Erős baloldali Európára van szükség – jelentette ki az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje szombaton, Budapesten az MSZP európai parlamenti (EP-) kampányrendezvényén.

Timmermans: "Orbán ki akarja vinni Magyarországot Európa szívéből"

Frans Timmermans, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje, az Európai Bizottság alelnöke, Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Karácsony Gergely, az MSZP-vel választási szövetségre lépett Párbeszéd társelnöke az MSZP "Szövetségben Európával" című kampányrendezvényén az Europe Congress Centerben 2019. május 18-án. MTI/Mohai Balázs

A Szövetségben Európával című rendezvényen Frans Timmermans a többi között a milliós európrofitot termelő vállalatok megadóztatását, minimális társasági adó, uniós minimálbér bevezetését ígérte.

Ugyanazon munkáért nőknek és férfiaknak ugyanannyi bért kell kapniuk, a szakszervezetek jogait meg kell erősíteni

- tette hozzá.

A szocialista jelölt szerint ezeket a célkitűzéseket fenntartható módon kell elérniük, tenni kell a klímaválság ellen.

Frans Timmermans közölte, meg kell adóztatni azokat, akik a környezetszennyezést okozzák, meg kell adóztatni a szén-dioxid-kibocsátást és ezeket az adókat a kiszolgáltatott emberek javára kell felhasználni.

A lakhatási problémákkal kapcsolatban azt kezdeményezte, hogy az új házak legalább 30 százaléka energiatakarékos ház legyen. Terveket dolgoznak ki, hogy a megvalósításra a strukturális alapokból támogatást lehessen kapni – mondta.

Beszélt arról is, ha megválasztják, közvetlen kapcsolatot szeretne a polgármesterekkel, akiknek nem fogja nézni a pártállását.

A politikus szerint Orbán és barátai, Strache, Salvini és Farage Putyint csodálják, akinek egyértelmű célja, az EU gyengítése, szétbomlasztása.

A nacionalisták és szövetségeseik szintén ezen dolgoznak: azt akarják, hogy szétessen az EU – mondta. Megjegyezte, hogy ez bekövetkezett, a baloldal hibája is, mert nem figyelt eléggé.

Szólt arról is, hogy

egy kutatás szerint Magyarország az egyetlen tagja az EU-nak, ahol a szabadság csak részleges.

Ha szabad országban akarunk élni, akkor szabad médiára van szükség; meg kell szabadulni a manipulációtól és ebben csak a szabad média tud segíteni – mondta.

Azon véleményét hangoztatta, hogy Orbán Viktor ki akarja vinni Magyarországot Európa szívéből, és ha folytatódik politikája, akkor ez nemcsak mentálisan és politikailag fog bekövetkezni, hanem gazdasági és szociális szempontból is.

Mi ezt nem fogjuk megengedni – hangoztatta Frans Timmermans. Hozzátette: fel fognak lépni, hogyha Orbán továbbra is megsérti a jogállami értékeket, korlátozza a médiát, ha folytatja azt, hogy mások rovására gazdagítja a sajátjait.

Frans Timmermans azt mondta, fontos személyes feladatának tartja, hogy megállítsák a gyűlöletszítást az európai zsidó közösségek ellen.

Hozzátette:

számára a keresztény értékek azt jelentik, hogy tiszteletben tartja más vallását, kultúráját, etnikai hovatartozását.

A keresztény érték a befogadás, nem a kirekesztés – hangsúlyozta.

A szocialista csúcsjelölt szerint sok-sok millió európai érez együtt Magyarországgal és bízik benne, hogy az ország nem marad magára. Azért, hogy ez így legyen, erős baloldali Európára van szükség – fogalmazott.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Évek óta csinálja orbán azt a sok gazságot,amit Timmermans felsorolt.Baromi lassan működnek a dolgok az EU-ban.Már rég ellenőrizniük kellett volna a gyanús pénzköltéseket,a nyilvánvaló lopást-csalást.Mert azt tudjuk,hogy nálunk hogy működik(?) az ügyészség,aminek ki kellett volna vizsgálnia pl a nemzeti vejkó ügyeit,hogy hogyan lett 33 éves korára milliárdos az EU-s pénzekből,vagy pl pénztáros lölő stróman elvtárs,aki ugyanebből a forrásból már dollármilliárdos.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
"Erős baloldali Európára van szükség"
lófaszt az összes oldalba, emberi Európára van szükség.
csipetke
Évek óta csinálja orbán azt a sok gazságot,amit Timmermans felsorolt.Baromi lassan működnek a dolgok az EU-ban.Már rég ellenőrizniük kellett volna a gyanús pénzköltéseket,a nyilvánvaló lopást-csalást.Mert azt tudjuk,hogy nálunk hogy működik(?) az ügyészség,aminek ki kellett volna vizsgálnia pl a nemzeti vejkó ügyeit,hogy hogyan lett 33 éves korára milliárdos az EU-s pénzekből,vagy pl pénztáros lölő stróman elvtárs,aki ugyanebből a forrásból már dollármilliárdos.
Peller Anikó
Tömjétek csak pénccel a zigót, van neketek boeven.
kissé felnőttem
lesz egy bujdosó kuruc Mehet egyenesen Rodostóba még aznap
Borsodi
Egy éve mondtam,hogy ez lesz.De közben el üldözi az értelmes embereket fiatalokat Magyarországról és behozza a szemetet mivel ő migráns ellenes itthon.
Már rég seggbe kellett volna rúgni a bandájával együtt.Azt fogjuk észre venni,hogy már el is adta az országunkat./Kínának, Oroszoknak/
simmering73
Bár már megtette volna. Lámpavason száradna az összes. De ezt tudja ő is, ezért nem fogja meglépni.
Hari
Gyakorlatilag már rég kivitte, azzal,hogy egy közösség tagjaként - a nagyfiút játszva ott gáncsoskodik, ahol lehet, okkal, ok nélkül, de a bankszámla számot még meghagyta, hogy hova küldjék a pénzt !
verőce21
Bangóné ide, Kunhalmi oda, a kerítésellenes Frans Timmermans még rátett a maszop butaságcunamira az MSZP hétvégi kampányzáró kongresszusán, hogy az iszlám már kétezer éve Európa része!
.
Heves fasisztázás és putyinozás közepette, ez a pojáca ismét személyesen jött el Budapestre, hogy megerősítse szövetségét a magyar bevándorláspárti ellenzékkel. Arra készül, ha ő lesz az Európai Bizottság elnöke, akkor legalizálja a gazdasági migrációt Európában. Mindez a kötelező kvóta bevezetését, a migránsok betelepítését és az ezt elutasító országok megbüntetését jelentené.
A magyar ellenzék teljes lelkesedéssel beállt a bevándorláspárti csúcsjelölt mögé.
Lepényleső
...ki is viszi,-határon túli szavazatokkal,ha az is kevés,akkor ahogy szokta,csalással?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.