Azoknak a lapértesüléseknek a tükrében, amelyek a Mercedes és a BMW magyarországi beruházásainak felfüggesztéséről, elhalasztásáról szóltak az elmúlt napokban, érdemes alaposan végignézni, mit is veszíthet pontosan Magyarország. A korábban beharangozott új gyárak nem csak a makrogazdasági folyamatainkra lennének hatással, hanem érdemben növelhetnék az ország autógyártó-kapacitását, ahogy meghatározó szerepet játszanának abban is, hogy olyan autók készülhessenek nálunk, amelyekre várhatóan 10-15 év múlva is szükség lesz. A jövőre vonatkozó tervek miatt is nagyon lényeges a két beruházás, ha ezek kiesnének, vagy később valósulnának meg, akkor a kormány előrejelzésében szereplő, hosszú távú 4%-os GDP-növekedési ütem kérdőjeleződne meg. Ezzel pedig Orbán Viktor miniszterelnök kifejezett célja kerülne veszélybe.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Egyszer minden álom véget ér.
Egyszer minden diktátor börtönben végzi, vagy a föld alatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Miért csepegteti a "vályog viskóban" az ÁLMAIT az EU "vásott kölke"!
.
Jöjjön elő a farbával, hogy MIRE SZÁMÍTHATNAK a CSOK-os gyermekek, már ami az ÁLMAIK MEGVALÓSULÁSÁT illeti, ha ennyi vágya, álma van annak, aki képtelen KÖZJOGI MÉLTÓSÁGKÉNT viselkedni:
.
---- Kiderült a friss tervekből: 4 év múlva teljesülhet Orbán Viktor egyik legfontosabb álma
.
www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/kiderult-a-friss-tervekbol-4-ev-mulva-teljesulhet-orban-viktor-egyik-legfontosabb-alma.322925.html
.
""""A beinduló versenyképességjavító reformoknak köszönhetően négy százalék felett maradó gazdasági növekedés, változatlan hiánypálya, 2023-ra (Orbán Viktor régóta áhított célkitűzésének megfelelően) valódi nullás költségvetés, valamint látványosan 60% alá szakadó államadósság - olvasható ki a frissített konvergenciaprogramból, ami az Európai Bizottság oldalán vált elérhetővé és a Pénzügyminisztérium péntek reggel 9 órakor mutatja be. A kormány részletes számaiból azt is megtudtuk, hogy szemben a korábbi várakozásaival, az előttünk álló években a potenciális növekedés nem annyira a termelékenység és hatékonyság javulása miatt lesz magas, hanem sokkal inkább a ledolgozott munkaórák magasabb száma miatt. A Portfolio részletes elemzése a kormány 2019-2023-as időszakra vonatkozó konvergenciaprogramjából, melyben egyébként új és konkrétnak nevezhető gazdaságpolitikai intézkedéseket nehezen találunk. """ (...)
.
Kérdés lehet, MEDDIG szándékozik SZERENCSÉTLENKEDNI a köz javain a KISVASÚT, a többi cucc mellé!
volvós
Inkább az " örök álomra " hajtsa le az üres fejét...
Yoda69
Egyszer minden álom véget ér.
Egyszer minden diktátor börtönben végzi, vagy a föld alatt.
nevemnick
A jelen fidesz állásponty szerint, csak átgondolják, hogy milyen motorokat gyártsanak a luxus kocsijukhoz, benzin, gázolaj, hibrid vagy elektromost, de egy elfogott levél szerint lehetséges egy olcsó, lábhajtásos Moszkvics karosszériájú négykerekű előállítása is.
tulipan
@nevemnick: A narancsos hantaboly másik ábrándja szintén dugába dőlt, a rengeteg, milliárdos stadion építés és a bendő növesztő rengeteg szotyi zabálás ellenére!!!
hirhugo.hu/2019/05/11/a-milliardos-csanyi-akkora-pofont-adott-veletlenul-orbaneknak-hogy-meg-most-is-csak-pislogunk/
nevemnick
@tulipan: ezen röhögtem én is. A legközelebbi nemzetközi klubok közti megmérettetésen, nem csodálkoznék, hogyha valamelyik arab-afrikai országgal kevernék össze valamelyik csapatot. :D
görbetükör
Jajdesajnálom!
Miséznek érte, hogy megnyugodjon a kis lelke?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.