"Éljen a jövő! – énekeld velünk az Örömódát a Bazilika lépcsőjén" - címmel hirdetett programot május 25-ére a Független Diákparlament.

Megmozdulást szerveznek a diákok Budapesten az EP-választás előtt
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Az eseményre diákokat és iskolai kórusokat is várnak, hogy az európai parlamenti választást megelőző este a Szent István Bazilika előtt énekeljék el Beethoven Örömódáját, amely egyébként az Európai Unió hivatalos himnusza is.

Tudjuk, milyen ereje van a zenének. Beethoven Örömódája az összetartozást jelképezi, amelyet a zene sajátos kifejezőerejével fogalmaz meg. Beethoven 1824-ben, közel 200 évvel ezelőtt a 9. szimfónia komponálásakor is remélte, hogy majd egyszer eljön az az idő, mikor az emberek jogegyenlőségben és békében élhetnek a Földön

- olvasható a kedvcsinálóban.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
." Beethoven 1824-ben, közel 200 évvel ezelőtt a 9. szimfónia komponálásakor is remélte, hogy majd egyszer eljön az az idő, mikor az emberek jogegyenlőségben és békében élhetnek a Földön"

Szegény Beethoven akkor még nem számolhatott azzal, h egy viktor nevü hülyegyerek meg fog születni aki a legnagyobb ellensége lesz a jogegyenlőségnek.
Commenter
"Legyen itt a Földön béke, hit, szeretet, remény"...pont ezek ellen dolgozik orbán és a hozzá hasonlók. A szeretetet, a reményt, a békét már elvette, az olyan hit pedig amit ő előír nem kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.