A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy a magyar állam fizesse ki a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő gyermekek gyógykezelését.

A DK EP-listavezetője szombaton Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, hogy 120 olyan gyermek van Magyarországon, akik ebben a genetikai eredetű betegségben szenvednek. Ezek a gyerekek megfelelő gyógykezelés nélkül öt éves koruk körül meghalnának, de 2017-ben megtalálták a betegség ellenszerét – hívta fel a figyelmet Dobrev Klára.

Az állam azonban csak 38-nak fizeti ki a fejenként körülbelül 70 millió forintba kerülő gyógykezelést, vagyis 82 megmenthető gyermeket "ítélnek halálra"

- hangoztatta.

Dobrev Klára felhívta a figyelmet, hogy 2017, vagyis a gyógymód felfedezése óta nemcsak Nyugat-Európában, hanem Szlovákiában, Romániában és Lengyelországban is az állam fizeti az összes ilyen kisgyermek gyógykezelését.

Eközben a magyar kormány a sokszorosát költi el propagandára vagy "egy senkit nem érdeklő vadászati világkiállításra" annak az összegnek, amiből ezek a gyermekek megmenthetőek lennének

- mondta bírálatként.

A politikus kijelentette: azért is kell európai egészségügyi minimum, hogy ha létezik ellenszer, akkor minden embernek járjon az a kezelés, akkor amivel meg lehet menteni az életét.

A listavezetőt más témában arról kérdezték, hogy korábban kommunikációs trükknek nevezte a kormány migrációs politikáját. Dobrev Klára azt felelte, hogy ma Magyarországon nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás a legnagyobb probléma. A kormány nem hajlandó arról beszélni, hogy sok százezer honfitársunknak külföldre kell mennie, ehelyett egy "PR-akcióra" költi az összes erőforrását – fogalmazott.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Arra már nem futja,mert a nemzeti zsírosbödön pofátlan módon zsákszámra hordja a külhoniaknak a mi adóforintjainkat,hol erre,hol arra.Kellenek azok a szavazatok,értjük mi. Erről kéne népszavazást indítani,hogy orbán külföldre hordhatja-e a mi pénzünket?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
Nem fogják kifizetni ahogy más súlyos, illetve ritka, veleszületett betegség esetében sem teszik meg. Miért is tennék meg ott ahol az idős és/vagy daganatos betegeket járulékos veszteségként képes leírni az állami egészségügy. orbánt sem az emberek sem az egészségügy nem érdekli, számára az emberek egészsége nem számít sem hosszú távon megtérülő befektetésnek, sem fontosnak. Mit ér ma egy emberélet Magyarországon? orbán összes egészségügyben dolgozó embere a miniszteren át az államtitkárig csak olyan biodíszlet akinél másodlagos hogy érti-e a dolgát vagy sem, a lényeg hogy orbán "lassan lerohad" koncepcióját végigvigye. Pedig amíg nem lesz egy normális teljesen új alapokra helyezett ellátó és biztosítási rendszer addig lehet a látszat kedvéért toldozgatni-foldozgatni, fűt-fát ígérgetni, de normálisan működő egészségügy itt nem lesz.
justhpeter
Nem vagyok DK-hívő - nem is leszek - de Dobrev Klárának igaza van ! Ennek semmi köze ahhoz, hogy én, vagy bárki más milyen pártszimpátiával éli az életét. Ha az adat igaz, akkor valamennyi gyerek kezelése cca 10 milliárdból megvan.
Mondjuk 1-2 Unió ellenes országos kampány ára, de lehet mondani egy elhalasztott stadion.
Az EMMI folyosóján végighúzni Káslert hajánál fogva a családbarát nép nevében.
Commenter
@justhpeter: Az EMMI folyosóján? Inkább az OOI vagy valamelyik "jó" állapotban levő kórház folyosóján végighúzni. Nem értem, hogy ezt a sarlatánt aki a betegeket megveti,a becsületesen dolgozó kollégáit lenézi miért nem veti ki magából végre a nemzetközi orvostársadalom?
papa.49
Mondjuk a Kárpátaljaiaknak kifizetett 2.5 milliárd ,,BÉRTÁMOGATÁSBÓL,, jutna erre is bőven !!!
csipetke
@papa.49: Vagy abból a 97 milliárdból,amit most ömlesztenek át a románoknak
papa.49
@csipetke: Engem a megnevezése akasztott ki igazán BÉRTÁMOGATÁS, egy másik országban élő embereknek, miközben itt rengetegen még a 100 ezret se viszik haza havonta !!! Hiába ennyi, annyi a minimálbér felveszik az embereket 4, 6 órára mindjárt nem jár a minimálbér, viszont a 8 órát le kell dolgoznia, és ahol nincs válogatási lehetőség, ott marad ez !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.