A Demokratikus Koalíció továbbra is azt javasolja, hogy független EU-s testületek bírálják és osszák el a Magyarországnak járó uniós forrásokat.

A DK szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Németh Angéla, a XV. kerület Demokratikus Koalíció által is támogatott polgármestere elöljáróban azt mondta, hogy nyolcadik próbálkozásra sem tudták elfogadni a kerület költségvetését.

A politikus mindezért a Fidesz kerületi szervezetét okolta, szerinte a Fidesz helyi és fővárosi szervezetei egyaránt cserbenhagyták a kerületet.

Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője úgy fogalmazott: az elmúlt napokban bebizonyosodott, hogy a Fidesz megpróbálja sakkban tartani az önkormányzatokat, a tudományos életet, a civil szervezeteket.

Orbán Viktor úgy tesz, mintha az uniós fejlesztési források az ő zsebpénzei lennének

- tette hozzá, és kijelentette:

a Demokratikus Koalíció el fogja érni, hogy az uniós támogatások a "korrupt Orbán-kormányt megkerülve", közvetlenül jussanak el az emberekhez.

A sajtótájékoztatón feltett kérdésekre Rónai Sándor, a DK szóvivője válaszolt. Az EP-választás lebonyolításával kapcsolatban azt felelte, hogy több ezer embert delegálnak a szavazókörökbe. Egyeztetnek a többi párttal és a civil szervezetekkel, hogy minden szavazókörben legyen legalább egy ellenzéki küldött.

Megkérdezték tőle, egyetértenének-e azzal, ha az Európai Bizottság megvizsgálná a babaváró támogatás rendszerét. A szóvivő a többször is feltett kérdésre minden alkalommal azt felelte: pártja egyik legfontosabb programpontja, hogy legyen olyan európai családi pótlék, ami a tagállami családi pótlék mellett járna a gyermekeknek.

Rónai Sándort kérdezték arról a Magyar Nemzet-cikkről is, ami azt állítja, hogy két cég csaknem nyolcvanmillió forintért ad közösségimédia-marketinggel kapcsolatos tanácsokat az európai parlamenti kampány idején a DK frakciójának. A szóvivő azt felelte, hogy a lap állításaival ellentétben nem csak tanácsadásra szóló szerződést kötöttek, ugyanis a két cég felel a DK-frakció teljes online kommunikációjáért.

Forrás: MTI

Címlapi kép: Facebook/DK

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Orbán nem csak úgy tesz, ő valóban úgy hiszi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Mondja ezt egy olyan közszereplő(!), akiknek a cége címzetten kapja az Uniós megbízásokat! :)
CsipkeRózsa
@verőce21: Azt is kellett volna olvasnod, hogy Dobrev Klára több pert nyert, többek között ebben a témában is kiderült, hogy csak újabb rágalmakkal próbálták őt ellehetetleníteni.
tulipan
A hízott narancsos főhantaboly, mindent elzsebel!
@verőce21: Mond csak hány % a jutalékotok??
Csizmás Kond
...épp ők csaltak a legtöbbet uniós néven...ribancgazember...
Desischado
orbán tényleg azt hiszi, hogy minden pénz az övé. Nemvéletlenül nem akarnak az Uniós ügyészséghez sem csatlakozni. Dobrev Klárának igaza van!
tulipan
@Csizmás Kond: Mond már te narancsnyik haramia falka-tag, oszt' mennyi a részesedésed???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.