Egyre sikeresebb karriert tudhat magáénak.

Csiszár Jenőt nagykövetté léptették elő
Fotó: Youtube

Miután többszöri nekifutásra sikeres nyelvvizsgát tett, 2017 óta milánói főkonzulként képviselte az országot Csiszár Jenő.

A 444.hu vette észre a Magyar Közlönyben, hogy a volt tévés-rádiós műsorvezetőt ma előléptették.

Szijjártó Péter javaslatára a köztársasági elnök kinevezte rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté. Az nem szerepel a határozatban, hogy hol lesz nagykövet

- írja a portál.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Hát nem mindegy hol lesz nagyköpet?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Hát nem mindegy hol lesz nagyköpet?
Sámannus
Először nagyköpet olvastam. lehet hogy nem is tévedek sokat.
namihami
És ugyanmár, de árulja el valaki, miért ne lehetne nagykövet? Politikai gyakorlat, etikai hozzáértés?
Ugyan kérem::"" A szakértelem bolsevista trükk.""-- miként azt Orbán egyik szellemi atyjától tudhatjuk. És mint fideszes s..ggnyalónak, hát ettuől se várják el, hogy értsen ahhoz, amire kinevezték. "" Akinek Isten (,Orbán) hivatalt adott
csak úgy....
minden kicsi országnak szüksége van nagykövetre,remélem nem rendelik be...
Desischado
@Szeparepa2: Mi lenne? fidesz nyalonc, mi más?
Gauntlet
És ehhez nem kellett más neki, csak egy narancs fenék és egy érdes nyelv!
RonaGyuri
hogy hova? van hely bőven Lima, Teherán, Astana is most ürült. Aztán Milánó is előreléphet.
Egyébként van érdekesebb is:
"Szabó Ferencet kinevezem rendkívüli követté és meghatalmazott miniszterré."
nezelodo
Nem kell leszólni a Jenőt! Kinek jutott volna eszébe azt mondani a debreceni ropilábúak meccsének közvetítése közben fogadásból, hogy "Ez a csapat olyan jól játszik, hogy igazán megérdemelnének egy új stadiont!" És lőn új stadion, a Jencinek meg műsorvezetés a Magyarország szeretlek vetélkedőben, azonnal, és aztán a diplomácia, és ha jól beszél a határ a csillagos ég és a dakota mennyország.
Eladott Ország
Ugyanis ahol Szijjártó Péter szellemi kakadu és intellektuális teremfocista felküzdhette magát a külügyminiszteri székig, ott Csiszár Jenő főkonzuli, majd nagyköveti vagy sokan mások egyéb diplomáciai kinevezése gyakorlatilag a szóra sem érdemes kategóriába tartozik. A diplomácia az a fogalom és egyben több ezeréves szakma, ami a kontraszelektált teremfocistákból verbuvált magyar külügyminisztériumban totálisan ismeretlen. A szakmaiság helyére mindenhol a dilettantizmusba oltott talpnyalás és a futószalagon megszerezhető kaptafa-identitás lépett. Ahogy a tudásalapú társadalom munkaalapú elmebajjá avanzsált, a klasszikus gazdaságpolitika helyett unortodox kuruzslással hasítunk, a klasszikus egészségügy pedig lassan és jobb híján a ráolvasással gyógyítás művészetévé fajul. És akkor még nem is beszéltünk egy nagyköveti és egy főkonzuli tisztség közötti markáns különbségekről. Nem is fogunk, mert tök fölösleges.
Nem véletlen, hogy Szijjártó Pétert, akárcsak főnökét ma legfeljebb az Azerbajdzsán, Üzbegisztán, Kazahsztán, Oroszország típusú virágzó demokráciákban veszik emberszámba. Értelmes, tanult, művelt ember pedig még mutatóban sem maradt a házuk táján. Az egységsugarú fizetett trollokkal viszont az a baj, hogy ki lehet őket nevezni külügyminiszternek, csak civilizált helyeken összesúgnak a háta mögött, kiröhögik, vagy egyszerűen átnéznek rajta. És sajnos ez nem a magánügyük.
Nessy
Valamikor egy diplomatának éveket kellett tanulnia a diplomácia tudományát. Mert az bizony tudomány, és tehetség sem árt hozzá.
Egy jó diplomata finoman tudja elmondani a véleményét, udvariasan tud számonkérni, tiltakozni. Na, erről még csak nem is hallottak a külügyben!
És miután ők az országot, minket "képviselnek", égünk mindenütt.
nezelodo
@Nessy: Azért már a mi diplomáciánk is fejlődött, a kamaszos nagyképűségből ajtóberúgásos, nagykövet bekéretős diplomácia lett. A másik oldalnak meg banknak álcázott hírszerző fészeke lehet nálunk, diplomáciai mentességet élvező "bankárokkal". Hiába úgy megszokta egykor Putinka Sz.fehérvárat, hogy nosztalgiából visszaküldi a szemét, meg a fülét. Legalább az egykori szemmeltartottjait újra láthatja forgolódni itt-ott.
Nessy
@nezelodo: A külkereskedelmünk sem jobb! Valamikor a külkereskedők egyetemen tanultak, ma elég egy OKJ-s "Széles nyelvcsapások" tanfolyam, aztán csinálunk Kereskedő házakat 7 milliárdos veszteséggel!
Azt mondták anno, hogy az a jó külkeres, aki hűtőszekrényt tud eladni az eszkimóknak, és alföldi homokot a beduinoknak!
relatív
Ez a regnálói pár év annyi hátrányt szerzett az országunknak, mint a múlt századi háborúk évei !

A' romok ' eltakarításához sokkal több időre lesz szükségünk, mint anno !
CsipkeRózsa
@Nessy: ma, 09:55

, és idegen nyelveket beszélnek.
Nessy
Ki mit szeret! Caligula a lovából csinált konzult, Orbán egy labdakergetőből külügyért! A többi jön magától!
Sámannus
Fidszül kell tudni efftársak! Ha én húszezret javaslok akkor a fidesz 6500-at vesz ki a zemberek zsebibűl. Mé csak ennyit mié?
Eladott Ország
@Qqberci: tegnap, 12:11; Nyelvében él a nemzet, de nyelvével még senki sem nemzett.
kissé felnőttem
egy cimbora bukott már milliós autóval Bécsben? Lehet vigyázni Milánóban is. ami érdekesség ott nem órditó szirénákkal mennek a helyszinre de tőbb irányból igen
Eladott Ország
@kissé felnőttem: Perényi János korábbi bécsi nagykövet Aston Martin luxusautójáról. Az oe24.at közölt fotót az újonnan több, mint 80 millió forintot érő Aston Martin Vanquishról. A kocsit sikerült azonosítaniuk, és kiderült, hogy az a bécsi magyar követség egyik munkatársáé. A kocsit a lap egyik olvasója kapta lencsevégre a bécsi Ringstrasse egyik parkolójában.
images.alfahir.hu/alfahir/styles/article_node/s3/indexfotos/2018-11/aston_martin_vanquish.jpg?itok=mjOmp6pg
- Honnan van pénze egy havi nettó 5-6000 eurós fizetésű nagykövetnek 250 ezer eurós gépkocsira?
- Ha egy nagykövet hivatali idejében, ám magánszemélyként vásárol ilyet, és kér rá diplomatarendszámot, az nem tűnik fel a külügynek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.