Megszületett a döntés: el kell bontani a Nyugati téri felüljárót – jelentette be Tarlós István főpolgármester. A bontás indoka: a híd rendkívül csúnya.

Olyan dugók jönnek, amiket még nem látott: lebontják a Nyugati téri felüljárót – mert csúnya

A felüljárót 1981-ben adták át. Az egyébként jó műszaki állapotú felüljáró elbontása már többször felmerült. A bontásról szóló döntést még a Fővárosi Közgyűlésnek és a kormánynak is jóvá kell hagyni, de Tarlós ebben nem számít bonyodalomra.

A felüljáró Budapest egyik legforgalmasabb kereszteződése fölött vezet át, megkímélve a keresztező forgalom javától a 4-6-os villamos vonalát.

Forrás: Blikk

Sport - 2019. May 21., 06:09
Meghalt Niki Lauda

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kishonda
Folytatódik az értelmetlen rombolás! Megdöbbentő, hogy a fővárosiak tűrik ezt az ámokfutást!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
@Shikari: Csak mitől mocskos és koszos a város? Minden szemét kosz és egyéb förtelem lelőhelye. Mindenhol csikkek, szemét, széthajigált PET palackok és sörös-üdítős dobozok. A város egyre rondább. És kell nekünk toronyház? Párizs már 40 éve abbahagyta, az az egy van a város közepén, meg néhány a széln "Defense"-ben.
Shikari
@advocat: Úgy tudom, Tarlós nem építtet toronyházat és nem is nagyon épülnek.
A köztereseket megerősítették. Remélem a szemetelő hülyegyerekeket szétbüntetik!
Mondjuk nekem a bálna sem tetszik! Sokkal szebb volt eredeti formájában.
advocat
@Shikari: Ja! És a MOL székház? 120 méter magas lesz. Az Info parknál épül. A szemetelőket meg soha nem láttam megbüntetni. Ha lesz ilyen feltétlen várok egy fotót.
Shikari
@advocat: Az Örsön láttam, ahogy az illegális árusokat forgatják. Azok is széthagynak mindent. A MOL székházat még nem láttam, csak a Fradi stadionnál a Telenor szarságot. Hát az se szép!
Eladott Ország
Ceausescu Romániájában minden, ami történt, elnyerte az elmebeteg diktátor tetszését. Persze, az 30-40 évvel ezelőtt volt. Megint úgy építkezünk, hogy bontunk és nem építünk helyette semmit. Össze kellene számolni, hogy a rendszerváltás óta hány alul- és felüljáró tűnt el. Amúgy a Keleti épp, hogy le lett térkövezve, már szét is akarják [email protected]ni. ...mert Orbánnak tetszik. Ki nem szarja le, hogy mi tetszik Orbánnak? A városépítés az komoly szakma, millió szempont figyelembevételével. Csak mert a faterjának kőbányája van, meg térkövet gyárt, szét kell kúrni egy kétmilliós várost?! Az alcsúti ramszesznek mijafax köze van a nyugati térhez? https://uploads.disquscdn.com/images/5790d762...
Amivel Garancsi elvtárs és Lőrinc barát tudnak lopni a családi kasszába, az hogyne tetszene a tsz-elnök elvtársnak?!
Miközben a hülye japánok? Érdekes nekik nem csúnya.
https://a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2F...
CsipkeRózsa
Nem szépségverseny, inkább lehessen közlekedni zavartalanul.

"Az Index szerint Nyugati téri felüljáró elbontása utoljára a 2006-os kampányban merült fel komolyan, de gyorsan elvetették, mert óriási forgalmi káoszt okozna. Azután a BKK 2014-ben pályázatot írt ki a Nyugati tér áttervezésére, amiben számoltak azzal is, hogy visszaállítják a Bajcsy-Zsilinszky úti villamost, azzal is, hogy lebontják a felüljárót, és azzal is, hogy minden marad, csak felújítják majd a felüljárót. Hogy végül mi lett a döntés, ki döntött, és mit, arról nincs kommüniké, beszédes viszont, hogy a BKK 2016-os közbeszerzési tervében ez szerepel: a Nyugati téri felüljáró felújítása. Mivel azonban ki se írtak rá tendert, úgy tűnik ez a feladat idáig nem volt fontos a BKK-nak."

https://nepszava.hu/1131640_orban-es-tarlos-p...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.