !!!
Ez a 40 perc még a válaszra se hagyott idő, csak a BÓLOGATÁSRA !!!
Eladott Ország
Amiről pedig még szó sem esett, az Amerikában a vicc és a közröhej kategóriája: “Mészáros Lőrinc” gázszerelő, Orbán gyerekkori barátja, mint az ország leggazdagabb embere, aki mindenhez ért, minden az ő kezében van, és Orbán fatolvaj veje, a saját lábán álló lánya, aki állami százmilliárdok fölött rendelkezik, és az állami alkalmazott az ő strómanja, a “ne mi nyerjük a legtöbbet” felesége, a kőbányász apja, az ezermilliárdos elrejtett gazdagság. Ilyen nincs. Ha ezt elmesélnék az amerikaiaknak, nem is hinnék el, hogy ilyen lehet. Felcsúti stadion, kisvasút EU-pénzből, adózás elől kivont milliárdok a futballcsapatának. Az államilag szervezett korrupció, mint az illiberális rendszer édes gyümölcse, fel sem merült a látogatás során, mert most ismerkedik Amerika a magyar szörnyállammal, és annak teremtőjével, a tetőtől talpig keresztény tolvaj Orbán Viktorral. Embert még ilyen utálat és lenéző megvetés nem fogadott Amerikában, mint a mi zseni, nagyon tisztelt “miniszterelnökünket”. A látogatás Trumpnak sem tett jót, mert az amerikai média azt emeli ki, hogy Orbán fogadása csak azt a képet erősíti meg róla, hogy ő a demokrácia ellenségeit kedveli.
nepszava.us/amerikaban-elhultek-orban-homogen-nemzetallamatol/?fbclid=IwAR36RT8EOk-Zp5DdQMzcrzREHixGMGOe5ZAC35CrL4rUXHxEJ4ZVZZJco3Y
nemfideszes
@Shikari: A CNN már akkor hiteles forrás volt, amikor a csuti g..i, még besúgóként tevékenykedett az előző rendszerben!
papa.49
@nemfideszes: Mit vársz a több éve ,,39 éves,, től ? )))))))))))))))))))
Eladott Ország
Mielőtt lepisálnám a rüsztömet a a meghatottságtól, megnéztem, kiket fogadott Orbán előtt Trump. Mondom: Theresa May brit miniszterelnök, Sebastian Kurz osztrák kancellár, Andrej Babis cseh miniszterelnök, Lars Lokke Rasmussen dán miniszterelnök, Petro Porosenko volt ukrán elnök, Kersti Kaljulaid észt elnök, Sauli Niinistö finn elnök, Emmanuel Macron francia elnök, Aléxisz Cíprasz görög miniszterelnök, Enda Kenny volt, és Leo Varadkar jelenlegi ír kormányfő, Angela Merkel német kancellár, Raimonds Vejonis lett elnök , Dalia Grybauskaité litván elnök, Paolo Gentiloni volt olasz miniszter elnök, és utódja Giuseppe Conte, Erna Solberg norvég miniszterelnök, Klaus Iohannis román elnök, Marcelo Rebelo de Sousa, portugál elnök, Mariano Rajoy volt spanyol miniszterelnök, Peter Pellegrini szlovák kormányfő, Stefan Löfven svéd miniszterelnök. És most megy a nagyon tehetséges magyar miniszterelnök és ettől be kell tojni. Ne bohóckodjunk már, mert nagyon ki fognak röhögni minket. Orbánnal egyidőben Márki-Zay Péter és Kész Zoltán az amerikai Külügyminisztériumban tárgyalt. Nagy megrökönyödésükre nem belefutottak Habony Árpádba és Lánczi Tamásba? A Századvég és az új, Londonban bejegyzett fideszes hírügynökség (bár mint tudjuk, Habony Árpádot Orbán Viktor nem ismeri, ilyen nevű ember nincs a kifizetési listán) véletlenül pont ott keringett, ahol a gazdájuk Trump elnökkel tárgyalt. Biztosan úgy volt, hogy Habony Londonból átugrott Washingtonba egy jó hamburgerért és ugyanez jutott eszébe Lánczinak is Budapesten. Aztán puff, összefutottak és ha már így alakult, megosztoztak egy autón, mert úgy olcsóbb.
nemfideszes
@Shikari: És az milyen bevándorló az aki olajvezetéket telepített az őslakosok földjére?!
Milyen bevándorló az aki a magyar adófizetők kárára vesz letelepedési kötvényeket?
Egy háború elől menekülő ember, aki olyan országból érkezik ahol nem működnek a hivatalok honnan a f@szból szerezzen engedélyt?
Amúgy az elítélt és körözött bűnöző Gruevszkinek ki is adott engedélyt az ország területére lépni?
nemfideszes
@Shikari:
Ha már annyira szereted használni a "fasiszta" kifejezést legalább vehetnéd a fáradságot és utána nézhetnél a jelentésének!
Aztán annak is utána nézhetnél, hogy csuti nagy haverja Salvini kit is tekint példaképének.
nemfideszes
@Shikari: Most azokról a "migráncs tetvek"-ről beszélsz akik közül már 86 ezret beengedett a csuti g...i? Vagy azokról akik a polgárháború sújtotta Líbiából, Szíriából érkeztek? Vagy a fidesz által Venezuelából (ahol valóban nincs háború) az adófizetők pénzén, idehozottakról?
Én meg megsúgom, hogy 2 614 176 (ennyien szavaztak a fidesz ellen) még mindig több mint a 2 559 192.
Azaz a böske utalványon megvásárol nyugdíjasokkal, a magyar adófizetők pénzén megvásárolt határon túliakkal, a magyarul sem beszélő ide fuvaroztatott ukránokkal, románokkal, egy zsák krumpliért megvásárol cigókkal, és a megfélemlített közmunkásokkal sem vagytok többen.
silber13
@Shikari: Tényleg! Te mit is keresel itt ?:-)))))
tulipan
@silber13: Terjeszti a narancsos Propagandát, hiszen, a dolga!
tulipan
@Shikari: Mi van, Te retkes romány vándorcigány? "Most azokról a "migráncs tetvek"-ről beszélsz akik közül már 86 ezret beengedett a csuti g...i? Vagy azokról akik a polgárháború sújtotta Líbiából, Szíriából érkeztek? Vagy a fidesz által Venezuelából (ahol valóban nincs háború) az adófizetők pénzén, idehozottakról?" Az általad felsorolt országpkban, ne legyél olyan biztos a háború-mentzeséget illetően! A VISZONT tény, hogy munka nincs!!!
silber13
@tulipan: Terjeszti, amíg neki nem szalad a "nyíri pajkosnak!:-))))"
lusta
Hát nem érdekes? Úgy általában a kutyát sem érdekli pl. Pellegrini mennyi időt töltött Tramplival, de ez Babisra i s érvényes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.