Az LMP a klímabűnözést tartja a legnagyobb korrupciónak; az Európai Parlamentben (EP) azért fognak küzdeni, hogy ne "a szennyező nagyvállalatok" irányítsák az uniós döntéshozatalt a lobbistáikon keresztül – mondta Vágó Gábor EP-listavezető hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

LMP: a klímabűnözés a legnagyobb korrupció

Az unió súlyos kihívások előtt áll, amelyekre jelenleg még adható érdemi válasz, öt év múlva azonban már késő lesz – mondta az ellenzéki politikus. Kifejtette: "fontos a korrupció témája itthon is, de a legkorruptabb emberek és a legkorruptabb intézmények azok a klímabűnözők, akik nemcsak a pénzünket lopják el, de a tiszta levegőnket, az egészséges környezetünket és a jövőnket is".

Hangsúlyozta: a klímaváltozás kérdését az uniós polgárok a második legfontosabb ügynek tartják. Az LMP már tíz éve foglalkozik a kérdéssel, míg a többi ellenzéki párt csak ebben a választási kampányban "ébredt fel" – tette hozzá.

A politikus kérdést kapott arról, hogy az LMP mindössze 70 delegáltat küld az EP-választás több mint 10 ezer magyarországi szavazókörébe. Vágó Gábor azt mondta: addig nem lehetnek elégedettek, amíg nincs minden szavazókörben delegáltjuk, de az ellenzéki pártok koordinációja biztosítja, hogy ellenőrizhessék a választások tisztaságát.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Shikari: Ökológiai lábnyom , klímaváltozás , ezeket a szavakat az egy bites hívek nem tudják értelmezni , a fontosságát meg pláne nem fogjak fel! A szókincs kimerül a migráns , soros , megvéd , nemzeti , keresztény címszavakban. Nem szabad az egybites híveket patkánynak nevezni. A patkány a legokosabb kisemlős, a fidesz szavazó a legbutább főemlős.
Fideszes párthír: Stockholmban kihallgattak egy trópusi lepkét. Végül bevallotta: Soros. Ha például stadionok és templomok építése helyett arra fordítaná a forrásokat a kormány, hogy tájékoztassa és segítse a lakosságot az ökológiai lábnyom zsugorításában. Az ivóvízzel öblített vécék helyett megfelelő házi tisztítórendszerek kiépítésével a mosogatás, fürdés során keletkezett víz tökéletesen alkalmas lenne a klotyó öblítésére, de az ilyen rendszer pénzbe kerül és sokan nem engedhetik meg maguknak. Ott be lehetne segíteni. Ahogy a megújuló energia felhasználásának növelésbe is. Az Orbán Viktor hét pontja helyett ugyanarra a papírra lehetne nyomtatni egy tájékoztatást arról, hogy mit tehet a kéményen csüngő kisember a bolygónk érdekében. Például kicsit kevesebb húst egyen az is, akinek telik rá. Ne folyassa feleslegesen a vizet fogmosáskor, zuhanyzáskor. Gyűjtse szelektíven a hulladékot – aminek persze akkor van értelme, ha ezt a szelektív hulladékot el is szállítja és újrahasznosítja valaki -, ne menjen autóval oda, ahová gyalog is el tud jutni, használjon vászontáskát vásárláskor a reklámszatyor helyett, ne az utcát fűtse, hanem gondosokodjon a nyílászárók szigeteléséről, energiatakarékos izzót vásároljon és lehetőleg ne a nagycsillárral világítson, hanem lokális fényforrásokat használjon...
papa.49
@Eladott Ország: Igazad van, csak sajnos ez ebben az esetben ,,falra hányt borsó,, )))))))))
Clavigo
@Shikari: Megint téged " osztanak ",te kretén ??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.