Közép-Európa jelenti a keresztény és nemzeti alapjaihoz visszatérő Európa jövőjét – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken Drezdában, a Szászország tartományi parlament Merre tartasz Közép-Európa? című konferenciáján.

Kövér László szerint Európa "ideológiai szőnyegbombázás célpontja"

 Wolfgang Sobotka, az osztrák Nemzeti Tanács elnöke, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Gerald Schubert moderátor (Der Standard), Richard Nikolaus Kühnel, az Európai Bizottság németországi delegációjának vezetője és Milan Stech, a cseh Szenátus alelnöke a Szászország tartományi parlament Merre tartasz Közép-Európa? című konferenciáján Drezdában 2019. május 17-én. Fotó: MTI/Országgyűlés Sajtóirodája

A házelnök vitaindító előadásában kifejtette, hogy a hagyományos pártpolitikai határokat egyre inkább felülíró, "civilizációs küzdelem" zajlik az Európát keresztény és nemzeti elven megtartani akaró erők és azon erők között, amelyek a kontinens jövőjét "posztkereszténynek és posztnemzetinek szeretnék látni".

Ez a küzdelem nem új keletű, de új "az Európa keresztény és nemzeti korszakán túllépni akarók által kifejtett ideológiai agresszió hevessége", és a korábban nem használt, "meghökkentő fegyverek mint például, az Európára irányított tömeges illegális migráció bevetése" – tette hozzá Kövér László.

Elmondta:

a kontinens "ideológiai szőnyegbombázás célpontja", és "az értéksemlegesség jegyében keresztényellenességet, a multikulturalizmus nevében nemzetellenességet, a globalizmusra hivatkozva pedig államellenességet gerjesztenek és hirdetnek mindazok, akik saját uralmi céljaik érdekében véget akarnak vetni a kereszténység, a nemzetek és a szuverén nemzeti államok korszakának Európában".

Kiemelte, hogy a közép-európai térség országainak van tapasztalatuk mindebben, mert több mint négy évtizedet töltöttek "egy keresztényellenes és nemzetellenes antidemokratikus uralom alatt, amit akkor Szovjetuniónak neveztek".

Ez lehet az oka annak, hogy a térségbeli országok "történelmi veszélyérzete" erősebb, mint a kontinens nyugati részén fekvő országoké, és ez lehet a magyarázata annak is, hogy "az európai civilizációs küzdelem elmélyülésével párhuzamosan felértékelődik Közép-Európa, erősödik a közép-európai államok együttműködése, és erősödik a térség nemzeteinek identitása is"

- mondta Kövér László.

A keresztény és nemzeti értékek feladása súlyos erkölcsi, politikai és gazdasági következményekkel jár, ezt jelzi az Európai Unió "demográfiai hanyatlása", a középosztály jövedelmi viszonyainak romlása és a tagállamok eladósodottsága – tette hozzá.

Közölte: az EU jelenlegi vezetése a demográfiai gondok orvoslására minden áron – úgymond – integrálni akarja az illegális migráció révén kívülről érkezőket, és "nem tesz semmit annak érdekében, hogy megpróbáljon olyan anyagi és kulturális, szellemi közeget kialakítani, amely megerősíthetné a hagyományos családok társadalmi helyzetét, értékként mutathatná fel a fiatalok előtt a gyermekvállalásban és -nevelésben megvalósuló felelősségvállalást".

Az EU-n belüli migráció sem megoldás

- emelte ki Kövér László, aláhúzva, hogy "egy kannibálnak nevezhető" munkaerőpiaci politika keretében "a gazdag nyugati tagállamok hosszú távon tulajdonképpen megfosztják Közép- és Kelet-Európát az életben maradáshoz szükséges biológiai erőforrásaitól".

Az egyetlen és hosszú távú megoldás "az uniós szintű társadalmi reprodukció, azaz minden uniós tagállamban a 2,1-es termékenységi ráta biztosítása", ami megfelelő családpolitikával és társadalompolitikával lenne megoldható, vagyis "mindazzal, amitől az EU jelenlegi vezetése tartózkodik".

Ez a vezetés hasonlóan hibás választ ad a középosztály jövedelmének csökkenésére is, a "nemzeti adópolitika" ösztönzése helyett növeli a középosztály terheit és szűkíti gazdasági mozgásterét.

Mindeközben a tagállamok nemzeti adóssága folyamatosan növekszik, mert az EU jelenlegi vezetése "azt támogatja, hogy az ötszázmilliós európai piac profitját leginkább az általuk kiválasztott multinacionális piaci szereplők arassák le, a nemzeti államok pedig viseljék a piac járulékos terheit", és "nem képes az európai országok eladósításában érdekelt nemzetközi hitelezőkkel szemben eredményesen képviselni az európai adófizető polgárok érdekeit"- fejtette ki Kövér László.

Ezért fordulatra van szükség, az EU-nak vissza kell térnie keresztény és nemzeti gyökereihez, helyre kell állítania "saját belső demokratikus egyensúlyát" és ismét be kell töltenie "azt a politikai és gazdasági kiegyensúlyozó és közvetítő szerepet az atlanti térség és az euroázsia térség, az Egyesült Államok és Oroszország között, amely hosszú távon biztonságot nyújthat az európaiaknak"

Ebben a küzdelemben "Közép-Európa sajátos történelmi tapasztalatokat hordozó államai és nemzetei fontos szellemi, politikai és anyagi erőtartalékot és történelmi tapasztalatokat képviselnek", és a térség "mintaadó" lehet Európa nyugati fele számára.

A 20. században "mi, közép-európaiak abban hittünk, a válságos történelmi időkben az adott számunkra erőt, hogy Európa a jövőnk", a 21. században viszont már "úgy látjuk, az ad számunkra tartást, hogy Közép-Európa, azaz mi vagyunk Európa jövője" – emelte ki a Fidesz politikusa az Országgyűlés Sajtóirodája által az MTI-hez eljuttatott előadás szövege szerint.

Forrás: MTI

Itthon - 2019. August 24., 09:29
Hivatalosan megkezdődött a kampányidőszak
Itthon - 2019. August 23., 23:56
Mélyponton a forint az euróval szemben

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Őszintén csodálkozom, hogy senki sem vágta pofán ezt a gátlástan trógert

ez az ócska komcsi nyikhaj uszított a német egység ellen

Azt hiszem nem kell külön értékelni és hangsúlyozni, hogy Kövér László KISZ-titkár, párttag, az MSZMP oszlopos tagja, az MSZMP-KB intézete munkatársa, akit pártfeladatként küldtek az MSZMP-KB által gründolt fiatal paraszt-káderok istápolására + közismert családi kötődés a kommunista mozgalomhoz, ennek a trógernak van pofája komcsizni. Most azonban még magán is túltett. „Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken Drezdában, a Szászország tartományi parlament Merre tartasz Közép-Európa? című konferenciáján” szónokolt:
„Közép-Európa jelenti a keresztény és nemzeti alapjaihoz visszatérő Európa jövőjét”,
„új az Európa keresztény és nemzeti korszakán túllépni akarók által kifejtett ideológiai agresszió hevessége”.
„a kontinens ideológiai szőnyegbombázás célpontja, és az értéksemlegesség jegyében keresztényellenességet, a multikulturalizmus nevében nemzetellenességet, a globalizmusra hivatkozva pedig államellenességet gerjesztenek és hirdetnek mindazok, akik saját uralmi céljaik érdekében véget akarnak vetni a kereszténység, a nemzetek és a szuverén nemzeti államok korszakának Európában”.
Majd, hogy ezt a bugyuta marhaságot színesítse: „a közép-európai térség országainak van tapasztalatuk mindebben, mert több mint négy évtizedet töltöttek "egy keresztényellenes és nemzetellenes antidemokratikus uralom alatt”. S ha még ez sem lett volna egyértelmű kifejtette, hogy egyértelműen a
„a térségbeli országok”, értsd Közép-Európa és „a kontinens nyugati részén fekvő országok” közötti konfliktusról van szó!!! =))
Mindezt Drezdában a volt NDK egyik legnagyobb városában!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
"Baljós jelek: ezek a szkizofrénia biztos tünetei
A szkizofrénia jellegzetes tünetegyüttest mutat. Elsődleges jelei közé tartozik az asszociációs készség, az érzelmi-indulati élet zavara, a szociális elkülönülés. Járulékos tünete a téves észlelések, például hallásos hallucinációk, illetve a paranoid tartalmú, üldözéses téves eszmék megjelenése, illetve a személyiség elvesztése."
http://www.videoklinika.hu/video/2013-7-25_ba...
Szerintem az egész fidesz vezérkarra ráillik a diagnózis.
Nessy
Drága Kövér elvtárs! Ha a ti általatok emlegetett kereszténység Európa alapja, a 2/3 Tízparancsolattal, a gyűlölettel, kirekesztéssel,akkor megette a fene az egészet! Tudtommal a régi rendszerben, melynek oszlopos tagja voltál családostól, nem hiszem, hogy "keresztény" nevelésnem részesültél! Nektek az egyház csak arra kell, hogy jó pénzért támogasson benneteket! A kereszténység meg jó hívószó a státusz keresztények számára!
tudode
Azért a HÁZMESTER "is" le van maradva egy pár BROSSURÁVAL, mivel a szőnyegbombázás már kiment a divatból, a "csuti" IKERTESÓJA már "csillagháborúra" készül, és versenyez, hogy Kim-nek, vagy nekije van NAGYOBB GOMBGYA:
.
--- Trump Kim Dzsongunnak: Az én gombom nagyobb a tiédnél
.
https://24.hu/kulfold/2018/01/03/trump-kim-dz...
.
Ezen kívül
.
----- Trump űrhaderő létrehozását rendelte el
.
Trump űrhaderő létrehozását rendelte el
.
Miközben a HÁZMESTER TEK-je TIK-TAK-ja "csak"
.
---- Fegyvereket és páncélozott járműveket is vesz a TEK
.
https://24.hu/belfold/2019/05/17/tek-fegyver-...
.
Na ennyit a SZŐNYEGBOMBÁZÁSRÓL!
.
Ilyen amikor ODA NEM ILLŐ fószerok "katonásdit" játszanak, ahelyett, hogy azzal játszadoznának AMI EGYIDŐS VELÜK!
kokopelli
Meg mondom őszintén,nem tudom,hogy mit akart mondani a "bajszos-ß@r"! Soha nem volt
Európa reménye a középeurópai rész!A nyugat és az észak,már a XIX.-század elején messze el-
hagyta a közép,dél,és keleti részét! Nem ismeri a történelmet,és a természeti adottságokat,ill. a
nyugati országok ipari fejlődését! Azért van feje ennek az "akárkinek",hogy az eső ne essen be
a nyakában!?
Madácsi Pali
Te Laca! Mondj egy pontot a 10 parancsolatból a ne öljön kívül, ezt unió kényszeríti rátok, amit betartotok! Vagy valamit a keresztényi tanokból amit nem tiprtok lábbal! Ne úgy védd a kereszténységet, hogy elveszed a családok lakását! Adj nekik enni, adj tisztességes megélhetést biztosító munkát, adj hajlékot! Hanglér, ficsur vagy, aki elárulja társát egy maték lencséért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok