Sikeres volt a választási informatikai rendszer csütörtöki főpróbája: a választási apparátus begyakorolta a választásnapi feladatait, hogy ezeket az éles helyzetben alkalmazhassa – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a május 26-i európai parlamenti (EP) voksoláshoz kapcsolódóan az MTI-vel.

Sikeresnek ítélik a választási informatikai rendszer főpróbáját
Fotó: Balázs Attila/MTI

Mint írták, a választási informatikai rendszer megfelelő teljesítményű, és eleget tesz a jogszabályi, igazgatási és informatikai követelményeknek.

Hozzátették: az informatikai rendszer főpróbája reggel kezdődött valamennyi választási iroda részvételével. Minden állomáshelyről adatokat küldtek a központba, és modellezték a szavazatösszesítést is. A szavazás napján a részvételi adatokat 7, 9, 11, 13, 15, 17 órakor és 18.30-kor összegzik majd, az eredményeket azonban egy európai uniós szabály miatt csak 23 órakor hozhatják nyilvánosságra, mivel Olaszországban akkor zárnak a szavazókörök.

A közlemény szerint a Nemzeti Választási Iroda az EP-választáson bővített védelmi megoldásokat alkalmaz a különböző típusú kibertámadások kivédésére: kialakította és működteti a Választási Informatikai Biztonsági Műveleti Központot (NVI SOC), amely folyamatosan monitorozza a védelmi megoldások működését, riasztásait, észleli a biztonsági eseményeket és kezeli a biztonsági incidenseket.

Az NVI SOC közvetlen kapcsolatban áll a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézettel, a Nemzeti Eseménykezelő Központtal és azon keresztül az EU tagállamok CSIRT (Computer Security Incident Response Team) egységeivel

– írták.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Nem az a lényeg hányan szavaznak az emberre, hanem hogy ki számolja a szavazatokat" (Sztálin)
https://m.blog.hu/na/nadfedeles/image/hanyan_...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Olyan jól működéik, hogy már választás előtt szolgáltatja az eredményt.
Mirabilis
Gondolom jól működik csalás terén. Ezt tesztelték.
papa.49
KIPRÓBÁLTÁK, MŰKÖDIK az összes beépített csaló program !!!
namihami
A tavalyi is, a többi, a fideszesek által felügyelttel egyetemben is "" sikeres"" volt. Ez mitől, miért ne lenne majd, a többihez hasonlóan sikeres?
Ugyanaz a párt szervezi...
kereső
Akkor meg lehet nyugodni- biztositva a 14 képviselő a fidessnek/ ennyit szajkóz minden felmérő/.Azért menjen csak el mindenki szavazni vasárnap- és egy ici-pici szöget mindenki verjen be ellenzéki szavazatával orbán oldalába.
Nessy
Sikeres a főpróba, a vasárnapi előadásra már készen állnak az eredmények!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.