A Mi Hazánk Mozgalom kifogást nyújt be az RTL Klub jogsértése miatt a Nemzeti Választási Bizottsághoz, mert a csatorna nem hajlandó változtatás nélkül leadni a pártnak az európai parlamenti választásra készített kampányfilmjét – közölte a Mi Hazánk elnökhelyettese szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Dúró Dóráék kiakadtak, mert az RTL Klub cenzúrázta a "cigánybűnözés" szót
Fotó: MTI

Dúró Dóra közölte: az RTL Klub a

"cigánybűnözés" szót kifogásolja, ezért a klipet csak úgy hajlandó sugározni, hogy kisípolja a "cigánybűnözés" kifejezést.

A Mi Hazánk szerint a csatorna magatartása sérti a médiatörvényt, ezért azt kérik a választási bizottságtól, hogy tiltsa el a további jogsértéstől a csatornát – tette hozzá.

Emlékeztetett: 2010-ben a köztévé, szintén a cigánybűnözés szót kifogásolta és ezért nem volt hajlandó leadni – akkor a Jobbik kampányfilmjét. Akkor az Országos Választási Bizottság megállapította, hogy a köztelevízió jogsértően járt el és a Legfelsőbb Bíróság is helybenhagyta a döntést.

Az akkori határozat szerint a politikai hirdetés tartalma nem sért olyan alkotmányos alapjogot, ami alapján a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozni lehetne

- ismertette.

Kérdésre válaszolva közölte: az RTL Klub arra hivatkozik, hogy az alaptörvénybe ütközik a hirdetés tartalma, mert a közlés nem irányulhat nemzeti, faji, etnikai közösség megsértésére.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Nem csodálom, a cigus nyilván magára vette.
Peller Anikó
Nem csodálom, a cigus nyilván magára vette.
csak úgy....
Szerintem is minden bünesetben nyilvánvalóvá kéne tenni,és közölni a tettes származást és nevét! A dolgokon nem változtatna de a megértés végett és nem a statisztika! ha orsós vagy kalányos vót ,az cigó de ha kiss vagy takács,eselleg kovács,az kizárja hogy a tettes cigó vót a tettes,persze ha kreol a bürke,akkor egy kovács,takács vagy kiss is lehet cigó,mert látszik a pofáján...
csak úgy....
@Szeparepa2: szerinted fontos a származás ? te mire vagy büszke származásilag ? azt tudod,hogy ha vérátömlesztés köll,ott csak az RH + és - számít?
szép új világ
Vannak tények, amik attól még tények maradnak, hogy nem akarunk tudomást venni róla, vagy nem beszélünk róla.
Ilyen a cigánybűnözés is.
Tény, hogy a fogvatartottak túlnyomó többsége cigány.
Tény, hogy sokkal, de sokkal nagyobb a bűnelkövetés aránya ennél a népcsoportnál.
Tény, hogy vannak olyan bűncselekmények, melyet jellemzően cigányok követnek el.

De az is tény, hogy fenyegetéssel, megfélemlítéssel (gárda vonulással) soha nem fogjuk integrálni őket.
Ha tisztességesen bánnak velük, kapnak megélhetést biztosító munkát, oktatást, akkor ők is normális életet fognak élni. Nagyon jó példa erre Cserdi község, ahol a cigány polgármester - Bogdán László példamutató közösséget hozott létre. Ilyenek lennének az igazi roma vezetők, nem pedig az Orbán által sztárolt tolvajok, mint a F. Flórián.
advocat
Dórika kedves! Új Alaptörvényünk van. Ott ülsz és nem figyelsz? Ennyi pénzért sem?
Peller Anikó
Nem az a baj ha kormányzati maffiabűnözés, állami szintű csalás, szervezett harácsolás, diktatorikus népnyúzás terjed, hanem ha ezt kimondjuk. Ezért kell 80 évre titkosítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.