Csoportosan elkövetett rendbontás és további bűncselekmények miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség 15 fiatal ellen, aki tavaly májusban egy pécsi futballmeccsen a pályára vonult, majd rendőrökre támadt – közölte a Baranya Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Felidézték: 2018 májusában a baranyai megyeszékhelyen játszották a PMFC-FC Dabas NB III-as labdarúgó-mérkőzést, amely a 90. percben döntetlenre állt. A hazai csapatnak a feljutáshoz győznie kellett volna. A 92. percben a játékvezető a partjelző jelzésére – lesre hivatkozva – érvénytelenítette a pécsiek gólját.

A szurkolók – köztük a vádlottak – felháborodtak a döntésen, ezért a hazai csapat kapuja mögötti "B szektorból" ismeretlenek pirotechnikai eszközöket dobáltak be a játéktérre.

Ezután a vádlottak leszakították a kerítés kapuját, majd "további, ismeretlenül maradt társaikkal" bementek a pályára. Szidalmazták a játékvezetőt és asszisztenseit, majd az öltözők felé indultak. Hangosbemondón többször is hiába szólították fel őket a játéktér elhagyására.

A vádirat szerint a szurkolók

a klubházhoz mentek, hogy a játékvezetőket "felelősségre vonják", de a biztonsági őrök elállták az útjukat, így kimentek a stadionból.

Ezután az egyesület székházának bejáratához vonultak, benyomták az egyik kaput, hogy bemenjenek. Időközben azonban rendőrök jelentek meg a helyszínen, így visszatértek az utcára. Ott a szurkolók folyamatosan szidalmazták a bírókat, a rendőröket,

az egyik vádlottak belerúgott a mellette elhaladó rendőrautóba, a másik pedig felugrott a motorház tetejére

- közölte az ügyészség.

A vádhatóság a többi között csoportosan elkövetett rendbontás, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság és rongálás miatt felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a vádlottakat tiltsák el sportrendezvények látogatásától.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nem bünteti kellene azokat a fiatalokat, AKIKRŐL a rendszerváltás óta regnáló kormányok LEVETTÉK a kezüket, nem biztosítva számukra ÉRTELMES SZABADIDŐ elfoglaltságot!
.
Ami van: a CSALÁDI FELHÁZ, a Fidelitasz AGYMOSODA, klf. gárdák!
.
Még a Rákosi rendszer is jobban odafigyelt a fiatalokra, nevezetesen UTCABÁLOKKAL, bambi mellett össztánccal, stb., stb.
.
Az un. FUTBALL HULIGÁNOK valójában fiatalok csoportosulása, nem tudva azt, hogy MILYEN KÖVETKEZMÉNYEI lesznek a balhéiknak.
.
Íme a futball huligánok VEZÉRÉNEK története:
.
---- Hypós: 44 évesen elhunyt az első magyar futballhuligán
.
https://www.kisalfold.hu/sport/hypos_44_evese...
.
"""A Ferencváros egykori huligánvezére megosztó személyiség volt, sokan a keményvonalas magyar szervezett szurkolás első markáns alakjának tartották -írja a bulvarsport.hu."""
.
És Szőke Szabó Ferenc története is RÓHATÓ az egoista állam rovására, akiket valójában még a POLITIKA is felhasznált a "hadicseleihez"!
.
----- Kipakolt Szabó „Szőke” Ferenc, a Fidesz-székház büntetett előéletű védője
.
https://444.hu/2018/03/27/kipakolt-szabo-szok...
.
???
Aki Én
Ha lenne elég TAO, nem lenne ennyi tahó.
Szerintem mindenképp érdemes volna még pár százmilliárdot beleölni a stadionokba, amiket orbán szavai szerint (videó van róla) ezeknek épít, mert szerinte van szégyenkezni valónk.
Hát van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.