Ha a Fidesz videója minimális szerkesztéssel tudósítás lehetett az egyperces Híradóban, akkor az MSZP-é is legyen az, érvel a párt.

MSZP: ha a Fidesz kampányfilmjét leadja a hiradó, akkor az övéket is

Mivel a köztévé május 4-én az FTC-Újpest meccs szünetében leadta a Fidesz legújabb kampányvideóját, az MSZP levelet írt a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt-nek és az MTVA-nak, hogy mivel a pártnak is elkészült a kampányvideója, azt is hozza le a köztévé az esélyegyenlőség jegyében, amire a közmédiát a választási eljárásról szóló törvény kötelezi.

"Fidesz-Magyar Polgári Szövetség sugárzott kampányfilmjéhez hasonlóan, a filmünk üzenetének tömörítéséhez, annak kevésbé lényeges elemeinek kivágásához, a kampányfilm főbb üzeneteit felerősítő narrátor alkalmazásához a Magyar Szocialista Párt is hozzájárul", áll a párt levelében, de hozzáteszik, a kampányfilm szerkesztett változatát a megjelenés előtt szeretnék látni.

Az MSZP hivatkozik a Kúria mai állásfoglalására, amely szerint az eredeti hangsáv helyett narrátor alkalmazása szerkesztésnek minősül, így a videó levetítése nem politikai reklám, hanem tudósítás. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Kúria a mai felülvizsgálatában nem fogadta el ezt az érvelést önmagában, hanem az NMHH értelmezését vette át, mely szerint az egyperces híradótól nem várható el, hogy teljes körűen adjon esélyt egy-egy témában mindenkinek, ami törvényi kötelessége a közmédiának.

"Kérjük szíves írásbeli, 48 órán belüli visszajelzésüket, hogy pontosan mikor és hol (M1 és/vagy M4) kerül sor a Magyar Szocialista Párt kampányfilmjének bemutatására", zárul a párt levele.

Forrás: hvg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.