Vádat emeltek egy fogvatartott ellen, aki egy nyeremény ígéretével összességében mintegy 1,4 millió forintot csalt ki csaknem ötven embertől telefonon, a megszerzett pénzt pedig szerencsejátékokra fordította – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottat 47 rendbeli, különös visszaesőként elkövetett csalással, őt segítő négy hozzátartozóját, ismerősét pedig folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a férfi fogvatartott társaitól eltanulta a módszert, miként lehet átalakítani a nekik kiosztott mobiltelefonokat úgy, hogy a számukra engedélyezetteken kívül más számokat is hívni lehessen.

Ezt követően több SIM-kártyát is eljuttattak hozzá, ő pedig a kikódolt telefonokkal 2016 áprilisa és októbere között számára ismeretlen embereket hívott fel azért, hogy tőlük egy nemlétező nyeremény ígéretével pénzt csaljon ki.

A férfi egy mobilszolgáltató alkalmazottjának adta ki magát, és közölte a sértettekkel, hogy egy nyereményjátékon 150 ezer forintot nyertek.

Azt mondta nekik, a nyereményhez úgy tudnak hozzájutni, ha a lehető legrövidebb időn belül egy bankautomatánál a bankkártyájukat használva beütik az általa megadott kódokat.

A sértettek azonban a fogvatartott által használt mobiltelefonszám egyenlegét töltötték fel.

A vádlott csaknem ötven sértettnek okozott 5 ezer és 270 ezer forint közötti kárt.

A férfi megtudta, hogy ha az általa használt hívószámokat regisztrálja egy szolgáltatónál, akkor a csalásból származó pénzt szerencsejátékra is fordíthatja. A folyamatos, kis összegű játékok esetén a nyerési esély jelentős volt, a megjátszott tételek 30-50 százalékát nyerhette vissza hosszú távon.

A nyereményeket általa megadott bankszámlákra utaltatta, amelyeket ismerősei, hozzátartozói nyitottak meg.

Ők segítettek a megszerzett mintegy 1,4 millió forint eredetét is eltitkolni.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A smasszerok aludtak, vagy zsugáztak ???
kissé felnőttem
luxus appartman ez akkor köze nincs a börtönhőz. Jobban él mint a nyugdijasok meg a kollégisták, pedig dolgozni sem kell.A végén pluszba 5 milliokra mewg az államot is perelhetik? ja meg is nyerik bravó
jogállam vagy álom jog! kéretik rám is 10 évet aztán milliomosként szabadulok + jó magaviselettel. Végre egyszer lenne pénzem is.
vacsi
Hát, ez vicc! Mégis, milyen börtönök vannak ebben az országban?! A börtönre ítélt gazemberek sokszor nagyságrendekkel jobban élnek, mint azok a családok, ahol a szülők dolgoznak - sokszor közmunkásként -, gyerekeket nevelnek, és most a hajléktalanokról, a betegekről, a szerencsétlenekről nem is tettem említést!
Azt sem értem, miért a fogvatartott férfi ellen emeltek vádat, miért nem a börtön igazgatója és a börtönőrök ellen, akik a csalást a börtönből lehetővé tették?
maci0427
Börtönből mobiloznak ? Ez vicc ??? Ja, nem csak Magyarország !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.