Bár a magyarok a váratlan balesetektől és betegségektől félnek a leginkább, mégis jellemzően a lakásukra vagy autójukra kötnek biztosítást – derül ki a Generali reprezentatív felméréséből.

Kiderült mitől félnek a magyarok a legjobban

Az összefoglaló szerint biztosítással jellemzően az 50 év feletti, felsőfokú végzettséggel és minimum 170 000 forintos havi nettó jövedelemmel bíró magyarok rendelkeznek. A 2016-ban készített hasonló Generali kutatás eredményeivel összevetve a biztosítási szerződést kötő ügyfelek köre az idősebb korosztály felé tolódott, hiszen 3 évvel ezelőtt még a negyvenesek jártak ebben élen.

A felmérés alapján a 18-29 év közöttieknek csupán 20 százaléka rendelkezik valamilyen biztosítással.

A kutatás eredményei szerint 2019-ben a három legerősebb félelem a lakosság körében a családban bekövetkezett haláleset miatti anyagi bizonytalanság (33 százalék), baleset vagy betegség miatti munkakiesésből adódó anyagi bizonytalanság (32 százalék), valamint a lakáskár (32 százalék). Így különösen figyelemreméltó a tény, hogy a magyarok ennek ellenére lakás-, és gépjármű-biztosítás mellett nem kötnek személybiztosítást – áll az összefoglalóban.

A felmérés arra is rávilágított, hogy a megkérdezettek csupán egyharmada tervez valamilyen biztosítást kötni, és a prioritások között továbbra is a lakás- és gépjármű-biztosítás szerepel, akárcsak 2016-ban.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Nem a migránsoktól? Hogy lehet ez? Nem elírás?
Na lesz is holnap felelőségrevonás az MTI-nél.
lópicigáspár
@szép új világ: Nem is értem, a biztosítók miért nem csaptak már le egy egyedi biztosítási konstrukció megalkotására! "Migráns-támadás" Valószínűen lenne 2 millió idióta, aki azonnal megkötné és gyakorlatilag zéró a kockázat esélye! :)))
Yoda69
Ugy latszik nem ment at rendesen a fideSS propaganda.
A migranstol kell felni, utana Soros, aztan Gyurcsany.
Betegseg, baleset, lakastuz. Spongyat ra. Az nem szamit.
MIGRANS! Tessek ettol rettegni mert jon es megeroszakolja a lanyunkat felesegunket es meg a nagymamat is. Bekoltozik a hazunkba, es raadasul extra nyugdijat kap a kormanytol. Tessek a migranstol rettegni, es nem gondolni arra, hogyha korhazba kerulunk akkor mar nincs orvos, nover, de talan mar korhaz se, hiszen 30 milliard adossagot halmoztak fel, koszonhetoen a fideSS demagog otleteinek.
Yoda69
@lópicigáspár: Ez jo otlet. A sok felkegyelmu birkatol vagyonokat tudnanak lehuzni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.