Az uniós élelmiszerbotrány, miszerint egyes tagállamokban bizonyos élelmiszerek más minőségűek, esetleg eltérő alapanyagokat tartalmaznak, évek óta foglalkoztatja az embereket. A prblémát – úgy tűnik – az EU nem igyekszik megoldani.
Fotó: Pixabay.com
A magyar hatóságok, de az uniós illetékesek is számos vizsgálatot végeztek már az élelmiszereken, most egy kiszivárgott irat szerint Brüsszel megtalálta a megoldást.
A Magyar Hang birtokába került egy bizottsági kutatásról szóló jelentés, amiből kiderül, hogy színkódokkal osztályoznák az élelmiszereket a csomagolás, és a beltartalom figyelembevételével.
Zöld színnel jelölnék azokat a termékeket, amelyeket minden uniós tagállamba ugyanolyan összetevőkből készítve árulnak, s amelyek csomagolása is mindenben megegyezik minden országban, a nyelv kivételével.
Sárga kóddal jelölnék azokat az élelmiszereket, amiknek az összetevői között kisebb eltérések vannak egyes országokban
Pirossal azokat, amelyek teljes mértékben eltérnek egyes tagállamokban.
Egyszóval, nem lesz egyforma minőségű az élelmiszer, hanem inkább megjelölik őket színnel, hogy különbözőek...
3 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás