Az átlagosnál hidegebb, csapadékosabb időjárás miatt elpusztult a bogyiszlói bekamerázott gólyafészek 5 fiókája. Az állatbarátokat nagyon megviselte a hír, néhányan túl messzire is mentek.

A családja halálát kívánják a nemzeti park igazgatójának, mert hagyott elpusztulni öt gólyafiókát

A madármentők szerettek volna segíteni a kisgólyákon, mert látták, vesztésre állnak a küzdelemben, kezdett megállni a víz a fészekben... A területileg illetékes Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója őrét és az igazgatót ez nem izgatta, a "természet rendjére" hivatkozva nem avatkozba be a bajba jutott fészekaljnál.

A beszélgetés nem túl jó hangnemben folyt, előbb megkaptam egy újabb, jó magas lóról eleresztett kioktatást arról, hogy szerinte mi a természet rendje, s hogy ő ezt egyébként is jobban tudja..., majd végül kegyesen azt mondta, ha már ennyire menteni akarunk, ám legyen, csináljuk, ő nem akadályozza meg

- mondta Závoczky Szabolcs, az igazgató.

Závoczky azóta kap hideget-meleget a természetért aggódóktól, íme néhány "jókívánság":

Tisztelt Zavoczky Úr! Ha legközelebb betegnek tetszik lenni, ne adja az ég, akut orvosi ellátásra lenne szüksége, javaslom maradjon otthon, és gondolkodjon el a “természet rendjén”.....

Hát hogy lehet egy nemzeti park vezetője,és alkalmazottja is egy ilyen hulladék?

Korán sem használnám a zavoczki szabolcsra a tisztelt jelzőt

én nem Zsivoczky úrnak kívánok ilyet.. a családjának... nézze végig ahogy a termeszet elintézi a családját.....

minden téren elbukott és el kell küldeni, ne legyen miből eltartani a családját, mert ez a természet rendje.

Adja az ég ..h semmi orvos Ne legyen 1000km -en belül...Dögöljön meg. Az ilyen....Ő is vegignezte volna h ha az ő gyerekei fulladnak a vìzbe a lábánál...??!!!!ÁllJON SZEMBE A TÜKÖRREL ES MEG ÉL KÖPDÖSSE SZEMBE MAGÁT!!!!!.az Ilyen Nem Ember.....HANYOK AZ ILYENNEK NEVEZETT FERGEKTŐL......

Sőt a nevét sem vagyok hajlandó nagy betűvel írni

Egy féreg , egy utolsó SENKI

Hozzá intézem ezeket a szavakat

A természet rendje????

5 védett állat élete szárad a lelkeden , te utolsó pokolfajzat

Beszélsz itt a természet rendjéről?

Gondolom a vadászatot is megtiltod az adott nemzeti parkban. Ugye?

Mert az is beavatkozás a természet rendjébe

Vagy nem?

Vagy te is meghúzod a tavaszt sunyi módon , miközben a szerencsétlen gyanútlan állatot odacsaljátok???

Ez pedig a bejegyzés a teljes sztorival:

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Érdeklődéssel olvasnám a madárvédők reakcióját éhező, fázó, kilakoltatott gyermekek vonatkozásában is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
És igazgatnak. Feltehetően párt alapon!
görbetükör
@Horizont: Ha nem is olvasod, azért leírom.
A kutya az egyetlen állatfaj, amelyik jobban szereti az ember még saját fajtársánál is. Nézz utána, sok állatpszichológus is tanusítja.
És egy Popper Péter idézet:
"
"Érzelmileg az állat mindig konzervatív. Ragaszkodik a meglévőhöz, a megszokotthoz. Akárcsak a gyerek, vagy az öregember. Ezért ne ajándékozd el állatodat, ne tedd ki az utcára, ne hanyagold el, ne üssed, mert az Ég mindezt nem tartja bocsánatos bűnnek, és egyetlen reményed maradhat, hogy nincsen pokol. Mert ha van, odakerülsz!"
görbetükör
@nevemnick: Érdekes, hogy nem az emberi kegyetlenségből van eleged! Milyen tapasztalatod van, ha ebben nincs?
szegfue
Nem helyeslem, hogy a nemzeti park igazgatójának és családjának -- ugy általában senkinek sem -- bárki is kivánja a halálát. Reméltem azért, hogy egy nemzeti park igazgatója szakember, azaz: ezt tanulta, ill. van valami köze a természetvédelemhez... de nem igy van... sajnos. Szóval, ha egy épitkezésért felelős vezetőnek mondjuk egy pedagógust, vagy orvost biznak meg, akkor az finoman szólva nem helyénvaló, mint ahogy az sem, hogy egy nemzeti park élén a Pécsi Tudományegyetemen végzett ember áll. Talán, ha szakmabeli lett volna, akkor az állatvédőkkel jobban "boldogult" volna...legalább "egynyelvet" beszéltek volna...
staro2
Azt hiszem, hogy a természetvédelemnek bizonyos fajok esetében finomítani kellene az álláspontján,
A vándorlási időszakban tele voltak a lapok Libanonból és Törökországból közölt képekkel amelyeken összeverődött falusiak szórakozásból a vonuló gólyákat lövöldözték.
A libanoni nagykövet megígérte , hogy majd jobban figyelnek és ezzel az ügy le lett zárva, Van tehát egy soha meg nem valósuló arab ígéretünk.
A szervezett gólyairtás semmiképpen nem a természet rendje és ennek ellensúlyozására talán lehetne tenni valamit. Amíg lehet.
Évi 100-200 gólyafióka diszkrét megmentése nem zavarná a faj természetes életét és talán ellensúlyozná a barbár vadászatot.
Ne jussunk oda, ahova a fecskék esetében jutottunk.
nevemnick
@görbetükör: 11:12 kicsivel több emberi kegyetlenséggel találkoztam odakint a természetben, mint te, amelynek résztvevői a polgári, a mezőgazdasági - magángazdálkodó és a vadásztársadalomból kerültek ki. Csak példaképp, nem tudod, hogy évenként hány olyan eset történik, amikor kaszáláskor mezei nyúl fészkeit feldúlják, megölik a szaporulatot, az őzsuta által elfektetett gidát, vagy netán szarvasborjút, fácán-fogoly szaporulatot vadriasztó lánc hiányában ,,elkaszálnak", vagy napokat töltünk az erdőn vadorzók által elhelyezett hurkok felderítésével, megsemmisítésével. Azonban annyi különbség van köztünk, hogy a kirívó eseteken kívül nem ordítottuk világgá, hanem tesszük a dolgunkat.
Úgy érzem, hogy felesleges ezt a vitát folytatnunk, mert mint eddig is, csak szócséplés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.