A megemelt összegű jelzáloghitel-elengedés és a babaváró támogatás a 2019. július elseje után születendő gyermekek után vehető majd igénybe – hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-nek nyilatkozva pénteken.

Módosítottak a babaváró támogatáson
Fotó: MTI

Novák Katalin elmondta, hogy július elsején lép hatályba a hétpontos családvédelmi akcióterv négy eleme: a babaváró támogatás, a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó kedvezményes hitel a használt ingatlanok vásárlásához, a jelzáloghitelek egy részének elengedése, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása.

A jelzáloghitel egy részének elengedéséről szóló, július elsejével hatályba lépő jogszabályt a mai napon egyértelműsítették – közölte.

Novák Katalin arról tájékoztatott, hogy

a megemelt, 4 millió forintos támogatást a 2019. július 1. után született, a családba harmadikként érkező gyermekek után lehet majd igénybe venni. Július 1. után új elem, hogy a második gyermek érkezésekor 1 millió forintot írnak jóvá a fennálló ingatlanfedezetű jelzáloghitelekből. Az igényeket a várandósság 12. hetétől lehet benyújtani.

A július elsejét megelőzően megszületett gyermekek esetén csak a harmadik gyermek után lehetett igényelni 1 millió forint jóváírását – mutatott rá az államtitkár.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Novák mellé vehetnének fel valakit,aki figyelmeztetné,hogy ennyi hurka mellett baromi rosszul áll a csípőgatya. Sokat segített volna egy csador,vagy ennek híján egy négyszemélyes katonai sátor.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Novák mellé vehetnének fel valakit,aki figyelmeztetné,hogy ennyi hurka mellett baromi rosszul áll a csípőgatya. Sokat segített volna egy csador,vagy ennek híján egy négyszemélyes katonai sátor.
papa.49
@Desischado: Mese,mese,meskete, novákszatyor meséi !!!
papa.49
@csipetke: Vagy ha elhúzna haza ahonnan jött !!!
csipetke
@papa.49: 10:00 Nekem aztán nem hiányozna!
Ti kaptok imél-üzenetet,ha válaszolnak a hozzászólásaitokra?Kb egy hete semmilyen értesítést nem kapok a propitól,pedig jók a beállítások,sőt írtam a szerkesztőnek is,de semmi.
csipetke
@papa.49: Lehet,hogy szándékos a dolog?Mármint,hogy nem kapunk értesítést
papa.49
@csipetke: Lehet az is, számtalan apró kibabrálás nehezíti a hozzászólást, például mikor megakarom jelölni egy hozzászólást, ,,tetszik,, akkor nem írja ki a számot, vagy elakarok olvasni 1 hozzászólást elugrik a szöveg sokszor sokkal arrébb, és érdekes módon másutt nem csak itt !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.