Belebukott az osztrák kormány az FPÖ-s Strache korrupciós botrányába.

Az ország, ahol szégyen, ha egy politikus korrupt: előrehozott választások lesznek Ausztriában
Fotó: Facebook/Sebastian Kurz

Mint ismert, a szélsőjobbos pártvezérről – és egyben alkancellárról – a Spiegel és a Süddeutsche Zeitung című német lapok közzétettek egy videofelvételt, amelynek tanúsága szerint a szabadságpárti politikus két éve a spanyolországi Ibiza szigetén a 2017-es választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba egy ausztriai befektetésre készülő, magát dúsgazdagnak valló nőnek. 

Heinz-Christian Strache lemondott, de a kormánykoalíció is szakadni fog az ügy miatt.

Sebastian Kurz kancellár szombat esti beszédében új választás kiírását javasolta. 

Betelt a pohár

- fogalmazott az Osztrák Néppártot (ÖVP) vezető Kurz, hozzátéve, nem érzi úgy, hogy a Szabadságpárt hajlandó lenne megváltozni.

Később megszólalt az osztrák elnök is. Előrehozott választást kell tartani Ausztriában, mert

ez az egyetlen módja annak, hogy helyreállítsák az emberek közintézményekbe vetett bizalmát

- jelentette ki Alexander Van der Bellen. Elmondta: megvitatta a kérdést Sebastian Kurz kancellárral, és vasárnap fogják megbeszélni a következő lépéseket – írja a HVG.

Alexander Van der Bellen 20:35-kor állt a nyilvánosság elé. A videóról azt mondta, szégyenletes képet tükröz, de Ausztria nem ilyen, és mivel helyre kell állítani a bizalmat. előre hozott választásokat ír ki. Újjáépítésre van szükség, és ezt csak előre hozott választásokkal lehet elérni – idézi az államfő szavait a 168ora.hu.

„Mi nem ilyenek vagyunk! Ausztria egyszerűen nem ilyen!”

– írta ki később a Facebook-oldalára Alexander Van der Bellen.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ausztriában szégyen, ha egy politikus korrupt, nálunk erény. Az erkölcsi vasfüggönyt sose fogjuk lebontani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Az ilyen problémát elkerülendő, ezért hasznos egy nagy támogatottságú párt agy országban.
Mint pl. Magyarországon. Mert azt mutatja, hogy a társadalom túlnyomó többsége egyetért, egyformán gondolkodik.
simmering73
Ausztriában szégyen, ha egy politikus korrupt, nálunk erény. Az erkölcsi vasfüggönyt sose fogjuk lebontani.
papa.49
A csutitetű nagy haverja már padlót fogott jöhetne a mienk is !!!
Sámannus
@papa.49: Ne félj beintenek a fanfároknak, és dicsőítik ezt a gyalázatos szarházit.
papa.49
@Sámannus: A világban ez a normális na de nálunk mi normális amibe belekotortak már SEMMII !!!
F_Viktor
Demokráciában civilizált embereknél ez a normális.
Magyarországon se demokrácia, se civilizált nemzet. Nyugatról nézve cigány-nemzet, aki lop, csal, hazudik, képtelen a beilleszkedésre.
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"... ezért hasznos egy nagy támogatottságú párt agy országban."

1) A 25 százalékos orbán támogatottság Frankón szégyen az országra, s nem lehet nevezni nagy támogatottságnak.
2) gabikám te legyél qva csendben, mert nem felejtjük hogyan loptad meg a munkatársadat, hogyan nyaltad a polgármesterek, a fityesz seggét!
verőce21
@F_Viktor: Az idehazudott 25%-od, lesz közel 70% is jövő vasárnap. Ekkorát azért nem javult egy év alatt a Fidesz koalíció, valami baj van a számtanoddal.

Ki az a "gabikám"?
F_Viktor
@verőce21: gabikám, ne játsz a hülyét, mind a két témát már megbeszéltük egyszer.
A fityesz támogatottságát (20110 óta csak csalással, a levélben szavazókkal nőtt a bázisuk), s az eltűnt dosszié esetét is!
verőce21
@F_Viktor: Tényleg nem tudom miről beszélsz, Hülyegyerek!
F_Viktor
@verőce21: Gondolom azért az ellopott dossziéra még emlékezel ha már a két évvel ezelőtti beszélgetésünket elfelejtetted gabika?!
Mert vannak ám még akik emlékeznek rá...
Hari
Szegény elmaradott Ausztria, mi már rég előbbre vagyunk. Nálunk a korrupció már !természetes
csipetke
Nálunk ha egy politikusról kiderül hogy korrupt,azt azonnal befogadja a fidesz,és onnantól szent,és poltpéter jóvoltából sérthetetlen...
kereső
@Horizont: @csipetke: Kiderült.Ez az "osztrák belügy" legalább annyira szól orbánról, mint az osztrák alkancellárról.Mibe is bukott bele? Abba, hogy orbán mintájára kivánta "megvásárolni" az osztrák sajtót-és putyin szolgálatába állitani-mint tette ezt orbán,pecina ( egy köztörvényes bűnöző-papirja van róla) közreműködésével. És akkor beszéljünk az osztrák belügy?? korrupciós botrányról. Nincs egyetlen hirportál,egyetlen ellenzéki politikus, aki fel merné válllalni-hogy ez legalább annyira "magyar belügy" is, mint osztrák. Na ezért vagyunk fényévnyi távolságra Európától- bár ,mint irtátok Ausztria csak néhány száz kilóméterre van a Nyirségtől IS!-és ez esetben Ausztria Európa.
Mary
Én úgy látom, hogy a magyarok.többségét nem zavarja a korrupció egyáltalán
Tegnap.láttam egy felvételt, hogy O1G Nagykátán egy felújított templomot adott át
Pár elégedetlen ember bekiabált ezt azt, amit meg sem akart hallani, de a nagy többség tapsolt és majdnem.kezet csókoltak neki
A riporter a vejéről.kérdezte hogy gazdagodott meg, O1 G elfordította a fejét a kérdést az éljenzők.is hallották, de tovább ünnepelték vezérüket
Számomra érthetetlen, hogy amikor a fideszeseket a korrupcióról kérdezik, elfutnak, hirtelen megsüketülnek, a hívőik meg azt mondják, hogy nálunk mindegyik kormány lopott, ez nálunk már egy alap
kereső
@F_Viktor: Tiltakozom! Nem a magyar nép ilyen! Hanem a fidess!-és csak ez látszik,hallatszik-hiszen minden sajtó,média az ő kezükben van. A nép az, isten adta hallgat-"genetikusan" alattvaló- és nem az ő hibája, hogy az évszázadok genetikus beidegződését nem sikerült kitörölni. És orbán erre játszott rá-már 2002-től kezdve. Vissza a lehajtott fejű társadalomhoz- nemzeti mázba öltöztetett ocsmány poltikájával.És aki ennek ellenkezőjét tette volna, felnőttnek és egyenrangú partnernek tekintette volna a társadalmat, azt ugye nem kell elmondanom, hogy mint tettek vele. Magyarország ismét fogoly lett, az orbáni hazugság fogja.
görbetükör
@kereső: Sajnos a magyar nép ilyen. És egyre kevesebb a kivétel. Az élet minden területén ott a korrupció, nem csak a politikában.
Ilyen vezetőket termelt ki ez a nép és ezért hagyja is a nyakán. :(
kereső
@görbetükör: Nem ilyen, ismételten tiltakozom. Mert senki nem "tanitotta" meg neki évszázados lehajtott fejűség után, hogy mit jelent a szabadság, a deemokrácia. A fodor gábor féle" liberállisok" azt mondták anno, hogy majd megtanulják az emberek, csak senki nem volt aki tanitson.Ők sem- pedig nekik kellett volna. Irástudók árulása!!, ezért nyomulhatott orbán a hazug szövegével. És nem csak a magyaarok dőltek be neki- hanem mérvadó,és mértékadó politikusok is ott Európában. orbán a tipikus Cipolla- megtéveszt mindenkit hazug módon-és ehhez mára megvan a médiája is.
dr. prédikátor
Na ja! Nálunk a legnagyobb erély ha valaki korrupt! csak szét kell nézni a fityma párt táján!Hiszen ez élteti a geci patkányokat! De olyan országban ahol a miniszterelnök a legkorruptabb ,és a csatlósai, nincs milyen csodálkozni!!!Nálunk a legjobb ajánló levél ha valaki korrupt, máris a fityma párt berkeibe van!!!P A T K Á N Y O K!!!
kereső
@Horizont: késő a felismerés Heller Ágnestől. És hol a többi?irástudó? Nem olvastam a cikket,mielőtt válaszoltam @F_Viktornak,és @görbetükörnek-de ezt mondtam nélküle is.Igy igaz, a magyar emberek pénzügyi "kultúrája",ismeretei nagy csekélyek-és félő, hogy a babváróval,és csokkal ismét igy fognak járni,mint a devizahitellel. és aljas a hatalom, mert pont a "megmentés" taszitotta hiteleseket a senki földjére- az árfolyamgát- amiről most derül ki,hogy szinte megdublázódtak a tartozások-és a "türelmi" idő alatt felhalmozott tartozást lehetetlen fizetni a magyar jövedelmi viszonyok mellett.A bankokkal kötött orbáni paktum miatt,aztán nem is lehet változtatni- hiába az Európai biróság itélete. Nincs alkotmány-és ráépülő jogszabályi környezet, amely megvédené az embereket a csányi féle uzsorásoktól/banktól/.
dr. prédikátor
Akik az O1g vel való találkozás után megbuktak:

- Hosni Mubarak
- Silvio Berlusconi
- Andrius Kubilius
- Mikheil Saakashvili
- Robert Fico
- Viktor Yanukovych
- HC Strache
görbetükör
@kereső: Én itt élek. Amikor a piacon becsap a kereskedő, amikor az ügyintézés "olajozottan" megy csak, amikor számla nélkül dolgoznak, adnak,vesznek, akkor bizony szintén a magyar néppel van dolgunk.
A jelen helyzet fenntartói talán nincsenek annyian, mint mondják, de sokkal többen, mint gondolnánk.
Az emberek zömébe beleivódott az élet minden területén a korrupció, a csalás. A saját szemétségre van mentség, a máséra nincs.
És sajnos már lassan nagyítóval kell keresni a kivételt. Mert a kivétel olyan, hogy akkor sem csal,akkor sem korrupt, akkor sem becstelen, ha a törvény hagyja.
Megérdemli az ország a sorsát, még ha a szívem szakad is bele.
Eladott Ország
Magyarországon a bűnöző csúti cigánynak és bandájának mindent lehet?! Vajon még meddig?! Ennek a mocskos szarházinak és prostituált bandájának már régen börtönben kellene rohadnia!
verőce21
@Horizont: (07:21) Azért írom, hogy néha valami értelmes dolgot is olvassál. :)
nusika
@dr. prédikátor: ...ez így van! Én is ezt írtam a tegnap. Remélem, hogy senki sem akar vele , ezentul találkozni!
Eladott Ország
@verőce21: Amióta kiolvastad a NERT, azóta lettél ilyen kurva nagy tanácsadó?! Wazze!
www.valasztas.eoldal.hu/img/original/304/egyuttmukodes_10.jpg
volvós
@Horizont: 8:13
Sikerült egy darabig néznem a szájnyalogatós zsebretett kezű " szereplését " és az őt körülvevő f.ssz.pó köcsög sleppjét, azán egyszercsak kimentem és kihánytam a reggelimet...A buzibalog legalább ugatott egy-két szót a két sz.pás között.
verőce21
@F_Viktor: Nem emlékszem semmi olyanra amit írsz, összetévesztesz valakivel!
A veled kapcsolatos "beszélgetéseinkben" arra viszont emlékszem, hogy te mint állítólagos matematikus, milyen hévvel bizonyítottad be akaratod ellenére - amit ellenemre akartál -, hogy a svájci frank húsz évente mindig megháromszorozza a forint árfolyamát.
Macskaszem
Nálunk az előrehozott választást is elcsalná a fidesz. Nekünk már annyi, hacsak le nem lövi valaki a tahó gecit.
Commenter
@papa.49: Fog, ha van igazság. Ezzel megint eldőlt egy dominó, és így jöhet a láncreakció ami a putyin szélsőséges csipet-csapatát magával rántja. Nálunk nyilván már régen nem szégyen sőt elvárás a kormánypárt részéről hogy egy politikus legyen korrupt, hiszen nemcsak maffiakormányunk van, hanem maffiózó politikusokat mint Gruevszki is bújtatunk és a bűnözőknek menekült státusz címén adunk letelepedési kötvényt. Már abban sem tudjuk utolérni Ausztriát hogy egy korrupt vagy elfogadhatatlan nézeteket valló politikus lemondjon. Szabad György 15 évre, Eltolcsy legújabban 30 évre saccolta amíg utolérjük Ausztriát...talán előbb magunknak kellene felállni a padlóról és végre elzavarni az egész korrupt fideszt oda, ahová való.
görbetükör
@kereső: Még valami. Nem is az értelmiség hiánya a baj, hanem a morálé. Egy szegény, analfabéta előbb lesz tisztességes, mint a tanult ember. Ha ezekből kevés van, semmi/senki nem pótolhatja.
"A társadalom alapja a tiszta erkölcs."
Ha ez nincs, semmiféle társadalom, semmiféle kormány, hatalom nem teszi élhetővé az országot.
kereső
@görbetükör: Igaz amit irsz, főleg az utolsó két mondatod.DE! Annak,hogy ez igy alakult-és nem "ausztriai" módon igenis az értelmiség hiánya az oka. A professzorok orbáni köre- értelmiségként viselkedett,viselkedik? Sólyom volt köztársasági elnök most példát mutat erkölcsből, morálból? A sok-sok "hires" emberünk? Sportolók,művészek,tudósok,az ujságirók meg már ki vesztek- mind-mind szervilis kiszolgálói a hazugnak. A magyar vállalkozó ismeri az adott szó erejét?-még az irásos szerződés betartását se sokan. Na ezért szárnyalhat orbán- és mindezeket nem az iskolázatlan, nem tájékozott emberek nyakába kell varrni, hanem a fővárosi,városi "felvilágosultak" nyakába. De mindenekelőtt a rendszerváltók a hibásak- Heller, Kiss János...és a többiek.Tanitaniuk kellett volna,ezt épp most ismerte el Heller Ágnes. Későn. Az orbanizmus úgy át szőtte az egész társadalmat, hogy ettől simán megszabadulni nem lehet.Mert hiába váltjuk le a fidess-t,/ ami szerintem nem lehetséges/,itt maradnak mindazok ,akiket az előbb felsoroltam. Magyarországnak le kell menni a tárna mélyére- mohács nem elég- ahhoz,hogy valami legyen belőle.Ha nem, akkor lesz egy fehér folt Európa közepén, amit valamikor Magyarországnak hivtak. A magyarok egymást fogják elpusztitani, ez lesz az orbanizmus végső eredménye. Hol vagytok hát irástudók?,hogy üvöltsetek a 24.órában?
F_Viktor
@kereső: Írod:
"Tiltakozom! Nem a magyar nép ilyen! Hanem a fidess!"

Igazad van, de itt a szabad és demokratikus országok felől nézve a csalással nyert 3 választás után már az orbán rezsim egyenlő Magyarországgal.
Hiába van 6 millió nem fityeszes szavazó, akik nem mennek el a választás napján a szavazófülkékbe (mert nincs kire szavazni), ugyanolyan maffia-szekértolókká váltak, mint a 2 millió birka.
Commenter
@kereső: Ha ginsbergi erővel üvöltenének az is késő lenne. 9 év a politikában kormányon nagy idő 30 év a politikában poilitikai szélhámosként pedig rengeteg idő. Valakihez kegyes a történelem idő szempontjából még akkor is ha kegyetlen-valakihez pedig kegyetlen a történelem és csak lélegzetvételnyi időt hagy neki a rosszhoz képest akkor is ha jó.Valamiért orbánhoz eddig kegyes a történelem tettei alapján igazán nem tudom hogy miért. orbán világ életében gyűlölte az értelmiséget, nem véletlenül nem bocsátott meg a rájuk nem szavazó Budapestnek sem, sőt az emlékezetes veresége után már az országot is meggyűlölte, és az alacsonyan iskolázottak behálózásával meg megingathatatlan pártkatonák bevonásával ért el lassú bosszút. Most isszuk a levét, hogy a semmibe tolja az országot és már elveszett, már nincs elég erő még folyamatosan üvölteni sem. Ide Mönch festményének rémisztő sikolya kellene, vagy Ginsberg üvöltése és már az is kevés lenne...
Domonkos111
én egy privát kölcsön hitelezo, i kínálnak mindenféle kölcsön a leginkább megfizetheto kamatláb az egész világon. ha szüksége van egy sürgos kölcsön kérjük vegye fel a cégem, és megszerezni a vágy hitelösszeg 24 órán belül. vállalati e-mail: [email protected]
Jozefina
@Horizont: orbánnal biztosan nem érkezünk be!!! Ezért is kell mindenkinek szavazni.
Mary
Gondolom ha elítélik majd őt Ausztriába, ide menekül Gruevszki mellé, vezérünk egyből majd menedékjogot ad neki, a fideszesek ezt is korrektnek tartják majd
kereső
@F_Viktor: 12:59, köszi, hogy azért igazat adsz nekem.Irod:," de itt a szabad és demokratikus országok felől nézve a csalással nyert 3 választás után már az orbán rezsim egyenlő Magyarországgal."- ezek a szabad és demokratikus országok a csalással nyert választások után IS!! ugyanúgy támogatták orbánt, mintha egy tisztességes demokratikusan nyert párt állitott volna miniszterelnököt. Ez méginkább igaz a 2018-as választásra. Nyilt csalás/csalások történtek-és mégis. 2015-től teljesen nyiltan lopnak- és kérem dőlt/dől a lé-holott mindenki tisztában van vele, hogy az nem nép hjasznára szolgál-hanem csak a "család" zsebére. És a szabad, demokratikus országok vezetői csak akkor "sértődtek" meg amikor ők kerültek a célkeresztbe.Az nem zavarta őket egy percig sem, hogy magyar állampolgárokat patkányoznak le a fidess szócsövei, tagdnak ki hazájukból,mert nem a fidessre szavaztak. Nem zavarta/zavarja őket, hogy a parlament egy cirkuszi sátorral vetekszik, az ellenzéki politikusok jogait korlátozzák,semmibe veszik annak ellenére,hogy rájuk többen szavaztak, mint a fidessre. és- nem zavarta/zavarja őket, hogy orbán elárulja a hazáját-és benne Európát. Jól mondja DK/ Dobrev Klára/- a demokratikus Európának kutya kötelessége megvédeni állampolgárait a diktátoroktól- milyen segitséget adtak/adnak a demokratikus és szabad Európa vezetői az orbán elleni hazai fellépéshez. Mert elvégre nem csak magyar,hanem európai polgárok is lennénk-talán!.
nezelodo
@dr. prédikátor: Na erre céloztam a minap, akivel mi barátságba, szövetségbe kerülünk, vagy a vezérünk példaképnek tekinti, azok rövid úton elbuknak, de visszamenőleg is áttekinthetjük a szövetségeinket.. Egyedül az azeri, kirgiz, török stb diktátorok biztosak a hatalmukban, ahogy Orbán is, és nem tartanak az átoktól.
kereső
@F_Viktor: És úgy gondolom, joggal érzem azt, hogy magunkra hagytak bennünket- jó kifogás sosem volt rossz cimszóval- "orbán demokratikusan lett megválasztva"- de, NEM a kutyaúristenit, és ezt nekik kéne/kellett volna a legjobban tudni.
Aki Én
@verőce21: sírok baszki. Ennyire nem lehetsz buta.
Mi késztet téged ekkora marhaságokra? Mindezt megint forgalommal szemben ott, ahol elenyésző kisebbségben vagy. Pont mint országosan. Nagy pofa, nagy öntudat, mélységes sötétség, totál beteg fos értékrend. Téged itt is imádnak...
A fidesz tamogatottsága egyébként egyötöd, a közismert csalásokkal együtt. De ez neked úgyis mindegy.
verőce21
@Aki Én: Háááá...Háááááááá...Hááááá...!
Úgy tartanak jobbra az osztrákok, ahányszor újraválasztanak! Az elnökük meg rábukott...
Minden a terv szerint halad.
Aki Én
@verőce21: Ez majd kiderül. Az európai tendencia mást mutat. Csalások és beavatkozások nélkül sosem fog a szélsőjobb kiugrani, mert többnyire egyszerű, unintelligens, személyiségzavaros, korrupt, egysíkú emberekből áll.
advocat
És az egész csak 250 km-re van kies fővárosunktól.
Aki Én
Természetesen a fideszes média arról beszél, hogy csapdába csalták.
A tényszerű korrupcióról egy szó sem esik, pont mint Gruevski esetében.
Migráns párti erők, Soros...
teuton
@verőce21: Na majd a valasztasok utan pofazz. De miert nem mersz fogadni, csak pofazni???
KisGenyo2
Nem az a szégyen, hogy korrupt, hanem az, ha ez kiderül. Ugyanis mindegyik korrupt, csak nem mindegyikről szivárog ki videó. Ami amúgy 2 éves felvétel, és egészen eddig nem volt "szégyen". Ahogy nyilvános lett, egyből az. Akiket megemlítenek benne, azok persze mind tagadnak. Hihető, hiteles figura mind, mint egy darab sz@r... XD
volvós
@Domonkos111: MIért nem takarodsz a qrwanyádba, büdös román g.ci ??? Legalább kérdezd meg a helyesírási szótárat, hogy kell MAGYARUL írni és nem a Google-t használni ...
kereső
@Szeparepa2: természetesen óriási támadási felület ez számára is- már magában az a tény, hogy koaliciós partnernek választotta a szélsőjobbot, de az hogy még korrupt-és hazaáruló gazemberek is, jó hogy szabadulni igyekszik tőlük.Arrafelé nem tolerálják egyiket sem. Az csak nálunk dicsőség -és toronymagas népszerűséget eredményez.
verőce21
@teuton: (10:46) Te is ugyanolyan buta, ostoba vagy, mint a többi külföldre disszidált magyar tahó - csak a pénzzel tudsz kérkedni.
teuton
@verőce21: ??? Mifele penzzel? Es ha a "külföldre disszidalt" magyar mind buta, akkor hogyan elnek meg külföldön, ha MO-on az okosak sem tudnak elhetö eletet elni? Nem teszek fel több kerdest, mert meg rövidzarlatos lesz az agyad es nem tudsz tovabb senkibe belekötni, mocskolodni...
verőce21
@teuton: (19:40) De látom, téged sikeresen adoptált csak húgy, a nyugdíjazott munkakörébe. Igazi kontraszelekció volt!
Büszke lehet rád. A sz@rt fosra cserélte az ök...
teuton
@verőce21: Atmentel durbincsba, vagy te vagy durbincs? Olyan zavaros amit idevakarsz, hogy meg tolmacs sem udja leforditani! Legközelebb kevesebbet igyal a gyogyszerre!
verőce21
@teuton: Te tényleg egy sikeres kontraszelekció vagy ott az önkormányzatnál!
teuton
@verőce21: A szemelyes mocskolodason es sertegetesen kivül lenne meg mas mondanivalod is, pl. a cikkhez, vagy csak azert jarsz ide, hogy nevtelenül mindenkibe beleköthess, amiert az utcan csinalnad, 8 napon tul gyogyulot kapnal?
Csizmás Kond
Akkor azt miért nem szégyellik, hogy a '48-at megelőző években keleteurópa kisebbségi nemzeteit egymás ellen ugrasztották?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.