Orbán Viktor jelenlétében adták át kedden a Szabolcs utcában az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) Liget Budapest projekt keretében elkészült épületét, ahol a miniszterelnök bejelentette: a Szépművészeti Múzeum számára a magyar állam megvásárolta Renoir Fekvő női akt című festményét. Renoir mesterművét 12,3 millió dollárért (3,5 milliárd forint) vette meg az állam.

Ennyiért vette meg az állam a Renoir-festményt a Szépművészeti Múzeumnak

Orbán Viktor miniszterelnök és Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa leleplezi a magyar állam által, a Szépművészeti Múzeum számára megvásárolt, Renoir Fekvő női akt című festményét a Liget Budapest projekt keretében felépült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületének átadásán 2019. május 14-én. Az új intézmény a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria több mint háromszázezer műtárgyának megőrzéséhez és tudományos feldolgozásához biztosít hátteret. MTI/Máthé Zoltán

Egy olyan mű jött létre, amelyhez még csak hasonló sem létezett itt soha

- mondta az épület átadásán Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa és a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója.

Hozzátette: olyan korszerű őrzőhely létesült három múzeum több tízezer műtárgyának, amely léptékében és minőségében is a világ élvonalába tartozik.

Ennyiért vette meg az állam a Renoir-festményt a Szépművészeti Múzeumnak

A magyar állam által, a Szépművészeti Múzeum számára megvásárolt, Renoir Fekvő női akt című festménye a Liget Budapest projekt keretében felépült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületének átadásán 2019. május 14-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Renoir 12,3 millió dollárért (3,5 milliárd forint) megvásárolt mesterművét május 24-től kamarakiállításon láthatja a Szépművészeti Múzeum közönsége.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
..."azonnal kigyullad egy vörös fény a fejünkben, és azonnal akcióba is lépünk” – mondta Orbán
uploads.disquscdn.com/images/8dc5e0663f72714885ecff98b05292cca4a4ed5f0f559a6710c2801aba05bf02.jpg?w=600&h=333
A képen a "jó bőr"' látható, a geci meg jó húsban van. Vannak ötleteim, mihez kezdenék a jó bőröddel, röfi. A húgyszagú igénytelen tested van jóbőrben, hogy a pesti patkányok rágnák le rólad te ótvaros lótolvaj!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Az egészségügy rendben van, az oktatás már hasít, már csak ez hiányzott.
dr. prédikátor
Kiváncsi vagyok hogy a kép mikor kerül a várba az O1G patkány rezidenciájára???! hogy legyen mire rejszolni unalmas óráiban!!!
terlasz
Ebből a 3,5 milliárból mennyi maradhatott O. zsebében? Neki megérte, de mi lesz a sürgősségi osztályokkal?
1magyar
Orbán nem szégyelli magát, hogy egy ekkora és ilyen pazarláshoz még a jelenlétét is adja???
Hihetetlen! Azt hiszik mindent megtehetnek a vezetők???
A nép nyomorog ezek meg a pénzt egy meztelen nő festményre költik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.