Míg bizonyos holmikat (például könyveket, asztalt, autót) nyugodtan megvehetsz másodkézből; van, amit inkább csak újonnan lenne szabad megvásárolnod! Vegyünk át pár dolgot, amit semmiképpen se vegyél meg használtan.

Ezeket soha ne vedd meg használtan

Fotó: Pixabay.com

Matrac

Ha jártál már bútorboltban, láthattad, hogy egy igazán jó minőségű matrac nagyon magas árakon fut.

Ezért talán neked is megfordult a fejedben, hogy használtan veszed meg valaki mástól, azonban érdemes kétszer is átgondolnod a dolgot.

Míg a párnahuzatot gyakran mosod, hogy megszabadítsd a baktériumoktól és szennyeződésektől, addig a matracokat sosem; vagyis ilyenkor nem tudhatod, mi bújik meg az anyagban.

Ráadásul a legtöbb középkategóriás matrac 8-10 évig marad jó minőségű, így ha már régóta használta az első tulajdonosa, neked biztosan nem lesz annyira kényelmes.

Cipők

Nem túl jó ötlet használtan cipőt venni, akkor sem, ha csak néhány alkalommal volt viselve, és ránézésre semmilyen sérülés nincs rajta.

Ugyanis amikor valaki elkezd hordani egy cipőt, az folyamatosan a viselője lábára kezd formálódni; ha egy kicsit befelé dől a bokája, akkor úgy, ha pedig lúdtalpa van, akkor megint másképp.

Ezért amikor használtan veszel egy cipőt, rövidesen érezni fogod, hogy fáj a lábad, és egyáltalán nem kényelmes a lábbelid.

Azért, mert már a korábbi viselője lábára lett betörve, és sajnos a tiéd ezt nem tudja felülírni.

Tévé

A televíziók az üzletekben valóban nagyon drágák az esetek többségében, de tudod mi igazán drága?

Ha olcsóbban veszel egy használt tévét, majd néhány hónap után tönkremegy benne valami.

Ilyenkor már nincs rá garancia, ezért senkit sem vonhatsz felelősségre, és saját költségeden javíthatod meg a készüléket; ami sokszor már drágább összességében, mint ha az elején vettél volna egy újat.

Ugyanez vonatkozik a legtöbb elektronikai termékre is, vagyis laptopot és telefont se vegyél használtan, hacsak nem ismered jól az eladót.

Szőnyeg

Igen, egy nagyon szép és minőségi szőnyeg nem olcsó beruházás, de akkor is az a legjobb megoldás, ha újonnan veszed meg.

Ugyanis hiába sikálod és porszívózod ki a szövetet alaposan, akkor sem lesz teljesen tiszta, ha korábban valaki más lakásában állt, és cipővel is végigmentek rajta.

Az anyagban ugyanis nagyon könnyen megbújnak baktériumok, allergének, sőt, még penész is, amelyek kimondottan veszélyesek, ha kisgyermekek is vannak a családodban.

Porszívó

Egy nagyon jó minőségű porszívó nem olcsó beruházás, de hidd el, megéri újonnan venni!

Ezek a készülékek ugyanis használat során folyamatosan rángatva vannak, így könnyen előfordulhat, hogy bár az eredeti tulajdonos nem tapasztalt problémát, nálad nagyon hamar tönkremegy.

Arról nem is beszélve, hogy a porszívó egy másik otthon szennyeződéseit, baktériumait szívja fel, ezeket pedig biztosan nem akarod a saját lakásodba bevinni ezáltal!

Igen, természetesen egy porzsák cserével máris sokat segíthetsz a helyzeten, de ez nem óv meg 100 százalékosan a szennyeződésektől.

Bien

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.