A kilakoltatások és a végrehajtási eljárások leállítására szólítottak fel az ellenzéki pártok pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón, miután határozatképtelen lett az Országgyűlés e témában összehívott rendkívüli ülése tartották.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője azt mondta, hogy Orbán Viktor a nagyhatalmak, Oroszország, Kína és az USA kegyeit keresi.

A miniszterelnök elutazott Moszkvába, Pekingbe és Washingtonba és mindenhonnan több száz milliárd forintos hitelekkel tért haza

- tette hozzá. Szerinte a Magyarországot feszítő társadalmi problémák megoldására megvannak a források. Ha több száz milliárd forintot lehet elkölteni egy pár perces találkozó érdekében, akkor miért nem lehet az otthonukat elveszítő családokat megsegíteni? – tette fel a kérdést a szocialisták elnöke.

A jobbikos Kepli Lajos azt mondta, a kormány már közel egy évtizede nem tudja megoldani a devizahitelesek problémáit és úgy tűnik, hogy nem is akarja kezelni a problémát.

Az ellenzék olyan témában hívott össze rendkívüli ülést, ami az ország lakosságának 30-40 százalékát érinti, a kormányzat azonban arra sem veszi a fáradtságot, hogy akár csak egyetlen egy politikust beküldjön a parlamentbe – mutatott rá.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke arról beszélt, hogy Magyarországon az elmúlt három évben több mint tízezer kilakoltatást hajtottak végre és közel egymillió végrehajtási eljárás van folyamatban.

Majdnem negyvenezer embert lakoltattak ki azért, mert "Orbán Viktor hazudott és nem segített a magyar embereknek" – fogalmazott. Szerinte a probléma megoldására tett kormányzati intézkedések nem hoztak érdemi eredményt. Felhívta a figyelmet, hogy a lakhatási szegénységgel érintett emberek aránya az Európai Unióban öt százalék, míg Magyarországon közel 17.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy Magyarországon ma két valóság van.

Van egy hamis – amiben dübörög a gazdaság, egekbe szöknek a bérek, nagyszerűek a nyugdíjak, egyre jobb az egészségügy, csodálatos az oktatás és megoldották a devizahitelesek problémáit –, és van a valóság, amiben a polgárok élnek. Ebben a valóságban emberek kerülnek az utcára, mert nem tudják fizetni a hiteleiket vagy a közüzemi díjakat, tönkremegy az egészségügy, nem lehet megélni a munkások béréből és a nyugdíjasok jelentős része megalázó ellátást kap – tette hozzá.

Csárdi Antal, az LMP képviselője hangsúlyozta, hogy a veszélybe került családok helyzete nem pártpolitikai kérdés.

A Fidesz-KDNP nem vett részt a pénteki parlamenti ülésen, és ezzel megmutatta, hogy mit gondol a segítségre szoruló emberekről – jelentette ki.

Szél Bernadett (független) egy kilenc gyermekes édesanyának az üzenetét olvasta fel, akinek családja majdnem elveszítette a lakását.

Forrás: MTI

Itthon - 2019. August 24., 09:29
Hivatalosan megkezdődött a kampányidőszak
Itthon - 2019. August 23., 23:56
Mélyponton a forint az euróval szemben

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Hát igen ez a valóság!! Közel 10 év kormányzás alatt az MSZP hibáit nem tudta a fidesz orvosolni sőt 2010 óta minden statisztikai adat romlott l! Csak a propaganda a hazugság a mellé beszéd megyen 9 éve és még most sem fogják fel az emberek hogy milyen kártékony banda van hatalmon!!Jah és hogy nem ment be egy fidesz-kdmp képviselő sem ezen már meg sem lepődök! Fidesz szokás ha nem tetszik valami vagy kimegyek a teremből vagy be sem megyek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok