Fontos célja az államnak, hogy a fiatalok élete minél tartalmasabb legyen – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Pannonhalmán sajtótájékoztatón.

A cserkészettel tenné tartalmasabbá a fiatalok életét a kormány
Fotó: Kovács Attila/MTI

Rétvári Bence a Magyar Cserkészszövetség és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) által megvalósított Lépj át a határaidon elnevezésű európai uniós projekt kapcsán azt hangoztatta, hogy a program abban segíti a fiatalokat, hogy megéljék, erősítsék magyarságukat, értékeljék az épített és természeti környezetet, ápolja a hagyományokat és családi életre nevel, amely az alapja lehet a hazaszeretetnek.

Ma olyan világban élünk, ahol nagyon erős veszélyek fenyegetik mindezt – tette hozzá.

Kiemelte, hogy a cserkészszövetség jó partnere az államnak, mert bár egy világszervezet, de Magyarországon mégis tudja növelni a nemzettudatot.

Vannak olyan nemzetközi szervezetek, amelyek ezt teszik, de vannak olyanok is, amelyek célt tévesztettek és úgy vélik, a határokon való átlépés a nemzeti öntudat lebontásával kell, hogy egybeessen. Ez értékválasztási kérdés – fűzte hozzá.

Rétvári Bence megemlítette azt is, hogy

a cserkészet révén a fiatalok a közösség részévé válnak, amely céllal, tartalommal van megtöltve.

Hozzátette, hogy a szövetség és az EMET ebben a projektben olyan értékalapot nyújthat más szervezeteknek, amelyek köré a fiatalok össze tudnak gyűlni, sikerességét pedig az is jelzi, hogy a jelenleg félidejénél tartó programban már most annyi fiatalt értek el, mint amennyi a támogatási szerződésben szerepel.

Kovács-Pifka Péter, az EMET stratégiai tervezésért és európai uniós projektekért felelős főigazgató-helyettese azt emelte ki, hogy a Lépj át a határaidon projektben eddig 25 szakmai napot tartottak, ahol egyebek mellett az EMET-nél elérhető pályázatokról és a pályázatok sikeres elnyeréséről is beszélnek.

A főigazgató-helyettes az MTI-nek elmondta, hogy a pályázat keretösszege egymilliárd forint.

Pótor József, a Magyar Cserkészszövetség ügyvezetője arról beszélt, hogy a Lépj át a határaidon elnevezésű programban azért vesznek részt, mert az összhangban van a szövetség céljaival.

Hangsúlyozta, hogy egy felmérés szerint ma

Magyarországon a fiataloknak a 25 százaléka egy közösség tagja, amely kevés. A cél az, hogy minél több gyermek tartozzon valamilyen közösséghez, ahol fejlődni tud.

A szövetségnél hangsúlyos szerepet kap a fiatalok nevelése és tanulása, amely azonban nem formális formában történik – mondta . Hozzátette, hogy olyan kompetenciákat fejlesztenek, amelyeket a munkaerőpiac elvár, vagyis a fiatalok megtanulnak csapatban dolgozni, gondolkodni, hatékony problémamegoldó képességre tesznek szert és megtanulnak felelősséget vállalni.

A Lépj át a határaidon program 2018. év elején indult és 2020 év végéig tart. Általános célkitűzése, hogy a Kárpát-medence szomszédos országai közötti tematikus együttműködéseket erősítse. Kiemelt célja, hogy a Kárpát-medence magyar cserkészei közötti együttműködéseket megerősítse, új kapcsolatokat hívjon életre, elősegítse a csapatok és cserkészvezetők közötti szakmai tapasztalatcserét és megossza a jó gyakorlatokat.

Itthon - 2019. August 24., 09:29
Hivatalosan megkezdődött a kampányidőszak
Itthon - 2019. August 23., 23:56
Mélyponton a forint az euróval szemben

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Retekbence a piros nyakkendődet otthon ne feledd !!! Tudod az úttörőset mocsadék !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@vacsi: .
A második világháborúban, még mindig előttem van a CSERKÉSZEK SZEMÉBEN a félelem, mert lőttek ezerrel, potyogtak az égi áldások.
.
Borzasztó, hogy EZEK hogy játszadoznak a HARCI SZAVAKKAL!
volvós
@desir62: ennek a féregnek a " neje " a BÉLA tangabugyiban !!!
volvós
Bencebaba !! A cserkészetről bővebbet megtudsz, ha belenézel a tangabugyidba, ott megtalálod az 5 dekás cserkészkolbászod...Ja és ne feledd egyszer az életben NŐVEL is az ágyban a gyakorlatokat. Hidd el haver ég és föld ...
namihami
És a jólteljesítő cserkészek már vizsga nélkül mehetnek leventének. Ott már a hortista ideológia fejlettebb formája (hungarizmus) is tananyag lesz. A cél: egészséges, orbánhoz hű fiatal igazmagyar gyerekek nevelése.
justhpeter
bencuska ! Ki kellene tenned a "T" betűt a hátadra és a mejjedre, mert te még csak "tanuló" náci vagy.
papa.49
@tudode: Azok hajtják ezt akik életükben katonák se voltak, ha jártak volna akárcsak Csehszlovákiában '68. ban nem pofáznának ilyeneket !!!
Ezeket mind besoroznám 5 évre és mehetnének ,,harcolni,, élesben, ahol vissza is lőnek !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok