A Kúria továbbra is úgy gondolja, hogy az aláírásgyűjtő Fidesz-aktivisták megtévesztették a választópolgárokat, de az ügyben hozott alkotmánybírósági döntés miatt kénytelenek voltak megváltoztatni a korábbi határozatot.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Talár-osék „jogászkodnak”

a Kúria ebben még tartja magát; bár engedelmeskedik, de fenntartja a korrekt álláspontját

Az az igazság, hogy nem csak az alkotmánytalanított AB-nak kedves szokása, hogy a terület ismeret nélkül csupán bugyuta szójátékok mentén jogászkodnak. Tartok tőle, hogy más területeken is így van, de az biztosan tudom, mert számos esetben tapasztaltam, hogy számos esetben okadatolták, hogy nem csak nem értik, de nem is érdekli őket a választás-technika.
Legújabb barba-trükkjük – igen tudom, hogy nem csak, sőt talán nem elsősorban a tudatlanság, talán sokkal inkább a gerinctelenség a kiváltó ok -, hogy felülbírálván a Kúria ítéletét lényegében kimondták, hogy Orbánék azt tesznek amit akarnak. Ha éppen úgy tartja kedvük akár a választók explicit megtévesztése is megengedett NEKIK! S attól sem riadnak vissza, hogy hülyét csináljanak magukból.
Ez kellően elkeserítő, de ad némi vigaszt, hogy a Kúria engedelmeskedett az erősebb kutya privilégiumának, de közleményében rámutatott az AB bornírt és hazug érvelésére.
Sokat elárul a dologról, hogy az alkalmazott technika a jól bevált orbáni (persze nem tőle származi – neki közel sincs ennyi esze -, de róla híresűlt el: a nem közgyűlés) technika mentén szóviccelgettek.
Mint ismert a Kúria megállapította, hogy a „az aláírásgyűjtő Fidesz-aktivisták megtévesztették a választópolgárokat”, de az derék talár-osék szerint „alaptörvényellenes a Kúria döntése, mert szerintük a véleménynyilvánítási szabadság által védett egy politikai szervezet és támogatói vagy választói közötti kommunikáció, alapjogok ütközése pedig nem merült fel, mert a választópolgárok hozzájárultak adataik kezeléséhez”!! =))
A Kúria igen karakán módón – bár a határozatát visszavonta – jelezte, hogy nem ért egyet az AB határozatával.
Az az igazság – ha mi is jogászkodunk egy kicsit -, hogy átgondolva a dolgot megállapíthatjuk, hogy az AB lényegében azt mondat ki, hogy ártunk és qurmányunk törvény, méghozzá alaptörvény (talán ettől is nem...
papa.49
Első pont a fütyisznek mindig igaza van,
második pont minden más esetben életbe lép az első pont )))))))))))))))))))))))))
Na ez a mai ,,RÖHEJES IGAZSÁG !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.